0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi tasarruf yapıyoruz işte, bide imzamı yapalım ikisi bir arada
Senede yaklaşık 100bin km yol yapan biri olarak 44 lt lpg ile istanbul gibi bir şehirde 530 km gibi bir menzile ulaşmak açıkçası bana hayal gibi geldi. Yaz aylarında klima kullanımı olmadan 100 km'de 8.3 lt yi bırakın bir kenara 10 lt yaksın yarın hemen auris alırım.
Böyle hikayeleri okuyup geçeceksin abi.Alayı hikaye...
44 x 2.7 = 118 TL 118 / 530 km = 0.222 Kr hiçte öyle fazla abartılmış bişey değil
Olur,biter,makuldur,hafiftir,manueldir diyen arkadaşları ellerinden tutup istanbul trafiğinde bir gezintiye çıkarmak isterim ki ; görsünler yakarmı - yakmazmı.
Ben aracimi yeni sattim cogunlugu kisa mesafe ve istanbul ici 9-10 litre arasi lpg tuketimim vardi. Dikkat etmeden rahat rahat kullaniyordum, aracim M/M 6 ileri 132 hp di. Dikkatli kullanici cok yoğun trafige girmedigi surece 9 litre lpg ile 100km rahat rahat yapar. Kimse kimse inandirmak zorunda değil. 9x2.60=23.4 kurus yaktirir araca daha asagisi da mümkün kullaniciya göre.
Kırsala geliniz efendim Benim karma tüketimim bile 10 litre gazı geçmiyor.Bunda kafaya takacak bişey yok çünkü aynı araç aynı sürücü istanbulda 13 litre gaz da yaktırdı kullanım alışkanlığı ile çok değişiyor.mesela şöyle bir örnek vereyim. Bir akrabamız bana ş.içinde 400 lira yaktığını söyledi ve bu araba dizel. Ben imkansız falan derken şunu fark ettik ki adamın yolu sabah 5 km ve akşam 5 km yani soğuk motor. Bol trafik. Kısa mesafe ... durum böyle.
Önce forumda düzgün bir Türkçe ile yazmayı öğrenin ondan sonra milleti elinden tutup gezdirirsiniz! Yazdıklarınıza dikkat edin.Biz de aynı ağızdan konuşmayalım...