0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de size bir sır vereyim, Toyotalarımızın direksiyonları elektrik motorludur Süleyman Bey
Selamlar arkadaşlar. Belki bir çoğunuzun zaten bilgisi vardı. Benim gibi yeni öğrenenlerin de ne kadar işine yarar bilemiyorum. Ama geçen gün şunu keşfettim: Araba stoptayken, kontak açıldığında direksiyon yumuşuyor. Sanırım direksiyon hidroliği kontağın açılması ile devreye giriyor. Aracı çalıştırmanıza gerek kalmadan kontağı açtığınızda direksiyonunuzun yumuşadığını hissediyorsunuz. Daha önceki aracım da hidrolik direksiyondu ama çalıştırmadan direksiyon yumuşamıyordu. (Aslında çalıştırdıktan sonra da fazla değişiklik olmuyordu ama )Bilgilerinize..
şimdi hidrolik direksiyon ile elektrikli direksiyon arasındaki farkları birisi sormalı
İkiside hidrolik direksiyon. Birisi motordan tahrikli, diğeri elektrik motor tahrikli.
Evet teşekkür ederim Umut bey. Durum anlaşılaşıldı.
... ve önemli husus bu elektrikli direksiyon ECU su bazen kilitlenip siz 120 yle falan giderken arabayı ağa sola çekmek gibi bazı ufak problemler de yaratabiliyor , bununla ilgili Amerikada bir inceleme başlatılmıştı , sonucu nedir bilmiyorum. Bunda da pedal kilitlenmesi gibi bir vahim bir olay olursa daha iyi anlaşılacak galiba.Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.