0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkiyede yok ama bazı ülkelerde corollanın 7 ileri CVT şanzımanı mevcut ya 2.4 motor ile sunulyordu yada 1.8 ile onu tam hatırlayamıyorum ama hatırladığım birşey 100 km ye ortalama 5.5 lt benzin yaktığı .
türkiyede priusta var sadece o bahsettiğin şanzıman...
Malesef öyle . Türkiye'ye büyük ihtimal yüksek ötv yüzünden ithal edilmiyor . Ama bu toyotanın 1.6 veya diğer motorlarında fazla kademeli şanzıman sunmamasının nedeni değil olamazda isterse 1.6 motorlardada yüksek kademeli şanzımanlar kullanabilir bu illa CVT olacak diye birşeyde yok sizinde dediğiniz gibi çift kavramanlı şanzıman seçeneklerini kullanabilir ve bu seçeneği tüketicilere sunarsa TR de ciddi miktarda pazar payı yükselecektir bir çok insanın sırf DSG için VW , Skoda veya Seat seçtiklerini biliyorum bende az daha sırf DSG olsun diye jetta veya passat alacaktım hatta almayada gittim ama bana 2-3 ay sonra teslim edebiliriz dediklerinden vaz geçip manuel corolla aldım .
bence iyi yapmışsın, zira VW kullanıcıları o şanzımandan oldukça tırsıyorlar, çünkü arıza oranları ciddi anlamda yüksek, 80bin civarı sorun çıkarıyor diye çok kişiden duyum, sırf bunun için 1500 lira verip garantiyi iki yıldan dört yıla çıkarttırıyorlar, ve ayrıca yetkili servise mahkum oluyorlar...