Gönderen Konu: moralim çok bozuk  (Okunma sayısı 9561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: moralim çok bozuk
« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2011, 20:24:45 »
Toyota çok sağlam bir arabadır. diğer markalarla kıyaslamak bile çok yanlış, otomobilden anlamıyanların işidir. onlarca arabam oldu içlerinde gelmiş geçmiş en büyük efsanelerden 8.50 C.İ.A BMW , FİAT 2.0 TURBO COUPE , 26M FORD , FORD GRANADA v.s ama hiçbiri TOYOTA gibi sağlam ve sorunsuz değildi. arabalarınızın kıymetini bilin ıvır zıvır arabalarla kıyaslamayın. Can sende babana söyle Toyotayı öğrenmekte biraz geç kalmış. :)
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2011, 20:24:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 20, 2011, 22:14:15 »
Atilla bey, toyota gerçekten çok sağlam , çok sorunsuz arabaydı, ama şımardılar galiba, son zamanlarda çok sorun işitiyoruz
asıl honda sorunsuz, hiç bi derdi yok meretin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 21, 2011, 17:26:48 »
Atilla abi cidden geç kaldı(k),babamda bende,aslında 2008'de değiştirecektim ama Toyota'da düşük km'li bulamadım,e birazda pirpirikliyim o  konuda,her ne kadar km önemli değil deselerde,unonun ayarında km olmasını istedim , çünkü Unomu 6 yaşında (98 model-2005 te aldım) 19.000 Km'de,sıfır ayarında aldım,şimdi de ara tara toyota mı buldum :)

Kemal abi dün akşamda arkadaşımın Antalya'dan yeni alıp geldiği 2003 Honda Accorda (Sport) bindim,araba cidden uçak gibi,fakat yakıtı da ona göre doğru orantılı tabii.Eeee ne de olsa aslan besleyen yemini düşünmemeli :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Temmuz 21, 2011, 18:08:06 »
Atilla bey, toyota gerçekten çok sağlam , çok sorunsuz arabaydı, ama şımardılar galiba, son zamanlarda çok sorun işitiyoruz
asıl honda sorunsuz, hiç bi derdi yok meretin
    [/quote] Kemal hocam Honda iyi arabadır, kayınbiraderimin 97 efsanesi var oğluda pilot teğmen çıkınca ikinci araba sıfır otm. civic aldı ama yinede efsaneden vazgeçemedi oğluna civic i verdi. kızkardeşim eşinin rahatsızlığı için amerikaya gitti , abi en fazla toyota var dedi. otomobillerde elektronik devreler korkunç bir şekilde artınca yiğitlik bozuldu, her markada ecu lardan ve diğer elektronik ekipmanlardan kaynaklanan arızalar çoğaldı. mesela hidrolik direksiyon sistemi belliydi bir pompa ve direksiyon kutusundan meydana gelirdi, şimdi servo motorlar, ecu ,birsürü sensor, al sana arızalardan arıza beğen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 21, 2011, 18:23:48 »
   AE101 ucuz mal değildir.senin Hondayı üç sene kullanınca yarı fiatına satarsın ama efsane değerinden hiç kaybetmez. bunu unutmamak lazım, kendinden 10-15 yaş genç kendi segmentindeki arabalarla aynı fiata gider. ben arabayı satacağım zaman istoçta oto merkezine gittim , etraf cillop gibi arabalarla dolu olduğu halde yarım saatte benim arabaya iki alıcı çıktı. galerici satılık değil dedi.

