Gönderen Konu: 2007 Corolla 1.6 Terra Vites Geçişleri  (Okunma sayısı 1839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2007 Corolla 1.6 Terra Vites Geçişleri
« : Mart 24, 2008, 17:26:03 »
Arkadaşlar merhaba.
2007 Corolla 1.6 Terra kullanıyorum. Vites değiştirirken 1'den 2' ye hızlı geçirirsem bir sorun yok yavaş geçirirsem kemikli geçiyor. Hızlı geçirirken de zarar veriyormuşum gibi hissediyorum.
2' den 3'e alırken de tam tersi yavaş geçirirsem sorunsuz, hızlı geçirirsem kemikli geçiş hissediyorum. Servise gittim bunun için, bir sorun yok dediler ama ben hala takıyorum kafaya. Çünkü bazen de Opel astra kullanıyorum ondan vites yolları gayet düz ve rahat, hiç bir kemikli geçiş yok. Ama aracımda hep hissediyorum bunu. Bu Corolla'lardaki şanzımana özgü bir durum mu yoksa vites değiştirmeyi ben mi beceremiyorum? :S
Ayrıca yokuşlarda da dur kalk yaptıktan sonra vites değiştirirken 1-2-3 arası geçişlerde motordan tık sesi geliyor. Acaba devir kaybetmeyim diye debriyajdan çok mu hızlı çekiyorum da ondan mı oluyor? :S Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 24, 2008, 17:26:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2008, 18:16:47 »
Şikayetiniz kişisel yorum da olabilir. Vites geçişlerini yumuşak, şanzımanın izin verdiği hızda ve yönde yaptığınızda sıkıntı ortadan kalkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2008, 01:38:02 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Şikayetiniz kişisel yorum da olabilir. Vites geçişlerini yumuşak, şanzımanın izin verdiği hızda ve yönde yaptığınızda sıkıntı ortadan kalkabilir.
[/quote]
ilginiz için teşekkür ederim. 2 gündür dikkat ediyorum gayet yavaş hareketlerle sorunsuz geçiyor ama trafikte acele etmek gerekebiliyor, malum sabırsız insanlarımız var  bir de şanzımanın izin verdiği hızı bir kestirebilsem, sorunumu aşacağımı tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2008, 01:55:17 »
Yeni mi araç kullanmaya başladınız. Zamanla herşeyine alışırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2008, 13:05:16 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Yeni mi araç kullanmaya başladınız. Zamanla herşeyine alışırsınız.
[/quote]

bu aracı 2006 kasımda aldık, o zamandan beri kullanıyorum ama, son zamanlarda daha sık kullanmaya başladım,daha yeni 4000 i geçti , tam anlamıyla alışamadım da denilebilir. alışmaktan da ziyade araca zarar verme endişesiyle sorunumu dile getirmek istedim.
opel kullanırken falan sorun yok ama, işte bunun vites geçişleri kafamda soru işaretlerine neden oldu. acaba bende mi sorun yoksa aracın yapısıyla doğrudan alakalı bir şey mi diye düşünmeden edemedim.şanzımanın yapısından da kaynaklı sanırım. mesela 1'e ve geriye geçişlerdeki zorlanmayı sadece ben yaşıyorum sanıyordum, meğer genelinde böyle bir şey varmış.  bakalım hayırlısı