0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla bey, toyota gerçekten çok sağlam , çok sorunsuz arabaydı, ama şımardılar galiba, son zamanlarda çok sorun işitiyoruzasıl honda sorunsuz, hiç bi derdi yok meretin
AE101 ucuz mal değildir.senin Hondayı üç sene kullanınca yarı fiatına satarsın ama efsane değerinden hiç kaybetmez. bunu unutmamak lazım, kendinden 10-15 yaş genç kendi segmentindeki arabalarla aynı fiata gider. ben arabayı satacağım zaman istoçta oto merkezine gittim , etraf cillop gibi arabalarla dolu olduğu halde yarım saatte benim arabaya iki alıcı çıktı. galerici satılık değil dedi.
2004 corollayı 24 bine almıştım 4 yıl kullanıp aynı fiyata sattım2008 civic şu sıralar aldığım fiyata; 40 bine satışa çıkardım, o kadar çok arayan varki anlatamambana kalırsa asıl hondalar cayır cayır satılıyor ve 2. el değerleri çok yüksek
İsa kardeşim sorununun halledildiğini okumadan yorum yazmıştım, ucuz atlattığına çok sevindim. sakın böyle durumlarda Kemal Aksüyek hocanın tavsiyelerini dinleme, adama 300 lira için araba sattırır.
su eksiltme mevzu olmuşken sorayım. tüplü araçlarda su eksilmesi oluyor mu? bir de klima kullanımının su eksiltmede rolü var mı? normal şartlarda yüksek ısılarda çalışan motorda suyun eksilmesi normal değil midir?
anlamadığım şu her türlü bir miktar eksilmesi gerekir. hatta uzunca bir süre düşünürsek eksilmiş olmasına şaşırmamak gerekir. çünkü bu su kullanılıyor. hazneye aynen dolması mümkün değildir. bu yağ içinde geçerlidir diğer sıvılar içinde. yani ben teknik olarak değilde işe birazcık kimyasal olarak bakıyorum. garip.
Murat kardeş su eksiltmesini çok istiyorsan radyatör kapağını gevşet, o zaman kimyasal olarak nasıl eksildiğini izlersin. evde kombin varsa sistemdeki suyun aylar boyunca kullanıldığı halde su eksiltmemesi gibi, kapalı sistemde eğer bir arıza yoksa 5-6 ayda ancak 10 cc(gram) ancak eksiltme olur. Toyota su eksiltmeyi bir türlü beceremiyor.
atilla abi kızma bildiğim kadarıyla lpg de motorun suyunu kullanıyor diye biliyorum ve benzinden farkının daha yüksek ısılarda yandığı bu da soğutmaya benzinden daha çok ihtiyaç duyduğu anlamı taşır bu da soğutma suyunu fazlaca kullanabileceği ve böylece su eksiltebileceği anlamını uyandırdı bende.not: bu yazdıklarım tamamen kendi kendime düşünüp yorumladığım şeylerdir. saçmada gelebilir. affola