Gönderen Konu: jant arayisi  (Okunma sayısı 2677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
jant arayisi
« : Haziran 13, 2011, 01:02:19 »
selm arkadaslar, 2009 aurisime uygun 16 veya 17 inc jant ariyorum, varmi bilgisi olan arkadaslar :)
2009 Toyota Auris 1.4 D-D4 Comfort

Toyota Club Türkiye

jant arayisi
« : Haziran 13, 2011, 01:02:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: jant arayisi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2011, 07:13:09 »
selm arkadaslar, 2009 aurisime uygun 16 veya 17 inc jant ariyorum, varmi bilgisi olan arkadaslar :)
Bizden öneri almak istediğiniz konu jant modeli mi? Yoksa hangi jantların uyacağını mı merak ediyorsunuz?

Aracınızın bijon aralığı 5x114,3 olarak geçiyor. Takacağınız jantın aracınıza uyması için, jantın bijon aralığınında 5.114,3 olması gerekir.

Model tercihi olarak size şöyle bir tavsiyem olur;

Eğer 16'' çapında bir jant kullanacaksanız kesinlikle 5 yada 6 kollu bir model tercih etmeyin. Çok basit görünür.
16'' jantlarda 7 yada daha fazla kollu bir jant tercih etmeniz daha dolgun bir görüntü sağlayacaktır. Ayrıca mümkünse jantın fazla içerde kıvrımları olmasın, geniş yanaklı lastiklerin içinde fazla detaylı jantlar gözü tırmalayan ve tabiri caizse 'çingen işi' bir görüntü oluşturuyor.

Ama eğer jant boyunuzu 17'' yada 18''e yükseltmeyi düşünürseniz hafiften kıvrımları olan modeller güzel durabilir. Tabi yinede modele göre değişen bir durum. Bazen ufak detaylar jantı rezil etmeye yeterlidir. Ama jant boyunuzu büttüğünüzde 5 kollu jantlarıda tercih edebilirsiniz. Hatta büyük jantlarda 5 kollu modeller genellikle gayet güzel duruyor.  Bide büyük jantta Ön tarafı düz olmayan jantlar daha yakışıklı olacaktır. Ön tarafı düz olan jantlar arabayı daha uzun gösterdiği için genellikle auris gibi HB arabaların ruhunu pek yansıtmaz. Ama bunun her jant için geçerli bir durum olduğunu söyleyemeyiz. Bazı jantların ön tarafı düz olmasına rağmen jantın kollarının yapısı arabayı gayet güzelde gösterebilir.

Jant için model seçimi tamamen sizin zevkinizi yansıtır. Model seçerken oldukça dikkatli olup çabuk karar vermemenizi tavsiye ederim. Jantçılarda onlarca jantın arasında kafanızın karışıp yanlış bir model tercih etme olasılığınız oldukça yüksektir.

Bana sorarsanız, genelde sadelikten yanayım, bu bakımdan aurislerde şimdiye kadar en beğendiğim jant Necati arkadaşımızın arabasındaki 18'' jantlar olmuştu.. Mesela Necatinin arabasındaki jantlarda gözü tırmalayan aşırı küçük detaylar bulunmamasına rağmen jantın kollarına verilen yumuşak bir model, jantın tam benim istediğim kıvamda yapılmasını sağlamış. Ayrıca bu sadeliğin yanında jantın kaslı olan yapısı benim bu jantlara hayran olmama sebep oldu.

Ama 16'' jantlar bu kadar güzel durmayacaktır.

16'' jantlarda benim şimdiye kadar en beğendiğim model şu oldu;

