Gönderen Konu: açık hava filtresi  (Okunma sayısı 3795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
açık hava filtresi
« : Haziran 21, 2011, 16:59:36 »
selam arkadaşlar. aracıma açık hava filtresi takmayı düşünüyorum. ama forumda ve internette yaptığım araştırmalar kafamı karıştırdı. sitede kullanan arkadaşlar vardır. filtresinin markasını, ne kadar süredir kullandığını, tecrübelerini aktarırsa sevinirim. tecrübelerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

açık hava filtresi
« : Haziran 21, 2011, 16:59:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: açık hava filtresi
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2011, 17:07:24 »
Selam ben birsüre 5000 km kadar kullandım ama ilk teklemede hemen söktüm. Şöyleki önce akışmetre için tornacıda özel boru yaptırıp 75tl  ondan sonra jsv marka filtreyi 50 tl taktım ses olarak 2500 devirden sonra tahrik edici oluyor ve eğer azıcık kanınız hızlıysa her viteste redline a yaklaşıp bir daha aracı ekonomik kullanmak zor oluyor temizliğini aksatmadım ama birgün rolanti dalgalanma yapınca serviste enjeksiyon boğazı ve sensör temizliği sonrası dedimki demekki tozu içeri veriyor söküp orjinale döndüm hemen. Performansa çok etkileyici bir etki görmedim. Ama gözlerde üzerinizde oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2011, 18:03:29 »
Selam ben birsüre 5000 km kadar kullandım ama ilk teklemede hemen söktüm. Şöyleki önce akışmetre için tornacıda özel boru yaptırıp 75tl  ondan sonra jsv marka filtreyi 50 tl taktım ses olarak 2500 devirden sonra tahrik edici oluyor ve eğer azıcık kanınız hızlıysa her viteste redline a yaklaşıp bir daha aracı ekonomik kullanmak zor oluyor temizliğini aksatmadım ama birgün rolanti dalgalanma yapınca serviste enjeksiyon boğazı ve sensör temizliği sonrası dedimki demekki tozu içeri veriyor söküp orjinale döndüm hemen. Performansa çok etkileyici bir etki görmedim. Ama gözlerde üzerinizde oluyor.
Aynen öyle Mustafa abi, bende bu durumun montaj hatası olduğunu düşünmüştüm ama baktım ki çok kaliteli kitlerin düzgün montaj yapılmış hallerinde bile bu durum var.
Ayrıca arabanın motor uğultusu falanda artıyor, bence gereksiz birşey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2011, 22:35:02 »
Erdeme katılıyorum uğultusu artıyor taktıktan sonra elektrik süpürgesinin boğuk bir uğultu olur ya o var :)

Ama kaliteli filtre olsa öyle tozu toprağı içeri çekmiyor bizim araçta 4000kmden beri takılı arada açıp bakıyorum kelebek hala temiz ve rölantide dalgalanma olmuyor.. AÇıkçası kaliteli kit olursa hiç bir sorun olamaz.. Mustafa abi ve Erdem ikinizde simota,k&n,pipercross kullansaydınız bunların olacağını hiç zannetmiyorum olmazdıda.. Benim kullandığım simota filtre gayet memnunuz temmuzda uzun yola çıkıcaz mutsuz kalacağımızı zannetmiyorum.. Ama şehir içinde yakıtı düşüryor sıcak hava çektikçe haberiniz olsun.. Ayrıca benimki pimaştan uydurma kit olmasına rağmen sorun yok ;)

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2001-1-6-vvt-i-kuheylan-artik-kisnemeyip-kukruyor-%29-acik-hava-filitresi/40/#quickreply

Erdem sen biliyorsun nasıl yapıldığını birebir gördün :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2011, 22:39:21 »
simotalarla kn ler iyidir benim bildiğim
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2011, 22:41:35 »
simotalarla kn ler iyidir benim bildiğim

Kesinlikle iyidir sorun olmaz :) Mesut abi 130 küsür bin kullandı çıkan sorun ondanmıydı bilmiyorum ama sorun çıkartacağını zannetmiyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2011, 22:43:35 »
mesut abininki simota yada simato nasıl yazıldığını hatırlaayamadım
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2011, 22:47:23 »
mesut abininki simota yada simato nasıl yazıldığını hatırlaayamadım

