Gönderen Konu: 95 model toyota xei fazla lpg yakma problemi  (Okunma sayısı 2179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
95 model toyota xei fazla lpg yakma problemi
« : Haziran 14, 2011, 09:10:27 »
arkadaşlar benim 95 model xei efsane kasa klimasız toyotam var.10 km ile 35 civarı gidiyorum ortalama km de 285 yakıyor. gazcıya götürdüm bujileri,hava filitresini,lpg ayarınıda yaptılar değişmedi.gittiğim usta bana normal yakıyor diyor ama normal değil gibime geliyor.efsane kasası olanlardan ve diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.
yabaki entel baki

Toyota Club Türkiye

95 model toyota xei fazla lpg yakma problemi
« : Haziran 14, 2011, 09:10:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 95 model toyota xei fazla lpg yakma problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2011, 09:24:05 »
valla erhan bey gerçekten normal değil bencede.. fazla yakıyor.. otomatik mi aracınız ?
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2011, 10:14:45 »
Erhan bey 97 XLİ sahibiyim en son ölçümleirmi yazayım. Ankara .LPG : 2,09   fulledim 248 km gittim aynıu istasyonda aynı pompada gene fulledim 51 tl lik lpg aldı 51 /  248 = 0,205 krş  yaktı bunun yarıs uzun yol  diger yarısı şehir içi.Atiker marka sıralı sistem kullanıyorum çok fazla adranalini sevmesemde seri araç kullanırım uzun yolda hız sınırlarını aşmam şehir içinde trafige göre hareket ederim .Eger düz sistem lpg kullanıyor iseniz.Hava gaz ayarı çok önemli başka bir sebep ise Lpg beyni yani buharlaştırıcı ünite özelligini kaybettigi zaman araç çok fazla yakmaya başlıyor .Kesinlikle degerleriniz çok yüksek maksimum 0,230 -0,240 krş  olması gerekir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2011, 14:22:14 »
aracım düz vites. dün gazcıya gittim bujileri,hava filitresini değiştirdi,gaz ayarını yaptı,hiç birşey değişmedi yine km'de 285 tl yakıyor gazcının dedine göre fazla yakmıyormuş normalmiş bu ama bence çok fazla yakıyor.
yabaki entel baki