Gönderen Konu: Toyota M/M vites kutusu VW DSR'den daha mı kötü..?  (Okunma sayısı 5189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Toyota M/M vites kutusu VW DSR'den daha mı kötü..?
« : Haziran 19, 2011, 20:20:26 »
Toyota MM tecrüben 7 yıl önce bir test sürüşünde kullandığım Yaris ile sınırlı. Ama hiç beğenmediğimi ve sırf bu soğuma nedeniyle Toyota'dan bile hemen uzaklaşıp Opel aldığımızı belirteyim.

Forumda ve başka yerlerde MM şanzıman ile ilgili sorunları sıkça görüp bu davranışımda haklı olduğumu düşünmüşümdür.

Ama bugün arkadaşımla birlikte çocuğunu sınav çıkışından almak için 2011 VW Jetta ile üniversite kampusuna gittik. Gittiğimiz mesafe 4km. Uygun bir yerde aracı parkedip 30 dakika kadar bekledik. Yani araç tamamen soğudu.

Sonra haliyle trafik sıkıştı. Yoldaki yokuş ihmal edilecek kadar az. Ama dur-kalk fazla haliyle. Sanırım kısa mesafeli 30-40 dur kalk anca yapmışızdır. Yani İstanbul trafiğine kıyasla yok denecek kadar az.

2km ancak gittik bir sinyal sesi ve uyarı yazısı ile karşılaştık. "Gear-box overheat" yani aşırı şanzıman ısınması.
Araç biraz abukladı haliyle. Arkadaş ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyor. Ne yapacağını bilemedi. Ben hemen manuel 1. vitese al dedim. Zaten 2. vitese gerek kalmayacak kadar bir 2km daha gittik.

Yani 7 vites DSR şanzıman da M/M ile aynıymış diye düşünüyorum. Toyota'yı gereksiz yere fazladan kötülemişler.

İkincisi ise 40 bin liralık Auris'in göstergeleri Türkçe değil diye kızıyordum. 65 bin liralık arabanınki de aynıymış.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

