Gönderen Konu: Toyota Corolla İlk Çalıştırma Sorunu  (Okunma sayısı 22143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 1.4 VVT-İ Terra Gümüş Gri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla İlk Çalıştırma Sorunu
« : Haziran 15, 2011, 11:57:02 »
Merhaba arkadaşlar. 2000 Model 1.4 VVT-İ Corolla aracım sabahları ilk çalıştırmada marşa bastığımda gaz pedalına basmadan hemen rahatlıkla çalışıyordu. Son bir aydır sabah ilk çalıştırmalarda gaz pedalına hafifçe basmadan çalışmıyor (Çalışıyor ama uzun süre marşa basmam gerekiyor) Ama gün içerisinde bir daha yapmıyor gaz pedalına basmadan rahatlıkla hemen çalışıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Bu arada bakımlarının yapıldığı 1500 km oldu.  NOT: Haftada 1 yada 2 kere biniyorum diğer günler park halinde aklıma ilk gelen motordaki benzin uzun beklemeden dolayı uçuyor mu diye düşünüyorum ama daha önce böyle bir sorun yoktu. Görüşlerinizi Bekliyorum.  8-) 8-)
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla İlk Çalıştırma Sorunu
« : Haziran 15, 2011, 11:57:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla İlk Çalıştırma Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2011, 12:07:36 »
Merhaba arkadaşlar. 2000 Model 1.4 VVT-İ Corolla aracım sabahları ilk çalıştırmada marşa bastığımda gaz pedalına basmadan hemen rahatlıkla çalışıyordu. Son bir aydır sabah ilk çalıştırmalarda gaz pedalına hafifçe basmadan çalışmıyor (Çalışıyor ama uzun süre marşa basmam gerekiyor) Ama gün içerisinde bir daha yapmıyor gaz pedalına basmadan rahatlıkla hemen çalışıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Bu arada bakımlarının yapıldığı 1500 km oldu.  NOT: Haftada 1 yada 2 kere biniyorum diğer günler park halinde aklıma ilk gelen motordaki benzin uzun beklemeden dolayı uçuyor mu diye düşünüyorum ama daha önce böyle bir sorun yoktu. Görüşlerinizi Bekliyorum.  8-) 8-)
Arif abi akün yazıf olduğu için yapabilir akünü bir kontrol ettir eğer ondan değilse bir şey diyemiceğim anlayan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2011, 13:25:31 »
Akü yeni 13 ay oldu değiştireli ve hem marşı çok güzel basıyor bayılma yok yani.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2011, 23:45:49 »
Aküden şüphelendim bende... Ama acaba yağ o kadar beklemekten yukarı çıkması mı zorlaşıyor ki ??? Yada marş motorunuzun kömürleri bitmiştir...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2011, 00:04:42 »
 bence akü ile alakası yok.. aküsü zayıf araba marş almaz.. marş motoruna elektrik gitmeyince araç tepkisiz kalır.. gaz ayarına bağlı bir durum olabilir... kısık olduğu zaman gaz vermeden araç çalışmaz... bizim ki sürekli kısık durumda olsa gerek.. her basmada gaz vermeden çalışmıyor.. sizinkinde garip olan durum gün içinde bir daha onu yaşatmaması ki bunuda motorun alışması şeklinde açıklayabiliriz
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2011, 00:08:48 »
Bence yakıtın motora gönderilmesinde bir sorun var. Bir servise göster. sorun büyümesin, bakımları yeni yapıldı demişsin, bakım yaptırdığın yere bu sorunu bir anlat. aracını en son gören onlar. ne yaptıklarını yada ne yapmadıklarını bilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2011, 12:02:24 »
     Arif Bey, arabanın bujilerine baktırın bence, daha önce broadway arabamda böyle birşey olmuştu, bujileri söktüm kurumlanmıştı, temizledim sorun kalmadı.... Uzun süre bekleyince, kurumlanan bujilerde nemlenme oluyor galiba.... Kolay gelsin..
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2011, 14:06:28 »
Bujileri de değiştirdiğim 2000 km oldu ama gene bi bakayım bujilere LPG li olduğu için kurum yapmış olabilir.
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2011, 14:10:47 »
abi sadece bujilere bakmak yeterli olmayabilir. ateşleme sistemine komple bi baktırın isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2011, 17:14:15 »
Akü yada marş kömürlerinden değildir öyle olsaydı bayılma yapardı marş esnasında araca haftada bir iki defa biniyorsanız geç çalışması normaldir ama nekadar geç bu süre 2saniyeyi geçmemeli ve kullandığınız yağ viskozitesi nedir? Subap ayarı bozuksada denge kurması zor olur geç alır...(Bizim corollada eskiden direk çalışırdı ve sessizdi gaza bastığımızda çalışmazdı şu an gaza abansakta çalışıyor eskiye oranla daha geç çalışıyor ve gürültülü)buna neden olarak subap ayarı diyorlar araç 60.000de halen ayar yapılmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2011, 18:54:47 »