Simotaydı Sercan abi :) Bende ondan kullanıyorum sorun çıkartmıyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2011, 22:47:51 »
ben Simota kullandım 7 yıl boyunca hiçbir zararını grmedim dalgalanma falanda yapmadı ancak ben herzaman doğru olarak filtreme bakım yaptım ve doğru ekipmanlar ile bakım yaptım ayrıca ben Simopta filtreyi 7 yıl önce 60 TL ye almıştım  JVS denilen şey filtre değil sıradan bir bezden farkı olmayan dandik bir filtredir.

şu konuyu bi incele istersen : http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/acik-hava-filtresi-temizigi-resimli-anlatim/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2011, 22:50:02 »
Simotaydı Sercan abi :) Bende ondan kullanıyorum sorun çıkartmıyor ...

;) heh işte ondan
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2011, 23:10:42 »
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. mesut kardeşim konunu defalarca okudum. zaten aklıma yatan, bana kaynak olan da senin konun. internette bazı kullanıcılar güç kaybından, yakıt artmasından bahsetmiş. sende böyle bir durum oldumu? ben de simotanın filtresinden almayı düşünüyorum. bu arada benim aracım daihatsu yrv turbo. acaba turbolu araçlarda nasıl bir sonuç verir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2011, 23:13:07 »
ercüment kardeşimin başlığını da incelemiştim. demokrasilerde çarelerin tükenmediğinin bir göstergesi...:) ama ben alüminyum boru kullanarak birşeyler yapmayı planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2011, 09:34:57 »
ercüment kardeşimin başlığını da incelemiştim. demokrasilerde çarelerin tükenmediğinin bir göstergesi...:) ama ben alüminyum boru kullanarak birşeyler yapmayı planlıyorum.

Evet ben beklemiyordum sorun olacağını ama 4000km işte :) Yanlız Murat abi Mesut abiye sormuşsun ben bildiğim kadar cevap vereyim...

Yakıt ve performansın düşme olayı şöyle oluyor.. Motor soğuk yerine sıcak hava çektiğinde oluyor bu.. Bu olayda sıcak havanın içinde oksijen miktarı muhabbetiyle ilgili.. Bizim şehir içinde benzin düştü açıkçası çeyrek depodan ışık yanana kadar önceden 130km yapardık şimdi 115-120 civarı falan oldu... Ama uzun yolda baya kârlı oluyor performansıda artıyor olabilir hatta sürekli motora giren soğuk hava sayesinde... Özellikle yüksek devirlerde kutu filtreye göre daha az yaktırıyor... Bu sürekli soğuk hava için CAİ diye satılan sistemler var Cold Air İntake diye şehir içinde şehir dışında her şekilde soğuk hava çekiyor.. Onu yağmurlu karlı vs. havalarda kullanılmıyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltilsin lütfen.. Performans artışında çok fazla birşey beklemeyin cai ile artsa artsa 2-3 hp olur ama aracınız turbolu bunun farkı olurmu hiç bilmiyorum.. Bu 2-3 hp gaza tepkisini iyileştirir BELKİ BİR İHTİMAL 0-100de 0.1-0.2 saniye etki eder kanısındayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2011, 09:55:33 »
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. mesut kardeşim konunu defalarca okudum. zaten aklıma yatan, bana kaynak olan da senin konun. internette bazı kullanıcılar güç kaybından, yakıt artmasından bahsetmiş. sende böyle bir durum oldumu? ben de simotanın filtresinden almayı düşünüyorum. bu arada benim aracım daihatsu yrv turbo. acaba turbolu araçlarda nasıl bir sonuç verir?