Toyota M/M vites kutusu VW DSR'den daha mı kötü..?
« : Haziran 19, 2011, 20:20:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota M/M vites kutusu VW DSR'den daha mı kötü..?
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2011, 21:39:17 »
Paylaşım için teşekkürler ,biraz motive oldum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2011, 21:49:10 »
DSR dediğiniz sanırım DSG şanzıman, ki bu sıralı tam otomatik şanzıman. MMT ise otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Toyotaya has değil, ancak MMT her markada rezalet birşey bana sorarsanız...En eski klasik otomatik şanzıman bile MMT'den daha iyidir, ki DSG dünyadaki en gelişmiş tam otomatik bence...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2011, 08:32:32 »
haziran 2008 den beri mmt şanzıman aralık 2010 dan beri clio quickshift (aynı mantıklı) kullanıyorum
kullanmayan kötülemesin yarı otomatiği her zaman diğerlerine tercih ederim
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2011, 08:34:40 »
haziran 2008 den beri mmt şanzıman aralık 2010 dan beri clio quickshift (aynı mantıklı) kullanıyorum
kullanmayan kötülemesin yarı otomatiği her zaman diğerlerine tercih ederim
Eğer bana dediyseniz şu an 6 ileri MMT kullanıyorum C4'te. Klasik otomatik şanzımanın şu özelliği MMT'den daha kötü diyebileceğiniz birşey var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2011, 08:35:42 »
İlginç bir durum  :blink: Paylaşım için teşekkürler Özer Bey. Fakat dün duyduğum kadarıyla kampüs trafiği felaket imiş. Bir akrabam da "1-2 dakikada çıkmamız gereken kampüsten 30-35 dakikada ancak çıkabildik"  dedi. Üstelik kampüs çıkışı çok az da olsa aşağı eğimli. Ya tersi olsaydı  :wacko:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2011, 08:56:02 »
DSR dediğiniz sanırım DSG şanzıman, ki bu sıralı tam otomatik şanzıman. MMT ise otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Toyotaya has değil, ancak MMT her markada rezalet birşey bana sorarsanız...En eski klasik otomatik şanzıman bile MMT'den daha iyidir, ki DSG dünyadaki en gelişmiş tam otomatik bence...
Umut abi DSG tam otomatik şanzıman değil oda otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diğer otomatikleştirilmiş şanzımanlardan farkı ise çift kavrama sistemine sahip olması bunun avantajları sarsıntısız ve hızlı vites geçişleri .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2011, 09:01:58 »
Umut abi DSG tam otomatik şanzıman değil oda otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diğer otomatikleştirilmiş şanzımanlardan farkı ise çift kavrama sistemine sahip olması bunun avantajları sarsıntısız ve hızlı vites geçişleri .
Sonuçta sarsıntısız geçiyor, araba 3 lemeden 3.vites hazır bekliyor vs vs. MMT'de bir sürü saçmalık oluyor yokuşta 2.viteste yavaşlıyorsun 1 e geçecek boşa çıkıyor bekliyor 1 liyor sarsılıyor vs vs. Benimki ciddi trafikte bile ısınmadı şimdiye kadar, yokuşta kaydırmıyor da, ancak memnun olunacak bir teknoloji değil. Ha, manuel şanzımandan daha rahat tabiki, ancak klasik otomatiğin gözünü seveyim. BMW deli mi 7 ileri klasik tork konvertörlü sisteme geri döndü. Honda deli mi halen klasik otomatik kullanıyor, ki Honda bunların en iyilerinden. Önceki şirket arabam 2006 otomatik Honda idi, kusursuzdu alet resmen...Yeni yenidir, yeni C4'ten acayip memnunum ama maliyet sebebi ile MMT'ye geçilmemeli bence bu kadar güzel arabalarda. C5'te bile o şanzımanı kullanmışlar, yazık günah:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2011, 09:10:15 »
Sonuçta sarsıntısız geçiyor, araba 3 lemeden 3.vites hazır bekliyor vs vs. MMT'de bir sürü saçmalık oluyor yokuşta 2.viteste yavaşlıyorsun 1 e geçecek boşa çıkıyor bekliyor 1 liyor sarsılıyor vs vs. Benimki ciddi trafikte bile ısınmadı şimdiye kadar, yokuşta kaydırmıyor da, ancak memnun olunacak bir teknoloji değil. Ha, manuel şanzımandan daha rahat tabiki, ancak klasik otomatiğin gözünü seveyim. BMW deli mi 7 ileri klasik tork konvertörlü sisteme geri döndü. Honda deli mi halen klasik otomatik kullanıyor, ki Honda bunların en iyilerinden. Önceki şirket arabam 2006 otomatik Honda idi, kusursuzdu alet resmen...Yeni yenidir, yeni C4'ten acayip memnunum ama maliyet sebebi ile MMT'ye geçilmemeli bence bu kadar güzel arabalarda. C5'te bile o şanzımanı kullanmışlar, yazık günah:)))))
Evet Umut abi dediklerine katılıyorum bizdede klasik tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip carisma 1.8 gdi vardı 2001 model ve çok memnunduk hatta biz şimdiki aracı alırkende otomatik düşünüyorduk tabi ozaman bilmiyorum okadar şanzımanları mmt 1.4 d-4d alacaktık netten bir araştırim dedim ve şehir içinde menuel kullanılacak ne bilim rampaya vardın mı yine manuele geçecen gibi yorumlar okudum ve vaz geçip manuel aldım zaten mmt yi menuelde kullanacaksam ne yapim ben öyle otomatiği. :)

Şimdiki araç derken 2009 corolla yı alırken düşünüyorduk ondan önce otomatik carisma vardı çünkü ve rahatlığına alışmıştık ama dediğim gibi mmt yi netten araştırdıktan sonra vaz geçtik .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2011, 09:12:38 »
Evet Umut abi dediklerine katılıyorum bizdede klasik tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip carisma 1.8 gdi vardı 2001 model ve çok memnunduk hatta biz şimdiki aracı alırkende otomatik düşünüyorduk tabi ozaman bilmiyorum okadar şanzımanları mmt 1.4 d-4d alacaktık netten bir araştırim dedim ve şehir içinde menuel kullanılacak ne bilim rampaya vardın mı yine manuele geçecen gibi yorumlar okudum ve vaz geçip manuel aldım zaten mmt yi menuelde kullanacaksam ne yapim ben öyle otomatiği. :)

