Gönderen Konu: avensis kaliper sesi...  (Okunma sayısı 2704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
avensis kaliper sesi...
« : Haziran 16, 2011, 02:29:29 »
Merhaba arkadaşlar,
2008 avensis 1.6 elegant sahibiyim. Aracımda şu an arka kaliper pimlerinden kaynaklanan bir ses bulunmakta. Benim öğrenmek istediğim bu arıza garantiye girer mi yada extra garantiye girer mi? aracımın 2012 sonuna kadar uzatılmış garantisi var ve ayrıca götürdüğüm yetkili servis bunun extra garantiye girmeyeceğini belirtti. Böyle bir arıza ile karşılaşıp da garantiden işlem yaptıranlar varsa, bu arkadaşların hangi yetkili servisde işlem yaptırdıklarına dair cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

avensis kaliper sesi...
« : Haziran 16, 2011, 02:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis kaliper sesi...
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2011, 07:29:03 »
Normal ve ekstra garanti içeriğini tam olarak okumak lazım. Örneğin, mekanik/hareketli parçalara verilen garanti ve fren sistemine verilen garanti (eğer varsa) konularına bakıp, servise tekrar gidilebilir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar da mutlaka cevap yazacaktır
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2011, 10:27:20 »
araç kaç km de acaba.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2011, 12:43:29 »
araç şu an 77.200 km civarında...

garanti extra kitapçığı garanti kapsamı...

fren grubu; ana silindir, servolar, hidro-pnömatik elemanlar (toplayıcı ve basınç regülatörleri), vakum pompaları, kampana fren silindirleri, fren güç regülatörü, fren güç sınırlayıcısı, ABS sisteminden; elektronik control üniteleri, hidrolik üniteler ve devir sayaçaları.

extra garanti kapsamı bu şekilde.
çeşitli forumlarda sesden dolayı fren kaliper ya da kaliper pimlerinin garantiden değiştiğini okudum.

bu durumda garanti ile garanti extra arasında fark mı oluyor, eğer garanti ile garanti extra aynı değilse neden yaptırıyoruz ki? bana çelişkili geldi biraz...