Gönderen Konu: YAĞ LAMBASI  (Okunma sayısı 5802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
YAĞ LAMBASI
« : Haziran 18, 2011, 00:10:32 »
ARACIMDA YAĞ LAMBASI YANDI SİZCE NE YAPMAM GEREKİR ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Toyota Club Türkiye

YAĞ LAMBASI
« : Haziran 18, 2011, 00:10:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: YAĞ LAMBASI
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2011, 01:06:13 »
Japonlar motora çubuk koyuş sarı renkte tutma yeri var dikkatinizi çekti mi acaba ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2011, 23:51:43 »
aracınız kaç model dizel mi benzinli mi bilmiyorum ama yağ çubuğunda maksimum ve minimum seviyesi vardır. yağ seviyeniz minimum seviyesine yaklaştığında yağ ikaz lambası yanar ama bu yağınızın bittiği anlamına gelmez sizin yapmanız gereken ikaz lambası yandığında nerede olursanız olun trafiğin en yoğun yerinde de olsanız durun ve aracınız belli bir süre 10 dk kadar durduktan sonra yağ seviyenizi kontrol edin eğer minimum seviyesinin üstünde ise yolunuza devam edin ama direk servise veya bildiğiniz bir ustaya. Yağ eksiltme nedeni nedir öğrenin ve ona göre tedbirinizi alın. Eğer aracınız sıfır ise ilk km lerde yağ eksiltme durumu normaldir zaten 1000 km kontrolünde yağ seviyesi azaldığını ve biraz ekleme yaptıklarını size söyleceklerdir ve ya söylemişlerdir. Ama aracınız eski ise altta yatan sebeblere mutlaka bakmak ve araştırmak gerekir
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2011, 00:34:23 »
valla sizin kadar usta değilim kusura bakmayın arabayı servise soktuktan sonra servise güveniyorum.olmuş arızaları onarıp,oluşabilecek arızalarıda önceden tespit ederler herhalde öyle değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2011, 10:25:00 »
Yağ ışığı yandığında motoru durdurup düz bir zeminde 10 dk bekleyip yağ çubuğunu silip tekrr içine koyup tekrar çekip seviyeye bakmanız lazım ki yağ seviyesi nerede acaba diye bakılır. Hatta o çubuğun üzerinde 2 tane nokta vardır en üstteki max yağ en aşağıdaki noktada min yağdır.. Aracın yağı minimumdaysa üzerine yağ ekleyip devam etmelisiniz sonradan en yakın ustaya yada servise götürüp sormalısınız durum nedir diye.. Aracınızın modeli nedir yılı nedir bunları yazarsanız dahada yardımcı olabiliriz...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2011, 23:22:33 »
servis yanlış yağ koymuşsa ve eksantrik arızasına sebep olmuşsa ve pompa çalışmazsa yağ lambası yanar yağ seviyesi normal anlatmak istediğm başıma gelen olay.servisten çıktıktan 9 gün sonra motoru elime aldım karşımda muhatap yok   fabrtikayı aradım incelediler   hata sende dediler  parçanın rtesmini  buraya ekleyemedim  dışarıda rektifiyecilere sordum kesinlikle malzeme hatası  ama ben muhatap bulamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2011, 10:10:48 »
Mithat Bey'in, tanışma mesajı yazmadığı için silinen mesajlarını buraya koyuyorum:

arkadaşlar 2007 avensisim var 02.06.2011 de sonkar yetkili servisde90 000 bakımı yaptırdım 9 gün sonra motor indirdim   yetkili servise bir araç niye gider.o güne kadar oluşmuş bir hasar varsa tamiri yapılır. oluşmaya başlamış hasarların da ön tanısı yapılarak müşteri uyarılır gerekirse tamir yoluna gidilir.

servis yaptığı hatanın arkasında durmuyor verilen iş emri ve yapılan işler farklı  yağ pompasının zarar görme sebebini eksantrik mili yerinden çıkmış pompaya baskı yapmış arıza bundan kaynaklanmış.soruyorum size 90 binde avensisin motoru inermi  eksantrik mili kopsa araba yürürmü yağ lambası yandığında benzinciye müsait alana çektim yol yardımını arayarak ben çekiciye arabamı çalışır vaziyette koydum ve indirdim oysa bana ekzantrik milinin koptuğu söyleniyor ?koptuysada siz kopardınız
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2011, 23:31:44 »
hakkı bey alakanıza teşekkür ederim.  çukura düşsem ,arabayı duvara vursam,kasisten atlasam,hor kullansam kaza yapsam ben yaptım diycem suçum yetkili serviste bakım yaptırmak  o kadar zoruma gidiyorki.anlatamam.