Şimdiki araç derken 2009 corolla yı alırken düşünüyorduk ondan önce otomatik carisma vardı çünkü ve rahatlığına alışmıştık ama dediğim gibi mmt yi netten araştırdıktan sonra vaz geçtik .
Tabi canım, beleş diye biniyorum yoksa kendim alacak olsam hayatta almam:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2011, 09:13:38 »
bu ısınma uyarısı geçen sene şirkete gelen reklamcı bayanın aracında da vardı.-corsa- Hatta baya korkmuştu. :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2011, 09:22:39 »
DSG şanzıman başlarda çok hoşuma gidiyordu, birkaç kez kullandım, gerçekten çok konforlu...
ama işin içine girdikten sonra işler biraz değişiyor, genelde 80.000 km civarı şanzıman bitiyor deniliyor(genelleme tabi ki), sonra , her an arıza verebilmesi muhtemel, ayrıca MMT şanzımanın alayı değişse tutacağı 1500  lira falan. ama DSG şanzımanın arızası ciddi masraflara yol açıyor, benim DSG hevesim kaçtı sizin anlayacağınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2011, 09:28:32 »
DSG şanzıman başlarda çok hoşuma gidiyordu, birkaç kez kullandım, gerçekten çok konforlu...
ama işin içine girdikten sonra işler biraz değişiyor, genelde 80.000 km civarı şanzıman bitiyor deniliyor(genelleme tabi ki), sonra , her an arıza verebilmesi muhtemel, ayrıca MMT şanzımanın alayı değişse tutacağı 1500  lira falan. ama DSG şanzımanın arızası ciddi masraflara yol açıyor, benim DSG hevesim kaçtı sizin anlayacağınız...
İşin bir de o yönü var, bizim şirket Hondalarının İstanbulda olanı 230.000 deydi satıldığında, şanzımanında yağdan başka değişen yoktu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2011, 09:29:12 »
aslında bu mmt sorununun çözümü çok basit gidersiniz servise araç halen garantili ise mmt ile alakalı acü kartı değişir, ayrıca birde şanzıman ısı müşiri var onu daha yüksek değerli bir başkası ile değiştiriyorlar, sorun bitiyor :)

tabi bu sadece aracın yolda kalma durumu için geçerli, vites geçişlerinden kaynaklı yığılma sorunu ise acü kartı ile alakalı eğer buda değiştirilmiş ise
yeni yazılım nedeniyle vites geçiş devir oranları kısmen daha iyi sonuç veriyor, ancak yine vites geçişinde yığılma yaşamak mümkün (düşük viteslerde)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2011, 10:37:50 »
İşin bir de o yönü var, bizim şirket Hondalarının İstanbulda olanı 230.000 deydi satıldığında, şanzımanında yağdan başka değişen yoktu...

abi bizim bir arkadaşın da jettası vardı, 150.000'e yakın kmdeydi şanzımanda giç problem yoktu, ama 60-80bin civarında ciddi sorunlar çıktığını duyrum...

benim anlamadığım şey, CVT şanzıman niye çok kullanılmadı, geliştirilmedi..?
bence çok güzel bir teknoloji.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2011, 13:38:35 »
Eğer bana dediyseniz şu an 6 ileri MMT kullanıyorum C4'te. Klasik otomatik şanzımanın şu özelliği MMT'den daha kötü diyebileceğiniz birşey var mı?
şavrole aveo otomatik ve 99 corolla tam otomatik kullandım ama istediğin an müdehale edip istediğin gibi sürmek daha güzel diye ben yarı otomatikciyim:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2011, 13:32:11 »
Arkadaşlar vw dsg şanzıman çok güzel. 7 ileri araba o kadar atak ki onu gördükten sonra manuel şanzıman boşaymış dedim.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2011, 13:36:30 »
Arkadaşlar vw dsg şanzıman çok güzel. 7 ileri araba o kadar atak ki onu gördükten sonra manuel şanzıman boşaymış dedim.
Hasan sende iyiden iyiye vw hayranı oldun toz kondurmuyorsun artık . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2011, 13:39:34 »

hasan hani derler ya dışı seni içi beni yakar diye...
bu sözü DSG sahipleri çok kullanıyor son zamanlarda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2011, 13:39:54 »
Yok Mahmut abi zaten bizim jetta manuel amcamın jettası dsg şanzumandı çok beğenmiştim. Benim hala gönlümdeki en iyi araba 96 corolla :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah