Gönderen Konu: ilk uyarı ışığı yandığında kaç km. daha yol gider  (Okunma sayısı 2962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
merhaba 2007 terra 1.4 dizel aracımın benzin ışığı yandığında kaç. km daha yol gider.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: ilk uyarı ışığı yandığında kaç km. daha yol gider
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2011, 17:49:01 »
70-100 km civarı gider...  lamba aşağı yukaru 6-8 lt arası yakıt kaldığında yanar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2011, 18:03:14 »
Uyarı ışığı yandığında en kısa zamanda yakıt almaya çalış,Ustanın dediğine göre mazotun dibindeki pislikler enjektörlere zarar verebiliyormuş.Enjektör 1100 TL imiş ona göre dikkat etmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2011, 18:25:11 »
Depo yarı seviyeye düşünce, tamamlamak gerek.
Hem güvende kalmak için, hem de Ahmet Bey'in dediği gibi, yakıt deposunun dibindeki tortuları motora göndermemek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2011, 20:07:36 »
Uyarı ışığı yandığında en kısa zamanda yakıt almaya çalış,Ustanın dediğine göre mazotun dibindeki pislikler enjektörlere zarar verebiliyormuş.Enjektör 1100 TL imiş ona göre dikkat etmek lazım
Ahmet bey bence o pislikler yakıtın dibinde değil en üstündedir zaten araç sürekli dipteki yakıtla çalışır eğer biz yakıtı bitene dek kullanırsak haliyle yakıtın üzerinde kalan pislikleri motora çekmiş oluruz ama bu bence ciddi derecede motora zarar verecek kadar olmaz sonuçta o yakıt enjektörlere gitmeden önce filtreden geçiyor ama bende ışık yanar yanmaz mazotu ne olur ne olmaz alırım tabi bunu pisliği düşünerek değil yolda kalmayı düşünerek yaparım benim bir çok arkadaşım lamba yanıkken araçlarını uzun süre kullanır ama araçlarında bundan dolayı daha herhangi bir arıza gelmedi ama yakıtı bilmediğiniz yerden alıyorsanız orasını bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2011, 19:42:33 »
benim arabanın deposundaki pislikler temizlensin 1 tane yakıt katkısı koydum (yakıt katkıları genelde depoyu temizler ve tüm pislikleri filtreye götürür)sonra aldım 5 lt benzin şişesi, şişenin içini doldurttum full sonra arbayı full benzinde kullandım yakıtı sonuna kadar bitirdim bu arada deponun dipindeki pislikler arabanın daha çok yakmasına sebep oldu arabanın da bakım zamanı gelmişti koydum 5 lt lik bidondan 1.5 lt  sonrada arabayı çlıştırıp gaz moduna geçtim ve tamircime götürdüm benzin filtresi ve tüm filtreler değişti yıllık bakımı yapıldı şimdi arabamın motoru daha iyi herkese tavsiye ederim
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2011, 20:55:11 »
merhaba 2007 terra 1.4 dizel aracımın benzin ışığı yandığında kaç. km daha yol gider.

Samet bey, bu her araca göre değişkenlik gösterebilir. Mümkün olduğunca yakmamaya çalışın o ışığı. 3/4 - 1/4 arası kullanmanız en iyisi olacaktır.

Işık yandığında kesin olarak kaç lt. yakıt kaldığını öğrenmek için biraz hesap yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. Işık yandığı anda deponuzu fulleyin. Yakıt depo hacminden aldığınız yakıt miktarını çıkarın, kaç lt.'de ışığınızın yandığını bulacaksınız.

Ha kalan yakıt sizi kaç km. götürür, o da kullanımıza bağlı. ortalama yakıt tüketiminzden hareketle yaklaşık olarak onu da hesaplayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2011, 11:42:24 »
2008 corollaların kitapçığında ışık yandığında 8,3 lt yakıt kalır yazıyo..