Gönderen Konu: moralim çok bozuk  (Okunma sayısı 9563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: moralim çok bozuk
« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2011, 20:43:49 »
öncelikle geçmiş olsun.
benim nacizane fikrim aracınızı imkanınız yettiği kadarıyla tamir ettirip binmenizdir. sattığınızda yerine alacağınız araçta sonuçta karakutu.
arıza sebebine gelince. ne kadar bakımlı olursa olsun mekanik bir drıza her zaman olasıdır. burada hiçkimse benim aracım bozulmaz diye idda edemez sanırım.
arıza sebebi tahminimce soğutma sisteminde bir sorun oldu ki fan açmadı demişsiniz. açılmayan fan hararet yaptırdı ve contayı haşladı. bunun aniden olması gerekmez. motorun hararet yapmaya devam etmesi de diğer aksamlarada zarar verdi.
iyi bir ustaya tamir ettirip orjinal parçalar kullanırsanız aracınız size uzun süre keyifli kullanımlar sunacaktır.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2011, 20:43:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2011, 00:07:47 »
masraf başladımı sonu gelmez, ev bakmak gibi bir şey, eve harcadığın kadarda arabaya harcıyorsun
ben onun için sürekli sat kurtul yeni araç al diyorum, hiç olmazsa masfraf çıkarmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 06, 2011, 00:30:49 »
öncelikle geçmiş olsun.
benim nacizane fikrim aracınızı imkanınız yettiği kadarıyla tamir ettirip binmenizdir. sattığınızda yerine alacağınız araçta sonuçta karakutu.
arıza sebebine gelince. ne kadar bakımlı olursa olsun mekanik bir drıza her zaman olasıdır. burada hiçkimse benim aracım bozulmaz diye idda edemez sanırım.
arıza sebebi tahminimce soğutma sisteminde bir sorun oldu ki fan açmadı demişsiniz. açılmayan fan hararet yaptırdı ve contayı haşladı. bunun aniden olması gerekmez. motorun hararet yapmaya devam etmesi de diğer aksamlarada zarar verdi.
iyi bir ustaya tamir ettirip orjinal parçalar kullanırsanız aracınız size uzun süre keyifli kullanımlar sunacaktır.

Mustafa Bey'in yürüttüğü mantık son derece doğru olabilir. Hem su eksiltmesi hem de yağ yakması bir araya gelince sorun soğutma sisteminden kaynaklanmış olabilir.

Su eksiltmesi sorun değil, o kolay ve düşük bir maliyetle hallolur ama yağ yakma kötü haber.

Aracınızda bunun dışında herhangi bir problem yoksa, motor yapımından sonra uzun süre problem yaratmayacağından eminseniz, motor yaptırmak faydalı olacaktır. Ama bunun dışında başka problemleri de varsa derdiniz bitmeyebilir. Bu açıdan bakmanı faydalı olur diye düşünüyorum.

Motor yaptırmaya karar verirseniz, iyi bir ustaya yaptırdığınızdan emin olmanıda fayda var. Buna ek olarak soğutma sisteminizi de baştan aşağı tüm elemanlarıyla elden geçirin, gerekli onarımları yaptırın. Aksi durumda motoru yaptırsanız bile soğutma sistemindeki problem nedeniyle yeni motora da zarar verebilirsiniz yine.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 06, 2011, 16:04:25 »
geçmiş olsun kesinlikle önceki sahipleri hor kullanmış yoksa toyota için o km bişey değil
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 07, 2011, 23:36:48 »
evet arkadaslar hepınıze teşekkurler.oncelıkle arabam conta yakmıs.baska bi işlem yapılmadi.rektevıye ye falan gırmedı 300 tl tuttu.aracımın fanında sorun yokmus.ohh be...yahu ben ılk basta radyotorde kacak var dıe fazla umursamamıstım .maddi ımkanımda sorun olduğu icın biraz agır davranmıstım. Suanda hıcbır sıkıntım kalmadı.herkese teşekkurler tekrardan.
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2011, 00:16:08 »
Tekrar geçmiş olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Temmuz 14, 2011, 20:43:42 »
evet arkadaslar hepınıze teşekkurler.oncelıkle arabam conta yakmıs.baska bi işlem yapılmadi.rektevıye ye falan gırmedı 300 tl tuttu.aracımın fanında sorun yokmus.ohh be...yahu ben ılk basta radyotorde kacak var dıe fazla umursamamıstım .maddi ımkanımda sorun olduğu icın biraz agır davranmıstım. Suanda hıcbır sıkıntım kalmadı.herkese teşekkurler tekrardan.

işte bu.. :alkis:
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 14, 2011, 20:44:44 »
  Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 14, 2011, 22:16:41 »
geçmiş olsun aracınızı uzun süreler sorunsuz kullanmanız dileklerimle :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 14, 2011, 23:26:13 »
çok çok tesekkurler
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 19, 2011, 20:58:23 »
Çok geçmiş olsun.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 19, 2011, 21:51:36 »
arkadaslar moralım cok ama cok bozuk.arabam su eksıltmeye ve yag yakmaya başladı.eksozdanda  beyaz duman atıyo.bulunduğum ılcede kucuk sanayı var ustaya goturdum nesı oldugunu ogrenmek ıcin.conta yakmıs bıde pıston falan dedi.maliyeti kaç para cıvarında tutar dedim 1250 ıle 1500 arasında dedı basımdan kaynar sular dokuldu.bu arabayı satıp başka corolla almak gecıyo kafamdan ama arabami cok sevıyorum napayım ben şimdi
    İsa kardeş arabanın yağ yaktığından eminmisin? beyaz duman silindire giren suyun buharıdır büyük ihtimal. geçen hafta şarköye bir hanım arkadaş misafir geldi, 2006 dizel getz simsiyah ve mavi duman atıp yağ eksiltiyordu daha 74000 de. 1993 xl 300-400 binde bile o hale gelmez. yağ yakınca mavimsi siyah duman atar ve yağ eksilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 19, 2011, 22:04:59 »
İsa kardeşim sorununun halledildiğini okumadan yorum yazmıştım, ucuz atlattığına çok sevindim. sakın böyle durumlarda Kemal Aksüyek hocanın tavsiyelerini dinleme, adama 300 lira için araba sattırır. :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 20, 2011, 03:38:40 »
Sen genede sat arabayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 20, 2011, 14:22:03 »
İsa bey çok çok geçmiş olsun,güle güle kullanın aracınızı.
Atilla abi,Kemal Bey ağabeyimi (Aksüyek) keşke önceki aracıma o kadar masraf ederken seni tanısaydım.Hatta sırf teşekkür etmek için bir cumhuriyet altını takabilirdim.Çok temiz olmasına rağmen 19.000 Km'de aldım 108.000 Km'de sattım,her senede hiç masraf etmesem 1.000 Tl masraf ediyordum ve 6 sene bindim.Hatta arap şeyhlerine imrenip 2 sene benzinli bindim karbüratörlü araca hesaba vurunca çıldırasım geliyor :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 20, 2011, 16:51:06 »
ekonomisi gelişmiş ülkelerde hiç kimse arabasını elinde eskitmiyor, satıp yeniliyor
amerikalının şu meşhur atasözü
"ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 20, 2011, 17:21:04 »
ekonomisi gelişmiş ülkelerde hiç kimse arabasını elinde eskitmiyor, satıp yeniliyor
Ahhh ah,200-300 Tl harcayınca artık rahat binerim sanıyordum her seferinde,sonra tekrar tekrar,artık sayısal loto oynar gibi bir umutla tamirciye-parçacıya gidiyordum,şimdi çok şükür bi sıkıntım yok,keyfe keder harcamalar dışında.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 20, 2011, 17:31:58 »
   AE101 ucuz mal değildir.senin Hondayı üç sene kullanınca yarı fiatına satarsın ama efsane değerinden hiç kaybetmez. bunu unutmamak lazım, kendinden 10-15 yaş genç kendi segmentindeki arabalarla aynı fiata gider. ben arabayı satacağım zaman istoçta oto merkezine gittim , etraf cillop gibi arabalarla dolu olduğu halde yarım saatte benim arabaya iki alıcı çıktı. galerici satılık değil dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 20, 2011, 17:40:10 »
Ahan da biri beni tarif ediyor.Geçen gün oturup babamdan aldıgım günden beri yaptıgım masrafları kalem kalem yazdım. 2534 .00 tl para harcamışım.Babamdan 10 bin liraya almıştım arabayı .Ama bütün agır bakımlarını yaptırdım .Şimdi bakıyorum adam gibi binilecek konforlu yüksek model bir araba 25 -30 bin arası benim araba en baba 14 bin eder. Şahsi hesaplarıma görede en fazla 2 binlira daha para harcarım vede 5 sene daha sorunsuz binerim .Çünki şimdiye kadar baskı balata triger amartisör ateşleme sistemi derken birçok yerini yeniledim en yakın agır bakımı 50 bin km sonra . Geçen motorunu gösterdim usta maşşalah daha çok götürür bu seni dedi .Ama bir düşüncemde satıyım üstüne 3-5 katayım başka markaların üst modelini alıyım diyorum .Çok karasızım bir fikir veren olsa çok sevinirm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 20, 2011, 18:04:03 »
Yücel bey,bende bir çok markayla kıyas yaptım,14.400 Tl'ye klimasız 98 XLİ'yi 66.000 Km'de aldım ve babamla ciddi anlamda tartıştık,kendisi japon araçlarına gıcık,emekli asker olduğu için renault clio symbol almamı istedi (zamanında oyak üyelerine indirimler yapıldığından genelde eski emekli askerler renaultu tercih ederler), 2004 Klimalı 70 küsür bin km'de 14.500 tl arada 6 yaş,2 elektrikli cam,klima farkı olmasına rağmen tercihim toyota oldu.Sonra 1.4 benzinli C3 buldu 16.000 Tl'ye sanırım o da 2005'ti ama bu araçlara bakınca yaş itibarı ile 101 kasa başta olmak üzere toyotalar gerçekten çok daha hesaplı.Aracı almama rağmen hep düşünmekteydim,kendimle hesaplaşmaktaydım. "acaba hatamı yaptım" diye,fakat en son haziran ayındaki tatil esnasında 3.000 Km'ye yakın yol yaptım ve inanılmaz rahattım,cidden yorgunluk vs'den eser yoktu,tek eksiğim şehir içinde klima olmamasıydı.En son sözümde babamın fikrinin nasıl değiştiğiyle alakalı olacak; babamdan son inci ; "arabaya aksesuar vs yapma oğlum 5-6 ay kullan sonra 2005-2006'sını al" :)

Not:Babam 2002 yılında Passatla çok büyük bir kaza geçirdi ve aracı perte çıkarttılar.O araçtan çok memnundu ama o bile çok masraflıydı