İşte bu çok doğru abim :D 28.12.2004 yılında aldığımız ve 34.500tl ödediğimiz corolla sol sedan aracı bu sabah 27.500e sattık :D bence gayet iyi gerçi içim 28.000 den yanaydı ama nese ve galericiler aman dikkat hayatta araç konusunda iki şeyle uğraşmıyacakmışız abim ben bunu öğrendim bir bayandan araç almıyacakmışız ikinciside galericiyle selamın bile olmayacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 21, 2011, 21:49:36 »
   AE101 ucuz mal değildir.senin Hondayı üç sene kullanınca yarı fiatına satarsın ama efsane değerinden hiç kaybetmez. bunu unutmamak lazım, kendinden 10-15 yaş genç kendi segmentindeki arabalarla aynı fiata gider. ben arabayı satacağım zaman istoçta oto merkezine gittim , etraf cillop gibi arabalarla dolu olduğu halde yarım saatte benim arabaya iki alıcı çıktı. galerici satılık değil dedi.
2004 corollayı 24 bine almıştım 4 yıl kullanıp aynı fiyata sattım
2008 civic şu sıralar aldığım fiyata;  40 bine satışa çıkardım, o kadar çok arayan varki anlatamam
bana kalırsa asıl hondalar cayır cayır satılıyor ve 2. el değerleri çok yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 21, 2011, 23:24:55 »
2008 civic şu sıralar aldığım fiyata;  40 bine satışa çıkardım, o kadar çok arayan varki anlatamam
İlanı verdiğimiz gün dahil hergün mutlaka minumun 7 veya 8 arayanı vardı :)
rica ederim toyota diyince akan sular durur 2.el piyasada :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 29, 2011, 22:54:35 »
İsa kardeşim sorununun halledildiğini okumadan yorum yazmıştım, ucuz atlattığına çok sevindim. sakın böyle durumlarda Kemal Aksüyek hocanın tavsiyelerini dinleme, adama 300 lira için araba sattırır. :P :P :P
teşekkür ettim arabamı seviyorum satmayıda duşunmuyorum 2010 model arabada bile gözüm yok babam kışın araba alacak onada toyota alacam 2003 ile 2005 arası.cıkarım senle her yola toyota...
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #48 : Temmuz 29, 2011, 23:23:10 »
su eksiltme mevzu olmuşken sorayım. tüplü araçlarda su eksilmesi oluyor mu? bir de klima kullanımının su eksiltmede rolü var mı? normal şartlarda yüksek ısılarda çalışan motorda suyun eksilmesi normal değil midir?
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 29, 2011, 23:29:40 »
Bir akrabamız 2 gün önce 12.000 kmde honda civici 33.000 tlye aldı.Araç 2010 model çok temiz.2.elde honda toyotayla boy ölçüşemez.Ha saf insanlar çok para verebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Temmuz 30, 2011, 00:48:55 »
su eksiltme mevzu olmuşken sorayım. tüplü araçlarda su eksilmesi oluyor mu? bir de klima kullanımının su eksiltmede rolü var mı? normal şartlarda yüksek ısılarda çalışan motorda suyun eksilmesi normal değil midir?
   toyota su eksiltmez senin araba su eksiltiyorsa bir yerden kaçak olup olmadığını kontrol et, devirdaimdende akabilir, en son radyatör kapağını değiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 30, 2011, 01:13:07 »
evet, sistem kapalıdır ve sistemde problem yoksa su eksiltmemesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #52 : Temmuz 30, 2011, 01:25:53 »
anlamadığım şu her türlü bir miktar eksilmesi gerekir. hatta uzunca bir süre düşünürsek eksilmiş olmasına şaşırmamak gerekir. çünkü bu su kullanılıyor. hazneye aynen dolması mümkün değildir. bu yağ içinde geçerlidir diğer sıvılar içinde. yani ben teknik olarak değilde işe birazcık kimyasal olarak bakıyorum. garip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 30, 2011, 09:50:20 »
Murat senin söz ettiğim miktar ihmal edileblir bir miktardır.Ancak bunun dışında bir eksilme varsa ilk olarak kapaklar ve hortumları kontrol et.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Temmuz 30, 2011, 10:43:28 »
anlamadığım şu her türlü bir miktar eksilmesi gerekir. hatta uzunca bir süre düşünürsek eksilmiş olmasına şaşırmamak gerekir. çünkü bu su kullanılıyor. hazneye aynen dolması mümkün değildir. bu yağ içinde geçerlidir diğer sıvılar içinde. yani ben teknik olarak değilde işe birazcık kimyasal olarak bakıyorum. garip.
   Murat kardeş su eksiltmesini çok istiyorsan radyatör kapağını gevşet, o zaman kimyasal olarak nasıl eksildiğini izlersin. evde kombin varsa sistemdeki suyun aylar boyunca kullanıldığı halde su eksiltmemesi gibi, kapalı sistemde eğer bir arıza yoksa 5-6 ayda ancak 10 cc(gram) eksiltme olur. Toyota su eksiltmeyi bir türlü beceremiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 30, 2011, 11:27:14 »

Murat, yağın bir kısmı, silindirler içerisindeki yanma sırasında yakıtla birlikte yanarak egzozdan atılır. Bu nedenle çok az bir miktar yağ eksilmesi olur, onda haklısın.

