Gönderen Konu: Akü bitmesi sorunu  (Okunma sayısı 10297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Akü bitmesi sorunu
« : Haziran 12, 2011, 23:50:45 »
evet araç içi ışık açık kalmış ve aküm gebermiş. Ctesi günü kapıları açamadım. anahtar kumandasının pili bitti falan diye uğraşırken komşum geldi ve senin akü boşalmış diyene kadar ışıkların açık kalıp akünün bittiğini anlamadım. Takviye falan yaptık ama yemedi. Tık yok. Yarın sabah yeni akü alacağım. üzerindeki 4 yıllık olmuştu orjinal fabrika çıkışı aküsüydü.

Toyota Club Türkiye

Akü bitmesi sorunu
« : Haziran 12, 2011, 23:50:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü bitmesi sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2011, 10:35:21 »
Geçmiş olsun Yekta Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2011, 12:40:05 »
Sağolun ancak ne yazık ki geçmiş olmadı henüz. Komşuya "dur yapma yanlış" diyene kadar takviye kablolarını ters takmıştı. ve sonuçta sigortalar falan atmış aracı bugün servise çektirdim bakalım ne olacak. Umarım beyin meyin önemli bir hasar çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2011, 13:12:45 »
Sağolun ancak ne yazık ki geçmiş olmadı henüz. Komşuya "dur yapma yanlış" diyene kadar takviye kablolarını ters takmıştı. ve sonuçta sigortalar falan atmış aracı bugün servise çektirdim bakalım ne olacak. Umarım beyin meyin önemli bir hasar çıkarmaz.
Geçmiş olsun .
İnşallah akü ve sigortalardan başka herhangi bir sorun yoktur.

Konusu gelmişken tüm araç kullanıcılarına buradan söylemek istediğim birşey var lütfen araçlarımızda olsun evimizdeki elektronik eşyalarda olsun bir sigorta attığı zaman aynı değerdeki sigorta ile değiştirelim çünkü sigortalar hem sizin can güvenliğiniz için hemde üzerinden korunan cihazlar için hayati önlemler taşıyor özellikle atan bir sigorta yerine alimunyum folyo veya tel kullanmayalım kullananları uyaralım .

Yekta bey daha önce sigortaların yerini değiştirmediyseniz %90 beyine vaya başka bir elektronik donanıma zarar gelmemiştir içiniz rahat olsun tekrardan çok geçmiş olsun ve komşunuzda olsa aracınızı bundan sonra araç hakkında teknik bilgisi olmayan kişilere emanet etmeyiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2011, 17:54:08 »
Haklısınız işte en tehlikeli kısım da bu emanet olayı. Samimi olduğunuz kişinin size yardım teklifini geri çevirmekte biraz tereddüt ediyoruz doğal olarak. Bizim Türk insanı da çok yardımsever biliyorsunuz, hemen olaya müdahil olabiliyor. Karşılaştığım zaman onu bilhassa nazikçe uyaracağım. Çünkü bu tip durumlarda akünün patlama riski bile varmış. Allah (cc) korumuş ki herhangibir kaza yaşanmadı. Atan sigortalar ve birkaç röle değiştirildi. neyse ki ucuz atlattık. Beyin koruma konumuna geçerek kendini kapatmış ve daha büyük hasara yol açmamış. Bir daha takviye mi asla. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2011, 22:15:50 »
Haklısınız işte en tehlikeli kısım da bu emanet olayı. Samimi olduğunuz kişinin size yardım teklifini geri çevirmekte biraz tereddüt ediyoruz doğal olarak. Bizim Türk insanı da çok yardımsever biliyorsunuz, hemen olaya müdahil olabiliyor. Karşılaştığım zaman onu bilhassa nazikçe uyaracağım. Çünkü bu tip durumlarda akünün patlama riski bile varmış. Allah (cc) korumuş ki herhangibir kaza yaşanmadı. Atan sigortalar ve birkaç röle değiştirildi. neyse ki ucuz atlattık. Beyin koruma konumuna geçerek kendini kapatmış ve daha büyük hasara yol açmamış. Bir daha takviye mi asla. 
Yekta bey tekrardan geçmiş olsun ucuz atlattığınıza sevindim .
Size yardım eden arkadaşınızı veya komşunuzu tanımıyorum ama eminim art niyetli yaklaşmamıştır o size yardım etmek istemiş ama bu işlerden anlamadığından kötü sonuçlar doğurmuş dediğiniz gibi türk milleti çok yardım sever okadar yardım sever ki herhangi bir konuda bir bilgisi olmasa bile yardım etmek ister ama bu durumlarda %80 sonuç sizin yaşadığınız gibi olur bunu tv lerde trafik kazalarında araçlarında sıkışıp kalan yaralılara yardım etmek isteyenlerde oldukça fazla görüyoruz .

Tekrardan hem size hem size yardım etmek isteyen arkadaşa geçmiş olsun.

Birde akü patlama olayına değineceğim son zamanlarda çıkan akülerin büyük çoğunluğu kısa devre korumalı diye biliyorum kısa devre korumalı akülerinde kısa devre yüzünden patlama olasılığı çok düşük tavsiyem akü alırken aldığınız akünün mutlaka kısa devre korumalı olmasına dikkat edin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2011, 01:08:36 »
benim akü bittiğinde, öküzler garantiden değiştir diye bir süre bitik aküyle kullandım
takviye kablosu ayrılmaz bir parçam olmuştu, hep yanımdaydı, nerede kalsam orada takviye yapıyordum
sadece bir kere kablonun ucunu aküden çıkarırken motora dokundurdum
çalışmakta olan motor durdu sadece; herhalde kısa devre yaptı, ama honda önlemini almış sanırım hiç bi araz olmadı  tekrar takviye ettim , öteki aracın yardımsever sürücüsüde yardım etti bu sefer
allah tan kazasız belasız idare ettim, daha sonra ..... gerisini biliyorsunuz zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2011, 20:07:14 »
merhaba aküyle ilgili bir soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. 4-5 gün önce arabayı otoparka bırakınca farlar açık kalmış. akü bittiği için başka bir arabadan takviye yaptılar, araba çalıştı eve geldim ama servise götürmedim ya da aküyü şarj etmedim. şimdi arabanın aküsünü değiştirmem  gerekir mi? gerekirse herhangi bir yerden olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2011, 08:14:21 »
Akünüzde bir problem yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz ama akünün kendini toparlaması mutlaka zaman alacaktır. Eğer imkanınız var ise bir oto elektrikçisine bırakıp tam şarj ettirmenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2011, 15:12:34 »
yekta bey öncelikle geçmiş olsun

ayşe hanım sizde hakan beyin söylediği gibi  aküyü bir elektirkçide şarj ettirirsiniz yada eşinizde veya bir tanıdığınızda power suply varsa 12 volta ayarlayıp şarj edin ama yanında ampermetre ile 1 er saat yada 30dk arayla akünüzün amperine baktırın ama bu iş sizin için zor olcağından akünüzü bir elektrikçiye bırakın bence   

ben kendi akümü böyle doldurdum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2011, 23:39:04 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2011, 14:56:09 »
bir şey değil ayşe hanım elimden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...