Gönderen Konu: Yağ Eksitme  (Okunma sayısı 2068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yağ Eksitme
« : Mart 25, 2008, 12:34:23 »
merhaba

2006toyota corolla d-4d dizel aracım var 20,000km bakımından sonra 26,000km de yağını kotrol ettiğimde arabanın bayağı bir yağ azalttığını gördüm. urfa çayırcıoğlu yetkili servise gittiğimde yapılan ölçümlerin sonucunda aracın 2 lt motor yağı eksilttiğini öğrendik. ancak yetkili servis elemanları bu mikdarın normal olduğunu söylediler.ancak bu km de, bu teknolojiyi kullanan bir arabada bu kadar yağ eksiltmenin normal olduğunu pekde anlayabilmiş değilim.

Toyota Club Türkiye

Yağ Eksitme
« : Mart 25, 2008, 12:34:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yağ Eksitme
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2008, 18:08:09 »
6000 km'de 2 lt yağ çok değil mi?

Aynı model aracı olan arkadaşlar karşılaştırma yapacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Yağ Eksitme
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2008, 10:09:43 »
Alıntı yapılan: ali koçakoğlu
merhaba

2006toyota corolla d-4d dizel aracım var 20,000km bakımından sonra 26,000km de yağını kotrol ettiğimde arabanın bayağı bir yağ azalttığını gördüm. urfa çayırcıoğlu yetkili servise gittiğimde yapılan ölçümlerin sonucunda aracın 2 lt motor yağı eksilttiğini öğrendik. ancak yetkili servis elemanları bu mikdarın normal olduğunu söylediler.ancak bu km de, bu teknolojiyi kullanan bir arabada bu kadar yağ eksiltmenin normal olduğunu pekde anlayabilmiş değilim.
[/quote]

[quote=hidayet gök]
6000 km'de 2 lt yağ çok değil mi?

Aynı model aracı olan arkadaşlar karşılaştırma yapacaklardır.
[/quote]

çok teşekkür ederim, karşılaştırma sonuçlarını merakla  bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yağ Eksitme
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2008, 13:19:10 »
Forumda bir yerde gözüme çarptı. Araç kitapçığında 1000 km de 1 litre normal yazıyormuş. Kitapçığı inceleyiniz. Bir de uzun yoldan geldikten sonra aracınızı 15-20 sn rolantide çalıştırıp sonra stop ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Yağ Eksitme
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2008, 13:26:04 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Forumda bir yerde gözüme çarptı. Araç kitapçığında 1000 km de 1 litre normal yazıyormuş. Kitapçığı inceleyiniz. Bir de uzun yoldan geldikten sonra aracınızı 15-20 sn rolantide çalıştırıp sonra stop ediniz.
[/quote]

evet kitapçıkda böyle bir şey var ama bunun üst sınır olması beni biraz tedirgin etti ve tabiki arabanın 26,000km deyken böyle yakması...
100,000kmlere gelince ne kadar yakar düşüncesi beni düşündürüyor.
ancak dediğiniz noktada çok önemli yani yoldan geldikten sonra 15-20 saniye sonra motoru stop ettirmekde bu sorunu çözebilir gibi geliyor bana
sonucunu ileride yazarımm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2008, 12:37:14 »
2001-vvti corolla sol ac sahibiyim. araç 2 yıldır bende. aldığımda 103 binde idi. şuan 114 binde. 2 defa yağ değiştirdim. Aracımdan memnunum ama aracı aldığım arkadaş da söylemişti yağ eksilttiğini. Ortala 1000 km de 0.5-1 litre arası yağ eksiltiyor. şuan yağı değiştireli 6000 km oldu ve fazladan 4 litre yağ ekledim. önce casrol sonra da elf 10/40 yağ kullandım. Adıyaman da yaşıyorum. bu ciddi bir sorun değil ama insanın moralini bozuyor. 20-50 veya 5-40 yağ kullanmayı denemek istiyorum ama eksiltmenin değişmeyeceğini zannediyorum. Rektefiye ise serviste 3-4000 ytl denildi. en iyisi ara-sıra kontrol edip bu şekilde kullanmak.
Önerilerinizi bekliyorum.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2008, 13:32:09 »
yüksek performanslı ve turbolu araçların yağ eksiltmesi kadar doğal birsey yok,

