Gönderen Konu: 2011 corolla lpg takılımı  (Okunma sayısı 7952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 corolla lpg takılımı
« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2011, 13:08:40 »
Kusura bakmayın ben tüm dizel araçlar için konuştum çok yakın tanıdığım bi abimde 2007 dizel focus var araba resmen traktör gibi çalışıyor. Hiç dizel toyotaya binmedik o yüzden kusura bakmayın :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2011, 13:08:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #21 : Haziran 20, 2011, 15:25:07 »
Valla arkadaşlar bu tartışma bitmez. Şahsen ben aracı alırken normal fiyatından 2000 TL ucuza aldım. Dizel alsam bugünkü normal fiyatlar üzerinden kıyasla arada 5300 TL fark var.
Aracıma 1500 TL BRC marka lpg taktırdım. İşletme masrafıda olsun 250 TL.  Aracın normal fiyatına LPG taktırarak ulaştık.

Arada 5500 TL fark var. Ben bu 5500 TL lpg ile ooo : )) ne kadar gezerim.  Şehir içinde 100 TL ile 500 km ortalama gezdiğime göre 27.500 km gezmiş oluyorum.
Varmı ötesi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Haziran 20, 2011, 15:26:34 »
bence sıfır arabaya tüp taktırmak için ilk 10.000 km yi benzinle kullanıp sonra taktırmak gerekiyor. alır almaz lpg taktıran 1-2 kişide motorla ilgili sorun duymuştum.
fd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #23 : Haziran 21, 2011, 12:17:06 »
yani toyota d4d dizele traktör gibi diyenlere şaşıyorum. d4d sınıfının en sessiz dizelidir. hatta birçok kişi yaşamıştır dizel olduğunu söylemeden benzinli sanıldığını. ford reno vs. diğer araçlarla karıştırmayın... ayıp olur. dikkat. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2011, 17:54:01 »
yani toyota d4d dizele traktör gibi diyenlere şaşıyorum. d4d sınıfının en sessiz dizelidir. hatta birçok kişi yaşamıştır dizel olduğunu söylemeden benzinli sanıldığını. ford reno vs. diğer araçlarla karıştırmayın... ayıp olur. dikkat. selamlar.
d-4 motora traktör mü demişler.belkide d-4 corolla ile aynı anda focus megane çalışıyor olmasın birbirlerine karışmıştır sesler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2011, 23:16:14 »
traktör sesi listesine WV grubunu da ekleyelim TDI ile bu konuda çok başarılı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 06, 2011, 14:24:24 »
arkadaşlar bende tüpe çok karşıydım hiç dizel arabam olmadı hep benzinli kullandım. birisi neden tüp taktırmyorsun dediği zaman resmen psikolojim bozuluyordu.amma  fazla tutunamdım en sonunda bizde piyasaya düştük ve lpg taktırdık bu benzin fiyatlarına fazla direnmeye gerek yok :D
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 06, 2011, 15:31:21 »
taktır lpg yi arabana kullan doya doya.... Benzinli olmuş arabana dilediğing gibi binemedikten sonra neye yarar o BENZİNLİ araba.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Temmuz 06, 2011, 22:44:32 »
Aynen Ali Bey gibi düşünenlerdenim.Arabaya korkmadan binemedikten sonr o arabayı ne yapayım ben?
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 06, 2011, 23:08:25 »
Aslında hep işin olumsuz tarafından bakıldığı için tüp taktırmaya kimse cesaret edemiyor. Garantiden korkuyoruz, aracın arıza yapmasından korkuyoruz vs. vs. birde şu varki aracım tüplü diye orası benim burası benim durmadan geziyorsunuz kendinize güveniniz geliyor hatta bazen arkadaşlarınız ile bir yere gitmek istediğinizde yiğitlik yapıp gel benim aracım tüplü benim aracımla gidelim diyorsunuz ve böyle ekstralarınız oluyor. Bence şehir içerisinde çok sık kullanan ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde yaşayan arkadaşlar lpg dönüşümü yaptırabilirler fakat aksi yerlerde yaşayanlar için ve şehir içi çok fazla kullanmayanlar için çokta gerek yok diye düşünüyorum. Ben evimden çıkıp çarşıya gidene kadar zaten aracım benzinden lpg ye geçmezki daha çok kaybım olacak çünkü küçük şehirde yaşıyorum ve aracımı sadece tatillerde kullanıyorum. o yüzden lpg taktırmayı düşünmüyorum.
