Gönderen Konu: Auris Arıza Işığı yaktı :(((  (Okunma sayısı 4022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris Arıza Işığı yaktı :(((
« : Haziran 18, 2011, 21:44:25 »
arkadaslar 1 aya yakındır pimaşla yaptıgım hava filtresini kullanıyordum. herhangi bir sorun yoktu. bugün kaliper kapaklarını taktırmak icin gittigim yerde usta elinde hondadan cıkma kit oldugunu istersem ücretsiz takabilicegini söyledi. bende pimaştan iyidir diyerek kabul ettim. ancak 45 dk sonra seyir halindeyken arıza ışığı yandı. tekrar ustaya gidp orjinal filtreyi taktırdım. ancak ısık yanmaya devam etti. arıza ısıgı belli bi süre sonra mekanızmayı tanıyınca söner mi ? yoksa servise mi gitmemiz gerekiyor ? ayrıca serviste garanti konusunda bi sıkıntı olur mu ? birde bu sekilde kullanmamda da bi sorun olur mu ? bilgisi olan arkadaslara simdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Auris Arıza Işığı yaktı :(((
« : Haziran 18, 2011, 21:44:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Arıza Işığı yaktı :(((
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2011, 12:19:57 »
belki sebebi o değildir. bizim corolla da geçen motor arıza ışığı yanda ama belli olmayan bir sebepten, ertesi gün söndü
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2011, 12:20:51 »
İnsallah öyledir. Usta da Eger arızayı Hafızaya Almadıysa Yarın Söner Dedi. Bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2011, 12:28:17 »
KAblo tam takılmamıştır belki yada sensörün olduğu yerden hava çekiyordur..  Aurisleri bilemiyorumda bizim araçta ışık yaktırdığım zaman bir kaç kez marşa basıp kapatıyordum sonra 5 dk civarında bekliyordum tekrar basınca ışık sönüyordu.. eğer geçmez ise akü kutup başlarından birini sökün biraz bekleyin ondan sonra tekrar takın oda olmaz ise ecu sigortasını bulup çıkartın sonra tekrar takın geçmezse servise gidip ışığı söndürtün..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2011, 16:40:11 »
1- arıza filtreden kaynaklı
2- hondaya uygun kit aurise uyacak diye bir kaide yok.
3- arıza ışığı kendi sönmez, servise gidin para almadan hatayı silerler. (aynı sebepten benim de başıma aynısı geldi 2 gün sönmedi, 3. gün sönerse bilemem... )
4- pimaşla yaptığınız arıza verdirmediyse onu takın hatayı sildirmeden önce servise öyle gidin. ya da orjinale dönün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2011, 17:10:43 »
Bildiğimiz pimaş su borusundan mı bahsediyorsunuz ? Şu filtreyi biraz açıklarmısınız , ölçülerini , filtre elemanı olarak ne kullandınız v.b.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2011, 17:16:33 »
Bildiğimiz pimaş su borusundan mı bahsediyorsunuz ? Şu filtreyi biraz açıklarmısınız , ölçülerini , filtre elemanı olarak ne kullandınız v.b.

Eftal amca ben yaptım aynısını pimaşla verdiğim konunun içindede anlatımı var ortalarında :)

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2001-1-6-vvt-i-kuheylan-artik-kisnemeyip-kukruyor-%29-acik-hava-filitresi/40/#quickreply
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2011, 17:45:19 »
Işık Bugün Söndü ArkadasLar. İlk Calıstırdıgımda Yanmaya Devam Etti. Sonra Bi Arkadasın Yanına Ugramak İcin Durdum ve yarım saat sonra calıstırdıgımda ısık yanmadı. Acayip Rahatladım :)

Valla Pimaşı kötüleyenleri Kınıyorum 1.5 Ayda Tek Sıkıntı Cıkarmadı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2011, 17:51:47 »
Işık Bugün Söndü ArkadasLar. İlk Calıstırdıgımda Yanmaya Devam Etti. Sonra Bi Arkadasın Yanına Ugramak İcin Durdum ve yarım saat sonra calıstırdıgımda ısık yanmadı. Acayip Rahatladım :)

Valla Pimaşı kötüleyenleri Kınıyorum 1.5 Ayda Tek Sıkıntı Cıkarmadı :D

Demiştim 2-3 kez stop edip çalıştırınca geçiyor diye :D