bu toyotalara has bişeyde değil. benimkide ortalara inecek kadar yağ eksiltiyor 10000 km bakımından bakımına usta en alt cizgiye inmedikce sorun olmaz diyor.yani 10000 bakımı bitene kadar en üst çizgiden an alt cizgiyi  bulmuyor. ama her ihitimale karşı toyota dizellere yağ basınç lambası dışında yağ gösterge lambası da koymuş çalıştırdıktan sonra sönmez ise yanar ise yağ eksik demek . yağ cubuğu cekmenize gerek yok araç size çok eksilirse uyarı verir .ayrıca iki cubuk arası litre olarak tam 2 litredir 2litre koymanız için bire bir en alt noktada olması lazım biraz fazla koymusunuz gibi....örneğin arkadasımın sıfır aracımdan biliyorum  vw jettalara 1 litre yağda veriyor ekleyin diye bilginize.... ama söyle de bir tecrubem var birinci bakımda esso 10-40 koydular baya eksilti 2. bakımda mobil1 10-40 koydular eksiltme yapmadı.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2008, 14:53:31 »
2 cubuk arasi normalde 1 litreye tekabul eder. d4d de farkli mi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2008, 15:23:52 »
Selam.
 Aracınızın motorunda herhangi bir problem yoksa (belli yaşlanma belirtileri haricinde)ki bunu bir ustaya yaptıracağınız Kompresyon testiyle (her buji tek tek çıkarılıp aynı bölgeye bir ölçüm aleti sırayla bağlanır, motor çalıştırılır ve silindirde kaçak olup olmadığı anlaşılır. Bu bütün silindirler için tek tek uygulanır) Aracınızda herhangi bir yağ kaçağıda yoksa; şunu söyleyebilirmiki aracınızda belli bir süre kullanılan yağın dışında bir  marka ya da özellikde yağ kullanmak eski yağ ile araçda oluşmuş kurumların yerine yeni özellikde kurumlar oluşmasına sebep olur diye biliyorum ve buda motorun yağ eksiltmesine sebep olur. Ayrıca eğer aracınızı yüksek devirli kullanıyorsanız sıradan yağlarda eksiltme yapması doğaldır. Bu yüzden yüksek devirli kullanımda eksiltme yapmayan özellikte yağlarda mevcuttur. Bildiğim kadarıyla da motorunuz için önerilenden kalın ya da ince yağ kullanmakda yağın markası ne olursa olsun fayda yerine zarara getirir. Çünkü motorda segmanlarla silindir bloğu arasındaki boşluğun töleransı kullanılacak yağın kalınlığı hesaplanarak ayarlanmıştır. Zaten bu açıklık olması gerektiğinden fazlaysa segmanlar fazla yağı sıyıramıycak ve bir miktar yağ benzin ve havanın karışıp patladığı bölgeye sızacaktır. Bu da yağ yakımına sebep olacaktır.
(Gerçi aracınız dizel ve bu sölediklerimin d4d içinde geçerli olup olmadığını bilmiyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2008, 15:54:04 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
2 cubuk arasi normalde 1 litreye tekabul eder. d4d de farkli mi? [/quote]

1litre değil 1.5 litredir benzinlilerde el bakım kitabı sayfa 268 de dizellerinkide sayfa 270 te açık ve net bir şekilde yazmaktadır.

diğer arkadaş da bu sayfaları okursa yağ olayını neden yağ yaktığını yağ çesidini daha net ve doğru bilgilenecek ve sorularına cevap bulacaktır.

scaner olsaydı ben buraya resimleri koyacaktım malesef yok .. olan arkadaşlar varsa koyabilir.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2008, 15:36:05 »
aracım benzinli. 1.6 motor. genellikle 3000 dvir civarında kullanırım. hatta şehiriçinde 2000 devir civarında. 100 ü geçmem kola kolay. ama yinede yağ baya eksiliyor. bu kasalarda yani ilk vvt-i motorlarda genel olarak yağ eksilmesi olduğunu çok duydum. yağı sık sık kontrol ederim. 1500-2000 km de kontrolde ortalama 1 litre eksiliyor. 10-40 yağ en iyisi deniyor ama eksiltmeyi azaltacak bir önlem olarak yağın özelliği değiştirilse nasıl olur acaba. yani sadece deneme amaçlı. tam sentetik yağın-ince veya kalın yağın daha fazla eksilteceği söyleniyor ama bilemiyorum. ben tecrübelerden yararlanmak istiyorum.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2008, 15:51:35 »
Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
1litre değil 1.5 litredir benzinlilerde el bakım kitabı sayfa 268 de dizellerinkide sayfa 270 te açık ve net bir şekilde yazmaktadır.

diğer arkadaş da bu sayfaları okursa yağ olayını neden yağ yaktığını yağ çesidini daha net ve doğru bilgilenecek ve sorularına cevap bulacaktır.

scaner olsaydı ben buraya resimleri koyacaktım malesef yok .. olan arkadaşlar varsa koyabilir.
[/quote]

Eski Toyota'larimin kitaplarinda da kullandigim cogu arabada da 1 litreydi normalde. Sasirdim daha fazla olmasina. Kac litre yag aliyor ki D4D 2 litre düsmesi normal gözüksün???
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Yağ Eksitme
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2008, 18:20:48 »
Alıntı yapılan: Murat Küden

Eski Toyota'larimin kitaplarinda da kullandigim cogu arabada da 1 litreydi normalde. Sasirdim daha fazla olmasina. Kac litre yag aliyor ki D4D 2 litre düsmesi normal gözüksün??? [/quote]

kitapcıkta filtreli.4.3 litre yazıyor ama servis 4.5 litre koyuyor hep neden diyede sormadımmm doğrusu

Mükemmel Toyota