Turbolu araçta çok daha fazla hissedersin farkı ;) ayrıca güç kaybı falan olmuyor üst devirlerde araç accayip canlanıyor, ben çok falza aracı zorlamazdım hep 2000 2500 devirde vites büyütürdüm ve inan sakin kullanınca 1 litre yakut tasarufu sağlıyor şehir dışında ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2011, 13:07:35 »
Turbolu araçta çok daha fazla hissedersin farkı ;) ayrıca güç kaybı falan olmuyor üst devirlerde araç accayip canlanıyor, ben çok falza aracı zorlamazdım hep 2000 2500 devirde vites büyütürdüm ve inan sakin kullanınca 1 litre yakut tasarufu sağlıyor şehir dışında ;)

Aha aylardır böyle bir yorum bekliyordum Mesut abicim Erdem diyor tasarruf falan yaptırmıyor diye sesimi duyan biri var sonunda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2011, 13:46:57 »
valla Ercü ben 7 yıl kullandım hemde arabada ne ararsan vardı biliyorsun özellikle 17 jant ve 215 taban lastik yani yolda sürtünme daha fazla olmasına rağmen ben uzun yolda benim corolla ile benzinde 90km yi geçmeyince araçta 3 kişi varken ortalama 5.7LT ile 6,2LT  arası yakıyordum, denedim test ettim senelercede 7 yıl boyunca bu filtre ile kullandım başkasının söylediğinemi inanayım yoksa kendi gözümle gördüğümemi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 22, 2011, 13:54:01 »
ben de sakin kullanırım aracımı. performas artırmasını da beklemiyorum. düşürmesin de..:) ama aklıma sıcak hava çekme olayı takılıyor. kutu içi filtre kulanırken de araç sıcak hava çekmiyormu şehir içinde?  bir de CAI denen sistemin borusu alüminyum. ve bu metal çok çabuk ısınır ve soğur bildiğim kadarıyla. şehiriçi kullanımda soğuyacağını sanmıyorum. acaba bu sisteme ek olarak ısıdan korumaya yönelik birşeyler yapılabilirmi? ısı yalıtımlı bant vs gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2011, 13:55:32 »
valla Ercü ben 7 yıl kullandım hemde arabada ne ararsan vardı biliyorsun özellikle 17 jant ve 215 taban lastik yani yolda sürtünme daha fazla olmasına rağmen ben uzun yolda benim corolla ile benzinde 90km yi geçmeyince araçta 3 kişi varken ortalama 5.7LT ile 6,2LT  arası yakıyordum, denedim test ettim senelercede 7 yıl boyunca bu filtre ile kullandım başkasının söylediğinemi inanayım yoksa kendi gözümle gördüğümemi ?

YAnii ona rağmen çok iyi bir değer hatta harika denilebilir :) Yakıt konusuna yazmıştım temizlenince gitti tabi.. Filtreyi takıp istanbula geldik oraya gelirken çeyrek depo ve hızımız 120+... dı sürekli. dönüştede 2 çeyrek depo yaktık oda sırf deniz seviyesinden rakımı 760 olan yere çıkmamızdan. istanbulun içindede dolandık yaklaşık 683 km civarıydı ve çeyrek depodan fazla benzin duruyordu evin önüne parkettiğimizde.. Eğer bunu kağıt kutu filtreyle yapsaydık durduğumuzda ışık yakacağına eminim... (Yol bilgisayarının gösterdiği değer 5.8-5.9 civarıydı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2011, 14:01:11 »
valla mesut kardeş sanırım şikayeti olan kullanıcıların taktıkları filtreler ucuz, kalitesiz ürünler. onlar da fayda yerine zarar getiriyor. geçenlerde adanada birçok oto aksesuar firmasına gittim. çoğunda filtre yok, olanda da carub diye bir marka vardı. filtrenin içine sanki delikli plastik gibi bir kumaş yerleştirmişler. onu da adam gibi yapamamışlardı. ürünü eline alınca anlıyorsun kaliteyi zaten. ben simotada karar kıldım. sen nereden almıştın simotayı. ben netsipariş.com diye bir sitede buldum. 55 tl fiyatı. senin yazdığın fiyatın altında. acaba ürün orjinalliğini düşünsemmi, yoksa o zaman öyleydi, şimdi düşmüştür diyebilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2011, 14:02:42 »
ercüment kardeş sen de benzini çeyrek depo alıyorsun hep sanırım....:)