Dizel araçlardan da bazı arkadaşlar bahsetmişler ben de görüşlerimi belirteyim; Dizel araçta yakıt stresi yaşamak, devirli kullanmaya dikkat etmek, bakımlarda acaba kaç para masraf çıkacak diye beklemek, Yakıt pompası ve turbo masrafından korkarak aracı sürmek, Depo çeyreğe gelmeden yakıt almak için endişe etmek vs vs problemlerinden dolayı dizel almayı düşünmedim. Aradaki fiyat farkını hesap eden arkadaşlarım ise bu farkın kaç sene sonra amorti edeceğini de düşünmelerini isterim. Ben de fikirlerimi yazdım herkese keyifli sürüşler.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2011, 01:16:40 »
2011model araca dünya kadar para verip orasını burasını deldirip yahu benim arabada şukadar az yakıyor dizelmi ya ben almam gardaşım deyipte kapalı otoparka girerken :beyfendi lpg li araçların girmesi yasak dendiğinde suratlarının şeklini görmek istiyorum puhahahahahahahahahahahahahaha

Gel o zaman ben kapalı otoparka girerken izle çok merak ediyorsan. 2011 LPG' li Auris nasıl kapalı otoparklara girebiliyor ben sana göstereyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2011, 15:45:58 »
lpg de gayet güzel tasarruf edersiniz ancak hangi marka lpg kiti olursa olsun kaza anında lpg güvenli değil.ben de araç alırken dizel almak istedim ama turbo arızaları gözümü korkuttu.o yüzden yaris 1 litrelik olandan aldım şehir içinde 5,5 civarı uzun yolda 4.3-4,5 civarı yakıyorum evet benzin pahalı ama içim rahat yeni bebeğim var ..lpg türkiye de bu kadar trafik magandası varken çok riskli geliyor.tercih sizin. taktırmanızın mekanik anlamda 100 bine kadar problem yapacağını sanmıyorum.sadece sübaplara dikkat edin.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 10, 2011, 17:05:38 »
Aha yine dizel konusu.Yeni nesil dizel araçlar gayet iyi.Turbo arızası sorunu en az olan Corolla dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İlK SöZüm Son arabam Toyota :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2011, 00:47:40 »
abi ben gençim yaşım 20 ben toyotamı bugün aldım daha ama benim ki 1.4 d4d arkadaşımda 1.6 var onda bende ona özenip aldım atiker otomatik lpg gördüm eğer orjinal yerinde taktırırsanız 1.000 liraya hallederseniz 60 litre pazarlık yapıcaksınız ama :D ilk çalıştığında benzinden yiyor bunun sebebi diğerlerinden farklı motora zarar vermiyor nedeni motor ısındıktan sonra gaza geçmesi ki bunun faydasıda yok zararıda tavsiyem eğer taktırıcak olanlar arabanın yakışı yarı yarı ya düşüyor ve araba hiç bir performans düşüşü  yok ama tabi benzinli kadar da hızlı kalkış veya hızlanma yok ama aynı hız da aynı süratle gidiyorsunuz mesela 100 kilometreye 5 saniyede çıkıyosanız bunda 6 veya 7 öyle diyim anlarsınız saygılar !
Gümüş gri '2011' Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort MT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Temmuz 14, 2011, 09:37:08 »
ben 1,33 toyotaya 10 000 km bakımından sonra taktırdım.ilk önce Landi renzo taktıracaktım,usta çok yakınım olur ve bana BMD marka G.kore malı lpg sistemi takalım landi renzodan daha sessiz çalışıyor dedi.bende BMD marka taktırdım.şimdiye kadar lpg ile 4000 km yol yaptım.bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.550 km lik uzun yolda 71 liralık gaz yaktım.şehir içi ortalama 16 kuruş yakıyor.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 14, 2011, 15:47:53 »
Günümüz şartlarının vazgeçilmz yakıtlarından birde lpg mevcut birçok sıfır araca takıldıgını hatta aracın kendi servisiinin taktıgını biliyoruz.Yanlı şöyle bir kavram var 43 binlira verip sıfır araba alacak kadar param varsa benzinini koyup binecek kadar da param var demektir. Şimdi araç ticari bir işletmeye alınsa dakka durmayacak nede olsa şirket aracı denese gene belki makul karşılanabilir ki bizim şiketin araçları öyle sıfır tüplü era lar .Madem taktırmayı kafanıza koydunuz.Teleflex veya prins gibi extra yaglamalı sistemlerde taktırın pipo yöntemi kullanarak takıldıgı için manifoltunuz da delinmeyecektir. yanlış bilmiyor ise  performan konusunda benzini aratmayan performansa sahipler diye biliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "