Gönderen Konu: Açık Kapı Uyarı Lambasında Arıza  (Okunma sayısı 2803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Açık Kapı Uyarı Lambasında Arıza
« : Mart 26, 2008, 17:04:41 »
Arkadaşlar küçük de olsa bi problemim var sağ arka kapı açık olmasına rağmen kapının açık olduğunu gösteren gösterge ışığı yanmıyor diğer kapılarda bi problem yok ne olmuş olabilir? Kendi başıma halledebilir miyim? Galiba kapının kapalı olduğunu alğılayan plastik kaplı bi düğme var o bozulmuş olabilir mi? Mesajlar için şimdiden sağolun
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

« : Mart 26, 2008, 17:04:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2008, 17:43:31 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
Arkadaşlar küçük de olsa bi problemim var sağ arka kapı açık olmasına rağmen kapının açık olduğunu gösteren gösterge ışığı yanmıyor diğer kapılarda bi problem yok ne olmuş olabilir? Kendi başıma halledebilir miyim? Galiba kapının kapalı olduğunu alğılayan plastik kaplı bi düğme var o bozulmuş olabilir mi? Mesajlar için şimdiden sağolun
[/quote]

Ben de o sorunu yaşadım. Zamanla toz kir o düğmenin görevini yapmasını engelliyor O plastik kaplı düğmeyi söktüm makine yağıyla yağladım. Sorun ortadan kalktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2008, 17:50:53 »
Bende aynısını uygulayım bakalım sorun çözülecek mi? bilmiyorum ama elimle bastırıyorum ışık hiç yanmıyor sanki bi temassızlık var gibi yada kablosu kopmuş olabilir mi?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2008, 17:54:14 »
Elinle bastırdığında yanmaz zaten. Bastır ve birden bırak. Sonra montaj yap ki şase alsın devre tamamlasın. Yani + ucu kabloda - ucu bağlantı yaptığın o vidadan kasadan alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2008, 21:17:39 »
hidayet'in de dediği gibi o butonlarda temas butona basmayı bıraktığınızda oluyor.

Toyota'nın en çok arıza yapan parçası diyebilirim
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2008, 13:29:26 »
Ne yaptın Ali hallettin mi sorunu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2008, 13:56:42 »
Daha bakamadım kardeş söksem o düğmeyi korkuyorum takamazsam diye gerçi zaten bozuk ama benim arabamın kendi kendini tamir etme gibi bi özelliği var belki düzelir   bi ara radyatörden su kaçıyordu kendi kendine sızıntı kesildi, ön tekerlekten ses geliyordu kendi kendine kesildi vb. ama ilgin için teşekkür ederim cesaretimi toplayıp sökecem mekanizmayı (maalesef pek fazla bilgim yok bu konularda ama neyse ki toyotam var)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2008, 14:41:31 »
Tek vida tutuyor zaten o butonları, iki saniyede sökülüyorlar, çok büyütme gözünde

WD-40 sık en basitinden içine. Ama fazla sıkma.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2008, 16:24:00 »
aynı sorunu ben de yaşadım. daha iki hafta önce elektrikçiye gittim. elektrikçi anahtar görevi  o plastik parçayı komple söktü parçanın yayı deforme olmuş ve devre tamamlanmıyordu. yayı yeniledi ve işlem tamam. bence kendin sökmeye çalışma çünük ordaki kalan kısım çok kısa ve içeri kaçarsa bi daha zor bulursun ya da sökersen iç kısmın kaçmaması için bir pense ile başkana orayı tuttur ondan sonra sök. kolay gelsin ayrıca servise gittiğimde servis pas giderici sprey sıkmıştı bir kaç güne kalmaz düzelir demişti ama düzelmemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2008, 16:53:33 »
Sökmeyi denedim ama korktum nedense en iyisi bi oto elektrikçiye göstermek yada bu şekilde kullanmak ne sorunlu araçlar var benim ki si de problem mi keşke bu konuyu hiç açmasamıydım diye düşündüm neyse yinede ilginiz için teşekkür ederim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2008, 17:47:53 »
10-11 anahtarla söküp yağlayıp takacaktın o kadar. Sen bilirsin.