Gönderen Konu: Ekspertiz Raporu Hakkında Bilgi- Yardım Lütfen.  (Okunma sayısı 8596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ekspertiz Raporu Hakkında Bilgi- Yardım Lütfen.
« : Mart 30, 2008, 18:26:30 »
Merhaba arkadaşlar. Bu foruma ikinci konu açışım umarım bununda akıbeti ilki gibi olmaz. Hatchback corolla almayı düşünüyorum 2005-2006 model bakıyorum. İnternetten bi sürü araç var ama bunları almadan önce kontrol ettirmek gerek.Sorun şu ki farklı şehirlerde olduğundan her şehirde tanıdık güvenilir usta tanıdığı olmuyor insanın.Bu durumda geriye bir tek toyotanın kendi servisi kalıyor. Yapıtıranlardan ricam yada bilgisi olanlardan, böyle bir durumda serviste ne işlem yaptırmak lazım. Benim için asıl önemlisi bu işlemin maliyeti ne olur. Birde bu alınan raporun bir bağlayıcılığı oluyor mu. Yanıldıklarında hesap sorabilirmiyiz yani

Toyota Club Türkiye

« : Mart 30, 2008, 18:26:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2008, 20:14:55 »
Diğer konunuz gözden kaçmış nasıl olduysa.

Bu sorunuza gelecek olursak da, rapor yanılırsa bir hak talep etme durumu pek olacak gibi gelmiyor bana, ama bu konuda daha tecrübeli üyelerimiz daha doğru bilgi verecektir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2008, 22:14:47 »
özrü diliyoru arkadaşlar konuyu okumadım ve o esnada mynette haberlerde bu vardı balıklama daldım  

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2008, 11:56:24 »
Bu konuyla alakası nedir? anlayamadım arkadaş başka bişeyden bahsediyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2008, 12:15:08 »
Hakan Bey okumadan içindekileri dokmuş
Cok haksız da sayılmaz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2008, 14:56:07 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
Bu konuyla alakası nedir? anlayamadım arkadaş başka bişeyden bahsediyor
[/quote]

Hakan Bey, hasar ekspertiz raporu ile karıştırmış sanırım fakat söylediklerine katılıyorum ben de...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2008, 21:37:42 »
sanırım bu konuda bilgi sahibi olan biri yok.mesela aranızda konyada bulunan varmı . Konyada toyota corolla hatchback 2005 model sol donanımlı 40.000 km de bi araç var.22.000 ytl istedi 21.500 e tamam dedi. aracın ön tamponun değiştiğini söyledi birde kapıda bi r çizikten dolayı boya varmış. hasarın önden olması canımı sıktı aslında.bunda neye dikkat etmek lazımki hiç anlamam bu işten. Fiyatta sol donanımlı bir araç için iyi gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2008, 22:21:14 »
Alıntı yapılan: murat doğan
sanırım bu konuda bilgi sahibi olan biri yok.mesela aranızda konyada bulunan varmı . Konyada toyota corolla hatchback 2005 model sol donanımlı 40.000 km de bi araç var.22.000 ytl istedi 21.500 e tamam dedi. aracın ön tamponun değiştiğini söyledi birde kapıda bi r çizikten dolayı boya varmış. hasarın önden olması canımı sıktı aslında.bunda neye dikkat etmek lazımki hiç anlamam bu işten. Fiyatta sol donanımlı bir araç için iyi gibi duruyor. [/quote]

bence önden kazalı arabaya pek yanaşmayın satarken cok sorun oluyor motor kapağı değişmiş bir araba hemen sormaya başlıyolar airbagları patladımı. şase değiştimi motor bloğunda hasar varmı yada kendi bakıyor, işten anlıyan hemencecik kaçıyor.sadece tampon ise ama canınızı sıkmayın

aracı bir - iki  galaeriye satacam diye gösterin kaç lira eder diye sorun onlar hemen her şeyini dökerler merek etmeyin.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
Ynt: Ekspertiz Raporu Hakkında Bilgi- Yardım Lütfen.
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2008, 20:37:12 »
merhaba  aracı almadn once getır ortakoy toyota servısıne ıkınce el kontrol yapılmasını ıstıyorum de ıs emrını actır bnm adım mustafa orda teknısyenım  bnı cagırt sana yardımcı olurum  aractakı en ufak mekanık arızayı bıle soylerım sana ıcın rht olsunn ok
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2008, 14:08:06 »
sanırım bu konuda bilgi sahibi olan biri yok.mesela aranızda konyada bulunan varmı . Konyada toyota corolla hatchback 2005 model sol donanımlı 40.000 km de bi araç var.22.000 ytl istedi 21.500 e tamam dedi. aracın ön tamponun değiştiğini söyledi birde kapıda bi r çizikten dolayı boya varmış. hasarın önden olması canımı sıktı aslında.bunda neye dikkat etmek lazımki hiç anlamam bu işten. Fiyatta sol donanımlı bir araç için iyi gibi duruyor.

konu açılalı baya olmuş ama cevaplayım yine de ben konyadayım toyota otojen yetkili servisine ekspertiz raporu almak için bir araç götürdüm 2008 in başında 90 ytl dediler 70 ytlye anlaştık galerici araçta hiç bir şey olmadığını söyledi ama otojen neredeyse bütün parçaların değiştiğini km'sinin oynanadığı her türlü üçkağıtçılığın yapıldığını ortaya çıkardı aracı almadım tabi araç alırken bunu yaptırmanızı tavsiye ediyorum 70 ytl'niz gidiyor ama en az 5 milyar zarardan kurtuluyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 22, 2008, 22:10:14 »
Arkadaşlar bugün 2008 model 20 000 km corolla d4d aracın pazarlığını bitirdim. Yalnız ekspertiz raporu için galerici, servisi aradı 100 YTL fiyat verdiler. Rapor temiz çıkarsa aracı alacağım. Ekspertiz parası da umrumda değil. Pazartesi günü götüreceğim ama bu sefer de aklım bir şeye taklıdı. Şimdi bu galerici servis personeli ile içli dışlı sanırım. Benim aracı götüreceğimi biliyor. Bir sorun varsa araçta servis galerici ile birlik olup bunu raporda gizler mi? Ekspertiz incelemesi yapılan yere biz girebiliyormuyuz? (Sorularım acemilik kokabilir, kusuruma bakmayın bu işleri hiç bilmiyorum)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2008, 23:28:35 »
 Hiç bir toyota yetkili servisi değil galerici, kendi sattığı 2. el araçlarda bile yalan söylemez, yanlış bilgi vermez. bu konuda içiniz rahat olsun.
 ayrıca normal şartlarda müşteriler servislerdeki atölyelere girmesi yasaktır. fakat özel durumlarda izin alınabilirse aracın altına bakmak istiyorum vs deyip girebilirsiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 22, 2008, 23:51:33 »
Ekspertiz raporunun yanında birde aracın kaskosu varsa araştırılabilir. şayet eski aracımı sattığım yer 10 dk içinde arabada ne var ne yok hepsini çıkardı sadece 1 telefonla. kaskodan karşılanan tüm hasarlar ayrıntılarıyla raporlandı. tabi bunu biz yapabilirmiyiz bilmiyorum. yani kaskoyu arayıp su aracın nesi var nesi yok diye sorabilirmiyiz bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2008, 23:54:55 »
Sağolun Pusat Bey, inşallah bir sorun çıkmaz da keyifle binerim arabaya.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2008, 23:56:33 »
 İNŞALLAH. Hayırlısı olsun diyelim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid