Gönderen Konu: Subaru Legacy 2000 Model  (Okunma sayısı 12018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Subaru Legacy 2000 Model
« : Haziran 20, 2011, 14:37:44 »
yaklaşık 2 yıl kullandığım subaru legacy ile ilgili aktaracaklarım.
2.0 lt motor, 125 hp, 184 nm tork, otomatik vites, sürekli 4 çeker,sedan karoserli bir otomobil.
kısaca donanım 4 hava yastığı, abs, dijital klima, deri direksiyon, ön iki koltuk ısıtmalı,hız sabitleyici,sürekli 4 çeker,otomatik vites ( spor ve kış modu )
içeride kullanılan malzeme tipik japon araçlardaki kalitede. ne fazla, ne eksik. sürücü koltuğuna oturduğunuzda sizi saran bir kabin. kesinlikle araç kullanmayı teşvik edecek nitelikte rahat oturma pozisyonu ve kumanda tuşlarına rahat ulaşım sunuyor. araç ilk 30-40 km için çok iyi ivmelenirken geri kalan kısımlarda vasat performans sunuyor. boxer motorun tork değeri ile ilgili olabirmi acaba bilemiyorum. asla performans beklenmeyecek bir araç, hatta biraz hantal bir araç. sürekli 4 çeker olmasına bağlamak gerek. bu aracı zorla yoldan çıkarmaya çalıştım başaramadım. olağanüstü bir yol tutuş kabiliyeti var. rayda gitmek tabiri bu araca en çok yakışan tabir. vites geçişleri biraz sarsıntılı ki hiç sevmediğim bir şey. istanbulda şehir içi trafiğinde ( günlük periyot şu şekilde: sabah araç çalıştırıldı. nişantaşından taksime ortalama 5 km yol yapıldı. araç stop edildi. henüz motor kendine gelmemişken yol bitti. bunu dışında muhtelif yerlere şehiriçi yolculuğu. maslak,sarıyer,kadıköy vs. gibi ) ortalama yakıt tüketimi: 100 km de 15 lt. şehirde kullanımda enaz gördüğüm değer 12 lt. araca subaru yetkili servisi dışında dokunan yok, orjinal subaru parçası dışında araca takılan silecek bile yok. böyle bakımlı ve 120.000 km de legacy nin yakıtı budur. gelelim şehirler arası uzun yol değerlerine. yazın tam ortasında camlarım kapalı klima sürekli açık,ferah bir otomobilde ilerliyorum. 110 km hızı geçmemek koşulu ile ve zaman zaman hız sabitleyi ile gidiyorum. kesintisiz yaklaşık 300 km yol yaptıktan sonra molaya yakıt istasyonuna giriyorum. yakıt alıyorum ve tüketimi hesaplıyorum. tam değer 100 km de 6,4 lt yakıt tüketmişim. tekrar yola çıkıyorum ve yüksek sürat ile ilerliyorum 400 km daha yol yapıyorum ve 100 km de yakıt tüketimim tam 8 lt. velhasıl subaru kendine has kesinlikle güven veren bir araç ( legacy için söylüyorum. forester kullandım ve kesinlikle bir forester ile uzun yola çıkmak istemem) herkese keyifli ve güvenli sürüşler.

SAAB 9.3 LPT

Toyota Club Türkiye

Subaru Legacy 2000 Model
« : Haziran 20, 2011, 14:37:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Subaru Legacy 2000 Model
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2011, 14:44:16 »
hımmm :argh:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2011, 01:36:56 »
cvt şanzıman kullandığı için uzun yoldaki tüketim değerleri gerçekten düşük oluyor...
ama şehir içinde tam bir felaket...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2011, 10:38:51 »
Legacy dış görünüş olarak çok hoşuma gidiyordu. Önerleriniz ve bilgileriniz için sağolun teşekkürler.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2011, 01:21:17 »
sahibi olduğum 2000 model Legacy klasik 4 ileri şanzımana sahipti. cvt ile zannedersem aynı mantıkla çalışan şanzıman en son güncel Legacy de var, "lineartronic" adı ile kullanılmış ve 6 ileri bir şanzıman. legacy ye çok haksızlık yapmamak adına şu notu eklemek gerekir. ben aracı 4-5 km kullanıp stop ediyordum yolum gereği. haliyle bu kadar kısa mesafede yakıt ekonomisi beklemek yersizdi. sürekli 4 çeker bir otomobil olması da ek yük getirdiğinden diğer araçlara göre 1-2 en fazla 3 litre fazla yakan bir araçtı. legacy varken aynı zamanda 1998 Model BMW  3.16 otomatik aracımızda vardı. BMW nin katettiği yol günlük 50 km civarındaydı ve yakıt tüketimi 12-13 lt altında olmazdı.
Legacy uzun yolda çok mu keyifliydi derseniz cevap : Hayır
4 çeker araçların yüksek hız stabilitesi, malesef ki 2 çeker araçlar kadar pürüzsüz değiller.
4 çeker araçlar - heleki otomobil ise- çok çok iyi yol tutuş kabiliyeti olan araçlardır. Subaru bu konuda dünyada en çok takdir edilen markadır
4 çeker araçlar iyi yol tutmasının yanında savrulduğu zaman toparlanması daha zor araçlardır.
Subaru legacy kabini çok keyifli bir araçtı. ferah, çok iyi görüş açıları olan, bozulmayan,sıkıntı vermeyen, kendine has özel bir araç.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2011, 01:23:20 »
Legacy dış görünüş olarak çok hoşuma gidiyordu. Önerleriniz ve bilgileriniz için sağolun teşekkürler.

çok bilindik bir ifadeyle " tavsiye edermisiniz" derseniz kesinlikle ederim. subarularda özel bir mühendislik hissi alırsınız emin olun.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2011, 01:25:59 »
benim bir arkadaşımda var, 2008 impreza 1.5 AWD, araç şehir içi ve kısa mesafe kullanımında ciddi tüketim yapıyor, fakat 4 ileri olmasına rağmen 120-140km hız ile giderken 2500 devirde gidiyor, bu da uzun yolda aracın ekonomik olmasını sağlıyordu.
ama şu sürekli dört çeker olayından artık vazgeçmesi lazım bence subarunun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2011, 01:36:49 »
bugüne kadar sürekli 4 çeker otomobiller üretiyordu. yada biz öyle biliyorduk. şuan Türkiyede iki çeker subaru imprezalar var.
front-wheel drive önden çekişli imprezlar mevcut.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • гฬ - HürgeneraL .)
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2011, 02:29:25 »

+1
●"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."
●Today Tomorrow Toyota /  ● RockweLL ●

