Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 2509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
otomatik vites
« : Haziran 12, 2011, 13:58:17 »
Selamlar,
Dünya çapında otomobil üreticisi olan Toyota acaba ne zaman otomatik viteslerde 4 yerine 6 veya 7 vitesli üretime geçecek.Şu çağda 4 vites,
otomatik vites düşünen bizleri düşündürüp vazgeçiriyor.
Bilgisi olan arkadaş varmı.
Kolay Gelsin.

Toyota Club Türkiye

otomatik vites
« : Haziran 12, 2011, 13:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2011, 14:08:34 »
Önemli olan viteslerin sayısı mı yoksa aracın otomatik viteste olması mı? Bence araç otomatik viteste gerekli özellikleri sağlıyorsa vites sayısı çok da önemli değil. TOYOTA'nın da 4 vitesi gayet iyi.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2011, 17:39:33 »
çok alakalı değil belki ama, çift kavrama olayına artık toyota da girmeli bence...
en azından opsiyonel olarak sunulabilir, renault da bile var...
ayrıca seyit abi bence vites sayısı da önemli, arkadaşımın golfü var 1.4 TSi, adam 120 km hızla giderken 2500-2600 devirde gidiyor araba, ekonomi açısından oldukça iyi bir durum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2011, 18:09:49 »
Türkiyede yok ama bazı ülkelerde corollanın 7 ileri CVT şanzımanı mevcut ya 2.4 motor ile sunulyordu yada 1.8 ile onu tam hatırlayamıyorum ama hatırladığım birşey 100 km ye ortalama 5.5 lt benzin yaktığı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2011, 18:11:15 »
Türkiyede yok ama bazı ülkelerde corollanın 7 ileri CVT şanzımanı mevcut ya 2.4 motor ile sunulyordu yada 1.8 ile onu tam hatırlayamıyorum ama hatırladığım birşey 100 km ye ortalama 5.5 lt benzin yaktığı .
türkiyede priusta var sadece o bahsettiğin şanzıman...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2011, 18:22:34 »
türkiyede priusta var sadece o bahsettiğin şanzıman...
Malesef öyle .
Türkiye'ye büyük ihtimal yüksek ötv yüzünden ithal edilmiyor . Ama bu toyotanın 1.6 veya diğer motorlarında fazla kademeli şanzıman sunmamasının nedeni değil olamazda isterse 1.6 motorlardada yüksek kademeli şanzımanlar kullanabilir bu illa CVT olacak diye birşeyde yok sizinde dediğiniz gibi çift kavramanlı şanzıman seçeneklerini kullanabilir ve bu seçeneği tüketicilere sunarsa TR de ciddi miktarda pazar payı yükselecektir bir çok insanın sırf DSG için VW , Skoda veya Seat seçtiklerini biliyorum bende az daha sırf DSG olsun diye jetta veya passat alacaktım hatta almayada gittim ama bana 2-3 ay sonra teslim edebiliriz dediklerinden vaz geçip manuel corolla aldım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2011, 07:57:00 »
  Toyota'nın 8 ileri vitesli şanzımanı bile mevcut ve kullanılmaya başlandı da. Otomobil Dünyasından Haberler bölümümüzde bu konu ile ilgili bilgilerde paylaşılmıştı.
 Diğer yandan; bence de çift kavramalı sistemler küçük hacimli motorlarda kendini kanıtladı gibi. Unutmamak gerekir ki şanzımana dişli eklemek ile bitmiyor iş. O şanzımanın tork mukavemeti de önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2011, 08:16:21 »
Tayvanda, Corolla'nın 1.8 ve 2.0 motor seçenekleri ile 7 ileri tam otomatik vitesli modelleri mevcut (7 vites standard)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24694.0
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2011, 11:41:06 »
Malesef öyle .
Türkiye'ye büyük ihtimal yüksek ötv yüzünden ithal edilmiyor . Ama bu toyotanın 1.6 veya diğer motorlarında fazla kademeli şanzıman sunmamasının nedeni değil olamazda isterse 1.6 motorlardada yüksek kademeli şanzımanlar kullanabilir bu illa CVT olacak diye birşeyde yok sizinde dediğiniz gibi çift kavramanlı şanzıman seçeneklerini kullanabilir ve bu seçeneği tüketicilere sunarsa TR de ciddi miktarda pazar payı yükselecektir bir çok insanın sırf DSG için VW , Skoda veya Seat seçtiklerini biliyorum bende az daha sırf DSG olsun diye jetta veya passat alacaktım hatta almayada gittim ama bana 2-3 ay sonra teslim edebiliriz dediklerinden vaz geçip manuel corolla aldım .

bence iyi yapmışsın, zira VW kullanıcıları o şanzımandan oldukça tırsıyorlar, çünkü arıza oranları ciddi anlamda yüksek, 80bin civarı sorun çıkarıyor diye çok kişiden duyum, sırf bunun için 1500 lira verip garantiyi iki yıldan dört  yıla çıkarttırıyorlar, ve ayrıca yetkili servise mahkum oluyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2011, 12:46:17 »
bence iyi yapmışsın, zira VW kullanıcıları o şanzımandan oldukça tırsıyorlar, çünkü arıza oranları ciddi anlamda yüksek, 80bin civarı sorun çıkarıyor diye çok kişiden duyum, sırf bunun için 1500 lira verip garantiyi iki yıldan dört  yıla çıkarttırıyorlar, ve ayrıca yetkili servise mahkum oluyorlar...
Evet bende sorun çıkarttıklarını birkaç yerde okudum zaten DSG nin ne derece doğru bilmiyorum  ama 250 nm torka dayanabildiğini daha yüksek torklarda ömrünün ciddi derecede kısaldığınıda okumuştum tabi bunu son çıkan kasalarda düzeltmişlerse onu bilemem çünkü 1.6 tdi motorları bile 250 nm tork ve bu o şanzıman için sınır oluyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2011, 15:29:50 »
benim 99 corollam 3 vitesti ve sağlam yakıyordu:)
bence de çift kavramalı şanzıman zamanı....
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2011, 17:00:41 »
Çift kavrama olyındada bence en iyisi EVO tabi o aracın sınıfı çok farklı ama mükemmel bir şanzımana sahip .