Gönderen Konu: Tavsiyeniz Nedir?  (Okunma sayısı 2133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« : Mart 27, 2008, 10:06:38 »
Arkadaşlar 2006 corolla terramı satmayı düüşünüyorum. Fakat Hangi aracı almam gerektiği konusunda kararsızım. 2005 Avensis mi yoksa 2007-08 corolla veya civic mi? Ya da 2006 focus mu alsam. 30.000 ytl civarında hepsi bu araçların. Şu an avensis düşünüyorum ama aracı pek tanımıyorum. 1,6 motorun 1300 kg olan araca yetersiz olduğunu söylüyorlar. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
corolla 1.6 terra 2006

Toyota Club Türkiye

Tavsiyeniz Nedir?
« : Mart 27, 2008, 10:06:38 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2008, 10:50:58 »
Hiç birini sürmedim ama ben Avensis le Focus arasında gidip gelirdim ve büyük bir ihtimal Avensisi tercih ederdim. Çok rahat ve sessizbir araçmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2008, 11:55:02 »
avensis in corolla dan biraz fazla yakacağı kesin. ama diğer saydıkların c sınıfı, avensis bir üst sınıf. bence avensis tercih edilebilir ama fazla bir performans beklememek gerekir. daha çok konfor için tercih edilebilir. performans istersen civic ve focus arasında tercih zor. kişisel fikrim civic olur ama her halükarda bu arabaları sen kullanacaksın test etme imkanı bulabilirsen kısa da olsa test et bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2008, 13:23:00 »
Sonuçta aracı sen kullanacaksın. Beklentilerin neler bilmiyorum ama Corolla veya Honda arasında seçimini yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2008, 13:49:19 »
Öncelikli tercihlerim sırasıyla sağlamlık, güvenlik,konfor, yakıt.
corolla 1.6 terra 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2008, 16:38:51 »
civic ve yeni kasa corollayı kullanmadım ama ben olsam ya avensis ya da yeni kasa corolla alırdım. Ford kemikli bir araç, yani sağlam ama süspansiyonu daha sert ve her zaman toyotadan fazla yakıt harcar; Honda ile ile ilgili pek bilgim yok ama japon, yani toyotaya benzer diye düşünüyorum ayrıca Avensis diğerlerine göre üst sınıf arabası olduğundan hepsinden daha konforlu, sürüşte kendini bir geminin kaptanı gibi hissedersin bunu da unutma derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2008, 17:46:05 »
kendi aracınız da yaklaşık 28bin ytl eder, satma sebebiniz nedir ?
en iyi araç kendi aracınızdır.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2008, 09:08:15 »
Benim aracım da gayet kaliteli. Fakat arabanın donanımı yetersiz geliyor bana. Bir de geçen ramazan bayramında ufak bir kaza yaptım. Arka çamurluk boyandı. Bu da beni biraz arabadan soğuttu. Ya da bahane oldu diyelim.

Focus toyotadan daha az yakıyor. Fordun sitesinden ve başka yerlerden teknik verilerini buldum.Avensis de hemen hemen corolla kadar yakıyor.
corolla 1.6 terra 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2008, 09:38:07 »
Araçların donanımına baktığımda focus öne çıkıyor. Focustaki donanım özelliklerinin bazıları bir üst segment aracı olan avensiste bile yok.
Focusun en önemli sorunu bana göre yüksek devirlerdeki motor gürültüsü. Yeni corolla hakkında da forumda yorumlar var. Araçta çok fazla tıkırtı sesi varmış. Özellikle ön konsolda. Civic hakkında pek bilgim yok. Ama yakıtı ve donanımı corollaya çok yakın diye biliyorum.
corolla 1.6 terra 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2008, 13:09:19 »
Ben olsam civic alırdım ama tercih senin (fiyat karşılaştırması yapmadan söylüyorum) nedense civic karşı ayrı bi zaafım var toyota olmasa civic alırdım herhalde
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2008, 14:10:45 »
Avensis en mantiklisi.
Ama 2.el mondeo'lara da bakabilirsiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2008, 16:54:20 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Avensis en mantiklisi.
Ama 2.el mondeo'lara da bakabilirsiniz.
[/quote]
Murat Bey mondeolara da baktım ama çok pahalılar. 35-40 arası . Bu fiyata sıfır corolla veya civic daha mantıklı olur galiba. Şu anda focus ile avensis arasında karar vermeye çalışıyorum. Avensisin konforu ile focusun donanımı. Birini tercih etmem gerekiyor ama hangisini
.
corolla 1.6 terra 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #12 : Mart 28, 2008, 17:54:09 »
Kusura bakmayin ama acikcasi kafaniz fena karismis.
Bence gidip bir kullanin bu arabalari. Hangisi hosunuza gidiyor bir belirleyin.

Bunun disinda genel olarak benzinli ariyorsunuz diye umuyorum. Acikcasi hangi donanim cok diyorsunuz bilemiyorum. Ama elzem donanimlar hepsinde var. Aradiginiz seylerin ne oldugunu söylerseniz bu donanimlar icinde sonradan yapilmasi mümkün müdür, saglikli olur mu diye size fikir verebiliriz.

Sifir ve 2.ele bakmadan arabalarla ilgili benim görüsüm:

- Focus: Focusun benzinlisi afedersiniz ama esek. Ne gider ne az yakar. Dizeli iyidir ama pahalidir. Debriyaj problemi boldur dizelde. Donanim bol demissiniz ama ben cok bir önemli fark görmüyorum.

- Corolla: biliyorsunuz.

