Ya abilerim kardeşlerim forumu baya bi takip ettim hatta googledan araştırdım filan ve 2010 aurislerde bu m/m dediklerinden herkez şikayetci şimdi ben 0 alıcam bu aracı ve auris comfort extra m/m bu araçda ne sıkıntılar var aracı almadan bana anlatıcaklarmış 1 saat boyunca aracı tanıtım için (inanmıyorum ama

) sizin bilgileriniz ile benim alıcağım aracdada bu sıkıntılar olucakmı
okuduğum gördüğüm sıkıntılar araç arkaya kayıyo tam otomatik olmadığı için kayar doğal bişey
dik yokuşları çıkmıyo zorlamada arac stop edio şanzıman balata yiğiyo gibi vs vs şeyler bunlar başıma gelicekmi benimde ?
Anlatanlara göre yoğun trafikte ve dik yokuşlarda zorlanınca şanzıman bir süre sonra kendini n'ye yani boşa atıp uyarı veriyormuş eğer uzun süre bu şekilde kullanılırsa 20bin km gibi kısa bir kullanımda bile baskı balata yıpranıyor ve min 1000 kaat servis tarafından alınıyormuş. Büyük ihtimalle size aracı yoğun trafikte ve dik rampalarda otomatik modunda kullanmamanızı söyleyeceklerdir. (yoğun trafikte kullanılmayacaksa nerede kullanılacak bu vites orası ayrı)
arkadaşlar araç otomatik değil... sadece debriyaja sizin yerinize robot basıyor
bu yüzden manuel kullanmak deyimi tam geçerli değil dik yokuşlarda M /MT düğmesine basarsın yada mmt modtan çıkıp elle kulakcıklardan kontrol edersin sorun kalmaz... araba istop:) etmez korkma, üstelik f1 dedikleri kulakcıklarla vites atmak çok zevkli, sıkışık trafikte sorun yaşamadım ama burası izmir zaten sıkışıklık en fazla 15 dk ama yokuşlarda yokuş fazla dik değilse m/mt tıuşuna basıyorum çok dikse mmt mottan çıkarıp kulakcıklarla kullanıyorum....
kullanırkende ayağın gaza alışacak önce düz yolda gaza ne kadar çok basarsan araba o kadar geç ve yüksek devirde vites atar..
Yiğit aynı aracı bende almayı düşünüyorum , eşimde kullanabilsin diye ama senin kafanı kurcalayan şeyler aynen benimde kafamı kurcalıyor
Yiğit aynı aracı bende almayı düşünüyorum , eşimde kullanabilsin diye ama senin kafanı kurcalayan şeyler aynen benimde kafamı kurcalıyor 
Ya Abi Ben Aldım Şurda Aracın Teslimine Az Kaldı (5 Temmuz) Ve Okuduklarım Gördüklerim Şok Etti Beni :S Bi Önceki Aracım Da Otomatikdi 32 ye almıştık 0 hiç sorun yaşamadım şimdi 51 52 milyar verip sorun yaşamak istemiyorum yok dik yokuşda o moda getir düz yolda şu moda getir ben d ye atıp gidemicekmiyim heryerde :S
malesef gidemeyeceksin Yiğit mesela sana şöyle örnek vereyim. arkadaşlar arabanın içindeki bir robottan bahsediyor ya o robot bazen vites küçültmeyi unutuyor

. ne gibi mesela? dik bir rampaya gelirsin 2 ile çıkar dersin çıkmaz yığılıp kalır ya işte o hain robot çıkar çıkar deyip türk mantığıyla çalışıyor mesela

bu yüzden dik rampalarda vitesin kontrolünü almalısın. geri kaydırma konusunda ise biraz senin becerine kalıyor iş eğer kendini araca alıştırabilirsen o kadarda sıkıntı yaratmıyor yani rampada o robot yok abi ben çıkmam illa geri gidicem demiyo. aynı zamanda hem mmt yaris hemde manuel E12 kullandığım için bunları yazabiliyorum. bence çok sorun edilecek bir durum yok.
Ya Abi Ben Aldım Şurda Aracın Teslimine Az Kaldı (5 Temmuz) Ve Okuduklarım Gördüklerim Şok Etti Beni :S Bi Önceki Aracım Da Otomatikdi 32 ye almıştık 0 hiç sorun yaşamadım şimdi 51 52 milyar verip sorun yaşamak istemiyorum yok dik yokuşda o moda getir düz yolda şu moda getir ben d ye atıp gidemicekmiyim heryerde :S
GÖZÜNDE BÜYÜTME:)
basacağın sadece vitesin önündeki 1 düğme hepi topu
stop ettiğini ilk defa senden duydumda sorun yaşayanlar var ama yaşamayanda çok ben kullanmıştım 2008 ini 6ay hiçde sorun yapmadı hemde agresif kullanmıştım
teşekkürler Yorumlarınız İçin Şu Aracı gidip bi test ediyim şimdi çıkıyorum derindere yolu gözüktü bana bakalım ne aksilikler olucak.
Bende mmt corolla var 6 aydır koçlar gibi kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.Tabiki arkadaşlarında dediği gibi yokuş çıkarken manuelde kullanırsan birde sıkışık trafikte devamlı E modunda kullanıp aracı şişirmezsen problem yok...uzun lafın kısası aracın huyunu suyunu tepkilerini öğrendikten sonra tam otomatikten farkı kalmıyor...
stop etme çok uç bir durum...
bence bu daha çok dizel araç kullanımıyla ilgili...
çünkü ilk kez dizel araç kullandığımda yokuş kalkışında stop ettirmiştim, çok dik bir yokuştu, normal benzinli araba gibi düşünüp 1700devirde falan kaldırmaya kalktım, sonrasında gaza sonuna kadar bassam da aracın devri düştü düştü ve stop etti.
sonra 2500civarı bir devirde kaldırmayı denedim, canavar gibi gitti...
kısacası, ilk anda gaza biraz fazla basarsanız sorun olacağını sanmam...
...uzun lafın kısası aracın huyunu suyunu tepkilerini öğrendikten sonra tam otomatikten farkı kalmıyor...
Aracın huyunu öğrendikten sonra siz araca uyum sağlıyorsunuz, araç size değil. Araç halen yarı otomatik. Bence doğru tabir bu olmalı:)))