kilitleme tırnağının sesi onlar. sinyal yönüne direksiyonu çevirdikçe mekanizma kurulur, bu kurulum sırasında tık tık sesi gelebilir.
ben aracı aldığımda (4 sene evvel) sola sinyalde kol otomatik atmıyordu. elektrikçiye gösterdim. direksiyon vs. bir sürü eleman sökülecek dedi. sökülmeden çıkmaz dedi. ben de üstelemedim. ardından aracın servis manuelini bulunca inceledim ve sökülmesine gerek olmadığını gördüm. kendim muhafaza kapaklarını söktüm, sinyal kolunun vidası dahi yok. geçme kilit sistemi mevcut. onu da çıkardım. beyaz gres ile yağladım. ardından tekrar takarak test ettim. o tırnak sağa dönerken direksiyon miline temas ederken sola dönerken etmiyordu. bu sebeple de kurulamıyor otomatik olarak çalışmıyordu.
bunun üzerine kolu tekrar çıkardım ve tamamen dağıttım (vidalı sistem, presli vs. değil) yağladım ve tekrar topladım. kolun bağlı olduğu metal ayağı da hafifce büktüm ( ki tırnak mile temas edebilsin). ardından herşeyi topladım ve test ettim. çok güzel şekilde çalışıyordu. çok şükür 4 senedir bir sorun yaşamadım halen çalışıyor.