Bence hafif bir gaz ile çalışıyor ise aracınızı kelebegi kirlenmiş olabilir .Hava hortumunu söktügügünüzde gözle kontrol edilebilir bir parça normalde kelebek ve etrafı çok temiz olmak zorundadır aksi halde çekiş düşüklügü geç çalışma problemleri yaşanabilir .Temizligi kolaydır ben kendim arada bir temizliyorum yag çözücü ve temizleyici sprey alıyorum biraz kelebek yüzeyine sııp bekliyorum daha sonra pamuk veya temiz bez yardımıyla yüzeyi siliyorum daha sonra 2-3 kere daha sıkıp bu işlemi yapıyorum bogaz grşinide aynı şekilde temizliyorum bu sayede kelebek temiz kalmış oluyor. Eger ilk çalışmada benzin ile çalışıyor ise aracınız yüksek ihtimal benzin filitrenizde bir sıkıntı olabilir .Bende ae101 var distiribitör kapagı var bizimkilerde baya tırnakları yenmiş kömürleri azalmıştı . fabrikasını taktıgı bir parça siz düşünün 215 bin km yol yaptı yenisini aldım taktım marş sürem yok denecek kadar azaldı eger aracı benzinde bıraktıysam kıv demeden çalışıyor önceden fark etmeksizin 3-4 kıvdan sonra çalışıyordu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2011, 11:55:55 »
Arkadaşlar bu sabah (18.06.2011 Cumartesi) evden sabah saat 06:00 çıktım. Arabam ile Tren istasyonuna yolcu bırakmam gerekiyordu. Bu sabah çalıştırırken gaz pedalına basmadan çalıştırmayı denemeye karar verdim ne kadar zaman sonra çalışacak diye merak ettim. Ama marşa basar basmaz çalıştı çok şaşırdım hemde sabah hava serindi. istasyondan yaklaşık 1 saat sonra çıktım ve gene marşa bastığımda anında çalıştı. Yanlız dün araba ile gün içerisinde 4 yada 5 kere kullandım ve akşam üstü eve bıraktım. Anladığım kadarı ile uzun süre arabaya binmediğim zaman motordaki yada emme manifoltundaki benzin uçtuğundan dolayı motor ilk çalıştırmada benzin gelene kadar çalışmıyor. Daha öncede dediğim gibi hafta da çoğunlukla 1 kez bezen 2 kez kısa mesafede kullanıyorum. o yüzden diye düşünüyorum. Siz arkadaşlar çeşitli yorumlarda bulunmuşsunuz yorum ve yardımlarınız için teşekkürler. Tekrar yorumda bulunmak isteyen arkadaşlar yorum yapmadan önce arabama yaptırdığım bakımları bilirlerse daha iyi yorum yaparlar diye düşünüyorum. Arabanın bakımlarını yeni yaptırdım derken sadece yağ ve hava filitresi değişmedi. Motor yağı değişti. Hava, Yağ, Benzin ve Gaz Filitreleri, Bujileri, Motor V kayışı değişti. LPG bakımları yapıldı. Enjeksiyon temizliği yapıldı ve ayrıca boğaz kelebek temizliği yapıldı. Hava akım ölçer temizliği yapıldı. Marj Motoru sökülerek bakımları yapıldı. Şarj kontrolu yapıldı. En son olarak da  bilgisayara bağlanıp arıza kontrolü yapıldı.   
Arif ALKAN
Osmaneli / Bilecik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2011, 19:33:38 »
Sat kurtul Arif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2011, 23:07:50 »
Bakımlarınızı yaptırdığınıza göre aklıma gelen tek şey aracınız lpg'li olduğu için deponuzda bulunan benzin seviyesini bilmiyorum ama eğer çeyreğin altında ise sizde bilirsinizki deponun içinde balçıklaşma seviyesinde pislikler mevcuttur ve çalıştırdığınızda araç bu pisliği alır bu da tıkama yapabilir. Her ne kadar saydığınız bakımlar yapılmış olsada herhalde depo temizliği yapılmamıştır. Benzin katkı maddesi alın 1-2 kez kullanımda çalışma durumuna bakın bence sizin söylediğiniz gibi benzinin uçması vs. gibi bir durum yok lpg kullanan arkadaşların sıkça karşılaştığı bir durum lpg kullandıkları için benzin göstergesi kırmızı ışığı yansa bile almamakta inat ederler ve depodaki bütün pisliği çekerler.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2011, 00:52:11 »
Sat kurtul Arif
Bu gece okuduğum 3. aynı yorum.
Abi dikkat et adın,sat kurtul Kemal'e çıkacak. :)
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2011, 10:37:19 »

Murat abicim çoktaaaaan çıktı ki :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2011, 10:50:34 »
Murat abicim çoktaaaaan çıktı ki :)

Oooo adım çıkalı çok oldu ama benimkisi şaka ya, şakacıktan dediydim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2011, 10:54:09 »
Oooo adım çıkalı çok oldu ama benimkisi şaka ya, şakacıktan dediydim

Yaniiiii :D Eğer sat honda al demediyse şakadır eğer derse baya ciddidir :D