Gönderen Konu: Fren sorunu ? 95 Corolla GLİ  (Okunma sayısı 5102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Fren sorunu ? 95 Corolla GLİ
« : Haziran 23, 2011, 12:14:52 »
2 gün önce bi yolculuk yaptım arabamla...bastın mı gidiyo yerine göre tabi ! neyse yalnız frene asılıyorum araba yemiyo sanki ,gidiyo gitmesine de ? durdurması problem :(

4 teker söktüm her şeyi yeni taktım orj. bire bir yine de pek farkı yok ?  bu yola daha önce accent era ile gittim ''Yavur dağı'' rampasını bilen bilir araba tıkandı resmen ama corolla bana mısın demedi çok hoşuma gitti valla o rampa çıkışı ama bi de durdurma sorunu olmasın da...

şimdi sorum şu : bu sorun sadece bende yok galiba peki nasıl olur da böyle bi arabanın freni çook kötü olur ? ve çözüm bulabilen biri var mı ? ''Yay takma haricinde''

Toyota Club Türkiye

Fren sorunu ? 95 Corolla GLİ
« : Haziran 23, 2011, 12:14:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren sorunu ? 95 Corolla GLİ
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2011, 12:17:43 »
Farkında olmazn güzel Arda, ve bu problemin tüm o kasa corollalarda olduğunu bilmende güzel :D  Valla bizde gidiyoruz ama durmak sıkıntı Allaha emanet :D Fren merkezlerinden başlayıp köklü bi değişikliğe gitmek gerek ama ufak bi masrafla pek fark yapabileceğimizi sanmıyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2011, 12:33:09 »
Durum vahim... hadi şehir içinde pek gidemiyosun bi de arabanda yay varsa hiç gidemiyosun 50-90 arası en fazla  :) ama şehirler arası yolculukta ??

3 şeritli yolda en sol şeritte gidiyosun , 2.şeritteki ağır vasıta dalıyo yola en iyi ihtimalla 200 m. görmen lazım ki kaza olmasın :S  o kadar kötü olmamalı bence...

iyi olacaksa ben kesenin ağzını açarım ama yok olmaz diyolar 4 disk mi yapsak ki :S :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2011, 12:44:13 »
  Selam.
 Konu hakkında detaylı bilgiler sitemizde mevcut. Kısaca değinmeye çalışayım.
 -Lastikler ne durumda? (kalitesi, durumu, havası vs.)
 -Rot ayarı ne durumda?
 -Amortisörler ne durumda?
 -Fren hidroliği en son ne zaman değişti?
 -Fren balataları kaliteli ve yumuşak yapılı diyorsan bunu geçebiliriz.
 -Arka fren sistemini disk yapman fren mesafende değişikliğe yol açmaz.
 -Fren ana merkez ve contalarını gözden geçirtmeni bende tavsiye edeceğim.
 -Bu araçlarda ben 14 jantta 185-60 ölçüsünde kaliteli lastik ile daha iyi frenleme olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2011, 13:13:08 »
  Selam.
 Konu hakkında detaylı bilgiler sitemizde mevcut. Kısaca değinmeye çalışayım.
 -Lastikler ne durumda? (kalitesi, durumu, havası vs.)
 -Rot ayarı ne durumda?
 -Amortisörler ne durumda?
 -Fren hidroliği en son ne zaman değişti?
 -Fren balataları kaliteli ve yumuşak yapılı diyorsan bunu geçebiliriz.
 -Arka fren sistemini disk yapman fren mesafende değişikliğe yol açmaz.
 -Fren ana merkez ve contalarını gözden geçirtmeni bende tavsiye edeceğim.
 -Bu araçlarda ben 14 jantta 185-60 ölçüsünde kaliteli lastik ile daha iyi frenleme olduğunu düşünüyorum.
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim haken ağabeycim... :)

-Yola çıkmadan önce her sürücü gibi havaya bakarım...durumu da  pek bilmiyorm ama geçen yıl alınmıştı... marka çok da iyi değil prelli :S
-Rot balans ayarı sürekli düzenli bi şekilde yapılıyo / bakılıyo
-amatsörler bayadır üzerinde galiba :S sorun çıkartabilecek süre takılı kaldılar...
-fren ana merkez dediğiniz dağıtıcı oluyo galiba ?  TÜV'den geçememişti araba yaklaşık bi ay kadar önce ondan  büyük kusur olarak görülmüştü arka frenler dengeli tutmuyo die o da elden geçti sıfır yani...

not: baba mesleğini sökemedim okumayı seçtim :) bilmeden bi kusur işlemim yani ''bilmişlik'' gibi ? :S

bi de bu arabalar avrupa'da da var yani onu anlamıyorum standartlar baya yüksek olmalıyken fren sorunu nniye ? şayet Almanya'da kullanan arkadaşlarım var corolla (93-97)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2011, 13:24:56 »
 Bildiğim kadarıyla bu araçlara diskleri küçük geliyormuş Tunç Sancak ilede konuştuk diskler küçük olduğu için yetmiyor gibi bir cümle kurmuştu.. Ama tabi forumun genel tercihi olna TRW marka disk ve balata taktırarak iş belli oranda çözülebiliyor sanırsam. (Şuanki durumundan daha iyi olur en azından)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2011, 13:41:19 »
bilmiyorum kardeşim artık bakıcaz ama yani böyle büyük sorun teşkil ediyo bana kalırsa..

disk olayını deneyip başarılı olan varsa yardımcı olabilir mi ?? ya da başka bi yöntem deneyen ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2011, 14:11:45 »
Forumda Atilla ÖZDEMİR var. Efsanelerden iyi anlar. Yağ,fren ve daha bir çok şeyi bilir ona bir PM atın isterseniz.. O diskleri ve balataları TRW kullanıyordu bildiğim kadarıyla..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2011, 15:46:22 »
ae101'lerde kronik problem: frenler çok zayıf maalesef :(
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2011, 16:53:52 »
Forumda Atilla ÖZDEMİR var. Efsanelerden iyi anlar. Yağ,fren ve daha bir çok şeyi bilir ona bir PM atın isterseniz.. O diskleri ve balataları TRW kullanıyordu bildiğim kadarıyla..

Teşekkürler ilgilendiğin için... ulaşmaya çalışıcam :)

ae101'lerde kronik problem: frenler çok zayıf maalesef :(

olmamalıydı bence :S güvenlik ''0'' bu arabada olsun idare edicez :( airbag  felan da yok bizim elemanda :D napıcaz bilmiyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2011, 17:27:59 »
Teşekkürler ilgilendiğin için... ulaşmaya çalışıcam :)

Rica ederim :)