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2011, 09:25:57 »
cvt şanzıman kullandığı için uzun yoldaki tüketim değerleri gerçekten düşük oluyor...
ama şehir içinde tam bir felaket...
CVT şanzıman Legacy' de kullanıldı mı emin değilim. Justy olsaydı model kesinlikle CVT' dir diyebilirdim ziraJusty' de başka otomatik versiyon yoktu.
...şu sürekli dört çeker olayından artık vazgeçmesi lazım bence subarunun...
bugüne kadar sürekli 4 çeker otomobiller üretiyordu. yada biz öyle biliyorduk. şuan Türkiyede iki çeker subaru imprezalar var.
front-wheel drive önden çekişli imprezlar mevcut.
Subaru' nun her zaman 2WD versiyonları da mevcuttu. 1986' da 1985 modeli vardı Rahmetli babamda ve 2WD idi. Bir kez kullanan bir arkadaşı da hemen gidip kendisine  de almıştı ve o 4WD idi.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2011, 09:45:06 »
  4 çeker ve 2 çeker versiyonları vardı ancak Türkiye'ye hep  çekerleri getirildi bir kaç istisna dışında. Güncel kasada dizel Legacy hoşuma gider ancak yakıt fiyatları düşünülünce bahsi geçen aracı iyi araştırmak lazım bence. Çünkü özellikle 4 çeker versiyonları az yakmaz ama kullanımı zevkli, kendine has araçlardır. 4 çeker bir Subaru'dan sonra da başka araç kullanmak zor gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2011, 11:33:29 »
...4 çeker bir Subaru'dan sonra da başka araç kullanmak zor gelebilir.
Bu kısma kesinlikle katılıyorum.;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #12 : Ağustos 16, 2011, 09:12:20 »
Legacy adını duyunca heyecanlanıyorum desem yeridir. Segment olarak mükemmel bir araç. Tabiri caizse ölüsünü kullandım. Üzerine 97 Toyota Corolla çok yavan geldi bana. Türkiyede çok az tercih edilmesine rağmen müdavimleri var. Modeli ne olursa olsun imkanlar doğrultusunda tercih edecebileceğim ilk araçlardan birisi.
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #13 : Ağustos 16, 2011, 09:14:50 »
Legacy adını duyunca heyecanlanıyorum desem yeridir. Segment olarak mükemmel bir araç. Tabiri caizse ölüsünü kullandım. Üzerine 97 Toyota Corolla çok yavan geldi bana. Türkiyede çok az tercih edilmesine rağmen müdavimleri var. Modeli ne olursa olsun imkanlar doğrultusunda tercih edecebileceğim ilk araçlardan birisi.
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 16, 2011, 09:35:11 »
Bizim bir abide var, yakıtı ve parça pahalılığından biraz şikayetçi ama kullanım zevkine doyamadığını söylüyor, özellikle 4 çekere alındığında ve virajlardaki performansı ise harika diyor, duyduğum kadarıyla bu :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2011, 09:46:30 »
bir kere 2,5turbo forester la kalkışta yarışayım dedim,bende 2,4 quattro a6 vardı.adam beni ezdi geçti tozuna yetişemedim...
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 25, 2011, 19:59:07 »
legacy farklı tatları olan bir araçtı ama mükemmel değildi açıkçası.
* şanzımanı çok vuruntulu çalışıyordu, R den D ye yada D den R ye aldığımda şanzıman enaz 2-3 saniye düşünüyordu.
* yoldaki küçük bir taşın üzerinden geçsem kabinde hissediyordum - abartı değil.
* 2,0 litrelik motor yetersiz kalıyor
* yan rüzgarlardan oldukça fazla etkileniyor.
* yüksek hızda çok içeri çok ses alıyor. lastik sesi + aracın gövdesine çarpan rüzgarın çıkardığı ıslık sesi.
* yüksek hızda çok stabil değildi.
bunların yanında,
* çok ferah iç mekan
* mükemmel +++ yol tutuş kabiliyeti.
* başarılı frenler
* çarpışma direnci başarılı araç
* kar, yağmur, çamur karşısında yerden yüksekliği müsade ettiği sürece bir arazi aracından farkı yok. simetrik sürekli 4 çeker espirisinin başarısı takdire şayan*
* yakıt tüketimi şehir içinde 12-15 lt aralığında. bence çok değil. bir çok 2,0 otomatik araç aşağı yukarı aynı değerlerde yakıyor. subaru legacy den önce aynı yolda kullandığım araç 1998 model BMW 3,16 otomatik ti. yakıt değeri 12-13 lt arasındaydı.
legacy sizi çok heyecanlandırmaz ama heyecan bazende bozulmak, sürekli arıza çıkartmak olabiliyor. subaru bu konuda da sizi heyecanlandırmaz. periyodik bakımı yapılan bir legacy her daim güvenle yoluna devam eder.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2021, 19:42:32 »
10 senelik konuyu canlandıralım. Toyota Corona otomatikten sonra Legacy nasıl gider acaba? İkisini de kullanmış bir arkadaşımız var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2021, 21:00:06 »
Corona sonrası hiç bir arabada onun tadını bulamazsınız,2020 model Corolla var ama coronanın kıvraklığı,süspansiyonu,salınımı malesef yok bende 6 yıl kullandım Corona,sattım ama hâlâ tadını başka araçta bulamadım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 01, 2021, 22:36:39 »
B4 kasa numarası zannediyordum arabanın modeliymiş. B4 değil 2000 Model GL diyelim.