Şimdi baktım ama bir arabanın üzerinde resmini bulamadım. Siz yinede bir aurisin üzerinde takılıykenki resmini görmeden almayın bence.. Bir jant az para değil sonuçta. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2011, 04:48:54 »
Merhaba, cevap ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.. Bayagi bi arastirdim. Aslina bakarsaniz jant ve lastige cok para vermek istemiyorum. olmusken de duzgun birsey almak istiyorum. sonucta onemli. cikma ariyordum ama guvenilir olurmu bilmiyorum. gecen ankarada konustum 1250 ile 1400 arasi degisiyor jant ve lastik:( :( kaldiki bizim bijon araliginda jant bulmak da ayri bir yetenek. internetten baktim da  kafamda 3 marka belirdi Advan pdw, Tft ve kyowa markalari. Bunlarda 800-900 civari. lastik de alsan yine 1500 e cikiyor.  :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2011, 09:40:06 »
Merhaba, cevap ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.. Bayagi bi arastirdim. Aslina bakarsaniz jant ve lastige cok para vermek istemiyorum. olmusken de duzgun birsey almak istiyorum. sonucta onemli. cikma ariyordum ama guvenilir olurmu bilmiyorum. gecen ankarada konustum 1250 ile 1400 arasi degisiyor jant ve lastik:( :( kaldiki bizim bijon araliginda jant bulmak da ayri bir yetenek. internetten baktim da  kafamda 3 marka belirdi Advan pdw, Tft ve kyowa markalari. Bunlarda 800-900 civari. lastik de alsan yine 1500 e cikiyor.  :wacko: :wacko:
Çıkma jant almak daha mantıklı bencede
Güvenilirlik yönünden sıkıntı olmaz. Sadece jantın içindeki yazılara dikkat edip aynı markanın yan sanayisini almamak önemli.
Gerçi zaten jantı kontrol ettiğinizde düzeltme yapılmış bölgeyi kendinizde fark edebilirsiniz ama şahıstan jant alırken en yakın jantçıya götürüp alacağınız jantın balansını kontrol ettirin.

Bir dönemde 17'' ve 15'' 4bijonlu jantların ikinci el piyasası baya düşmüştü , O dönemde ben 5 tane jant alıp sattım..
Ben aldığım jantların hiçbirini jantçıya göstermedim , ama benden alanların hepsi jantçıya göstererek aldı
Sadece bir tanesini jantcıya göstermediler, oda şöyle olmuştu;
İnternette 17'' bir AEZ marka bir jant vardı, Siyah ve krom desenleri olan tutulmayan bir modeldi ve jantın üzerinde çok fazla çizik vardı , satan kişi jantlara 250 lira istiyordu , uzun bir pazarlık sonucu jantı uzun süredir satamadığından ve çiziklerdende dolayı 175 liraya bıraktı, jantı kendi tornacımda beyaza boyattığımda eski görüntüsünden eser yoktu, resmen sıfır jant gibi olmuştu ve o janta beyazın bu kadar yakışacağını tahmin etmemiştim. Üstüne AEZin kırmızı yapıştırmalarını yapıştırdıktan sonra jant bana toplam 300 liraya maal olmuştu ,  890 liradan satışa sundum , bir hafta geçmeden birisi geldi, jantı baya inceledi , uzun pazarlıklar sonucu jantı 750 liraya bıraktım ertesi gün parayı getirip jantı aldı.
Jant sıfır gibi zaten diye jantçıya göstermeye gerek duymadı sanırım :) (ben 2. el olduğunu söylememe rağmen)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2011, 10:35:19 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34997.0

satılıga koydugum kendi jantlarım. inceleyip ilginizi cekerse iletisime gecebilirsiniz. Özellikle aracınız acık renk ise şık duracagını düsünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2011, 19:47:51 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34997.0

satılıga koydugum kendi jantlarım. inceleyip ilginizi cekerse iletisime gecebilirsiniz. Özellikle aracınız acık renk ise şık duracagını düsünüyorum.

Bende mi sorun var göremiyorum resimleri :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2011, 19:48:53 »
Bende mi sorun var göremiyorum resimleri :wacko:
göremiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2011, 00:44:55 »
resimlerde bi problem yok tekrar dneyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2011, 19:54:38 »

Selamlar:
Şimdi baktım ama bir arabanın üzerinde resmini bulamadım. Siz yinede bir aurisin üzerinde takılıykenki resmini görmeden almayın bence.. Bir jant az para değil sonuçta.

http://img12.imageshack.us/img12/2858/dscf1408i.jpg

Sonuçta hangi dizaynı seçerseniz seçin,orjinal ekipman olmasına dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2011, 21:30:37 »
koseilere bakın arıcıoğlunda kampanya vardı bi ara hem hafif hem japon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2011, 02:20:05 »
Merhaba arkadaslar,  uzun bir suredir internete giremiyordum. Ama jant arastirmalarima halen devam etmekteyim :)

@ Erdem KOSE  evet orjinal almak onemli, yan sanayi cabuk yamuluyor diyorlar. Bu arada guzel is cikarmissin  :alkis:

Bu arada bir kac araba da `tork` marka gordum.. nasil acaba iyimi bu marka?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2011, 14:06:32 »