Soğutma suyunda durum farklı. Radyatörde soğutulan su, motora gönderilir, silindirler etrafındaki kanalları dolaşır silindirlerdeki ısıyı alır ve tekrar radyatöre dönerek soğutulur. Bu devirdaim sırasında, dış ortamla hiçbir ilişkisi olmaz, tamamen kapalı bir sistem içerisinde dolaşır.  Bu nedenle eksilme olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #56 : Temmuz 30, 2011, 15:19:31 »
   Murat kardeş su eksiltmesini çok istiyorsan radyatör kapağını gevşet, o zaman kimyasal olarak nasıl eksildiğini izlersin. evde kombin varsa sistemdeki suyun aylar boyunca kullanıldığı halde su eksiltmemesi gibi, kapalı sistemde eğer bir arıza yoksa 5-6 ayda ancak 10 cc(gram) ancak eksiltme olur. Toyota su eksiltmeyi bir türlü beceremiyor. :)

atilla abi kızma :D bildiğim kadarıyla lpg de motorun suyunu kullanıyor diye biliyorum ve benzinden farkının daha yüksek ısılarda yandığı bu da soğutmaya benzinden daha çok ihtiyaç duyduğu anlamı taşır bu da soğutma suyunu fazlaca kullanabileceği ve böylece su eksiltebileceği anlamını uyandırdı bende.

not: bu yazdıklarım tamamen kendi kendime düşünüp yorumladığım şeylerdir. saçmada gelebilir. affola :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 30, 2011, 16:00:27 »
atilla abi kızma :D bildiğim kadarıyla lpg de motorun suyunu kullanıyor diye biliyorum ve benzinden farkının daha yüksek ısılarda yandığı bu da soğutmaya benzinden daha çok ihtiyaç duyduğu anlamı taşır bu da soğutma suyunu fazlaca kullanabileceği ve böylece su eksiltebileceği anlamını uyandırdı bende.

not: bu yazdıklarım tamamen kendi kendime düşünüp yorumladığım şeylerdir. saçmada gelebilir. affola :)

Estağfurullah, ne kızması  :)

Hımmm, lpg diyorsun.
Arabamın motorunu çok severim ve benzinden şaşmam. Ayrıca sen lpg, ben lpg olursa benzin piyasası ne olacak? Orada da ekmek yiyen bir sürü insan var, desteklemek lazım :)

LPG'de eğer son dönemlerde teknolojik farklı birşeyler çıkmadıysa durum şöyledir: (Değiştiyse de bilen arkadaşlar el atarlar konuya)

LPG aracın deposunda sıvıdır. Motora kadar da sıvı gelir. Fakat silindirlere gaz halinde püskürtülür. Bunu yapmak için aracın soğutma suyundan bir bağlantı borusu alınarak, LPG beynine (regülatör) iletilir. Bu sıcak suyun yardımıyla buharlaşma yaptırılır. Bu durumda kapalı soğutma sistemine sahip bir aracın LPG'de su kaçırması ancak, bu bağlantı boruları veya regülatördeki bir kaçak nedeniyle olabilir. Yani bir problem yoksa, aracın lpg'de su eksiltmesi mantıklı değil.

LPG ve benzinde sıkıştırma sonucu sıcaklıkları, ateşleme sırasındaki anlık sıcaklık ve yanma sonu sıcaklıkları farklıdır tabii ki. Fakat bu değişim aracın soğutma sistem kapasitesinin üzerinde değildir çoğu araçta. Yani, lpg daha çok ısıtırsa motoru, fan daha çok çalışır ve soğutur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Temmuz 30, 2011, 18:58:19 »

Muratcığım kızarmıyım hiç ? Atilla Üsküplü kardeş gayet güzel izah etmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Temmuz 30, 2011, 19:14:17 »
İsa bey sanırım aracı çok hor kullanmışsınız km'ye göre böyle bir yorum yapmak gerekiyor...Km de velev ki oynama yapılmış bile olsa toyotanın bakımını yaptıktan sonra bu araç size böyle büyük arızaları çıkaracağını düşünmüyorum.. Bence yaptırın daha fazla yapacak bir şey yok çünkü...