- Civic: Corolla'ya daha cok benzer ama bence daha güzel bir araba. Yol tutusu Honda'cilar kabul etmese de bence iyi degil. Corolla'dan genelde yaklasik 1-1.5 litre daha cok yakar.

- Avensis: Bir üst sinif bir araba. Corolla'nin icine benzer olmasi eksi bir puan ama yolda gidisi ve konforu farkli. Corolla motoru yeteri kadar atak. 1300 kgyi cekmesi de hic de fena degil. Arti cok müsrif degil. 1300 kg cok diyen yeni 1.6 mondeo'ya baksin. 1.6 125 ps ve 1600 kg.

Bakiyorum ediyorum. Ben halen neden 2006 model arabayi hemen degistirmek istediginizi anlamis degilim. Eger kazaniz yoksa veya araba sacma sapan sorunlar cikarmiyorsa zarar edeceksiniz. Arti 2006 model arabayi satip ben daha eski model bir arabayi alma konusunda 2 kere düsünürüm.

2006 model Corolla'm olsa ve satsam:
+ benzinli araba ariyorum
+ sedan olacak
+ sifir olacak

VW Jetta 1.4 TSI a bakarim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2008, 18:10:46 »
Bana göre 2006 Corolla yı 2. el Ford veya Honda ile değiştirmenin bir mantığı yok. Değişiklik şartsa sınıf altlatıp Avensis yapın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2008, 19:14:36 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Kusura bakmayin ama acikcasi kafaniz fena karismis.
Bence gidip bir kullanin bu arabalari. Hangisi hosunuza gidiyor bir belirleyin.

Bunun disinda genel olarak benzinli ariyorsunuz diye umuyorum. Acikcasi hangi donanim cok diyorsunuz bilemiyorum. Ama elzem donanimlar hepsinde var. Aradiginiz seylerin ne oldugunu söylerseniz bu donanimlar icinde sonradan yapilmasi mümkün müdür, saglikli olur mu diye size fikir verebiliriz.

Sifir ve 2.ele bakmadan arabalarla ilgili benim görüsüm:

- Focus: Focusun benzinlisi afedersiniz ama esek. Ne gider ne az yakar. Dizeli iyidir ama pahalidir. Debriyaj problemi boldur dizelde. Donanim bol demissiniz ama ben cok bir önemli fark görmüyorum.

- Corolla: biliyorsunuz.

- Civic: Corolla'ya daha cok benzer ama bence daha güzel bir araba. Yol tutusu Honda'cilar kabul etmese de bence iyi degil. Corolla'dan genelde yaklasik 1-1.5 litre daha cok yakar.

- Avensis: Bir üst sinif bir araba. Corolla'nin icine benzer olmasi eksi bir puan ama yolda gidisi ve konforu farkli. Corolla motoru yeteri kadar atak. 1300 kgyi cekmesi de hic de fena degil. Arti cok müsrif degil. 1300 kg cok diyen yeni 1.6 mondeo'ya baksin. 1.6 125 ps ve 1600 kg.

Bakiyorum ediyorum. Ben halen neden 2006 model arabayi hemen degistirmek istediginizi anlamis degilim. Eger kazaniz yoksa veya araba sacma sapan sorunlar cikarmiyorsa zarar edeceksiniz. Arti 2006 model arabayi satip ben daha eski model bir arabayi alma konusunda 2 kere düsünürüm.

2006 model Corolla'm olsa ve satsam:
+ benzinli araba ariyorum
+ sedan olacak
+ sifir olacak

VW Jetta 1.4 TSI a bakarim.
[/quote]

+1milyon
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2008, 19:46:53 »
Madem 2006 corolladan memnun kalmadınız,niye tekrar bir corollayı da seçme listesine eklediniz?
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2008, 08:39:35 »
Arkadaşlar arabamı satış nedenimi yukarıda yazmıştım. Genel olarak corolladan memnunum.Tek eksiği donanımı.
corolla 1.6 terra 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2008, 09:42:09 »
Yılda ortalama kaç km yaparsınız? Ve bu genelde şehir içi mi, şehirler arası mı olur?

Eğer ortalama 10bin ve üstü yapıyorsanız,
Ya da şehirler arası yol yapıyorsanız

Bir üst sınıf, yani avensis, mondeo, vectra vs... tavsiye ederim

Ama

10bin km altında yapıyorsanız VE şehir-içi kullanıyorsanız

Bence en doğru aracı seçmişsiniz zaten. VW TSI motorlu araçlar da iyidir, ancak VW masraflıdır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Tavsiyeniz Nedir?
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2008, 10:44:55 »
Evet herçes yorimini yapmuş uşağum. Sen aracını hiiiç satma. Zaten bi donanımdan sebep eşşeği değişip katır almanın bi mantığı yok. Hele hele yeni kasa corollaya o kadar para vereceksen üstüne ko bi 5 milyar daha avensis al. Hem araba binersin. Ama 30- 32 milyar civarı bi şeyler donanımlı olsun diyorsan ve 2. el düşünüyosan 30-32 milyar arası çok güzel full donanımlı bmw ler var 2001 model. 3.16 lar 3.18 ler yakıt da sorunsa attır bi sıralı lpg sistem yada hazır atılmışları bile var o fiyata, süper araba. Yada sıfır honda civic al çok güzel yapmış amcam içini filanda. Ama onlarda çok yere yakın. Sen şu linklere bi bak.

Mesela : BMW

3.16

3.16 beyaz

3.18

3.18 yeşil

Mesela : Avensis

2007 siyah

2006 gri

2005 gri

2005 lpg li