Gönderen Konu: hangi lpg  (Okunma sayısı 4992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
hangi lpg
« : Haziran 11, 2011, 13:05:04 »
arkadaşlar yeni,2006 toyota caroll 1.6 terra  (o.v)   aldım  , yılda ortalama 10000km  yapıyorum, bunun da yarısını yaz sezonunda uzun mesafe, diğer yarısıda , oldukça kısa mesafeler,
1- aracıma lpg taktırmalımıyım, bu araca uygun lpg hangisidir.
2- ekonomik olurmu, yani taktırmaya değer mi?
ilgilenen arkadaşlarıma şimdi den teşekürler.

Toyota Club Türkiye

hangi lpg
« : Haziran 11, 2011, 13:05:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi lpg
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2011, 13:10:04 »
Bu araçlar benzin ile çalışmak üzere set edilmiştir.Ancak ekonomik sebeplerden genelde Türkiyede LPG bağlatılmaktadır.Geri bildirimlere bakılırsa brc ençok uygulanan marka; ama ciddi bir yerde olmak kaydı ile.Tavsiye ye gelince  benim aracımda var....

Millet performans içim nitro bağlatır  bir tüp bağlatıyoruz....Ağlamak lazım halimize :(((((
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2011, 14:35:27 »
Brc , Lovato bunlar sıralı gerçek italyan lpg sistemleri bence en uygunu bu iki marka.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2011, 14:57:13 »
arkadaşlar yeni,2006 toyota caroll 1.6 terra  (o.v)   aldım  , yılda ortalama 10000km  yapıyorum, bunun da yarısını yaz sezonunda uzun mesafe, diğer yarısıda , oldukça kısa mesafeler,
1- aracıma lpg taktırmalımıyım, bu araca uygun lpg hangisidir.
2- ekonomik olurmu, yani taktırmaya değer mi?
ilgilenen arkadaşlarıma şimdi den teşekürler.

Muharrem bey öncelikle foruma hoş geldiniz arabanız hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız binmek nasip etsin :)
yılda 10 bin km yol yapıyorsanız ve bu mesafenin yarısı şehirdışı kullanım ise LPG dönüşüm kitine yapacağınız masraf ortalama 2 yılda kendini amorti edecektir.. buna göre hesabını yapıp LPG ye geçiş yapmak size kalmış.. tavsiye edermisiniz sorusuna gelince arabalarımız benzine göre yapılmışlar ve yılda 10bin km kullanımda hiç gerek yok, tabi bu benim fikrim.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2011, 15:57:35 »
Muharrem Bey, bence bu şartlarda taktırmayın derim. Sebebine gelecek olursak.

1. Çok kısa mesafelerde istediğiniz tasarrufu elde edemezsiniz.
2. Uzun mesafelerde ise 3 hane hızlara çıkmadığınız takdirde gayet düşük tüketim değerleri elde edebilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2011, 20:55:06 »
valla tüm yorum yapanlar mutlaka benden çok daha tecrübeli corollacılardır..ben 2005 te aldığım arabama 2009 a kadar benzer tavsiyelerden ötürü lpg taktırmadım..yaklaşık 2 yıldır lpg li kullanıyorum.litresini 2.13 ten alıyorum arabamda çok şükür hiç sorun yaşamadım..performans olarak kayda değer bir şey yok..daha önce normal lpg li 1.4 brodway kullanıyordum rampa çıkmazdı..ama corolla da böyle bir sorun yaşamadım..50 tl  lik lpg koyuyorum yaklaşık 23 lt 245-250 km (karışık) yol yapıyorum...sanırım sen karar vermişsin hiç durma derim..
   kendi yaşadığım şeyi örnek vereyim lpg de en iyi marka brc bence...benim taktırdığım bayii hem brc hem atiker takıyordu..tanıdıktı dedi ki hocam sanki japon bu arabayı lpg için üretmiş..ben brc de takarım atikerde ama corolla da fark etmez boşuna 300 400 tl fazla verme sorun yaşarsan ben ücretsiz brc takacam aracına dedi..bende taktırdım nerdeyse 2 yıl olacak çok şükür tık yok..karar senin umarım yardımım olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2011, 21:23:55 »
Aldığım her araba ya tüplüdür yada ben tüp taktırmışımdır.1 yıl önce 132000km de şimdiki arbama lovato marka sıralıtüp taktırdım.Şimdi 147000 km de çok şükür hiçbir sorun yok.Performansa gelince Mert Türk'ün yorumuna aynen katılıyorum japon arabaları lpg ye en kolay ve sorunsuz dönüştürülebilen arabalar.Eğer arabana uzun süre bineceksen kesin taktır.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2011, 21:28:14 »
Aldığım her araba ya tüplüdür yada ben tüp taktırmışımdır.1 yıl önce 132000km de şimdiki arbama lovato marka sıralıtüp taktırdım.Şimdi 147000 km de çok şükür hiçbir sorun yok.Performansa gelince Mert Türk'ün yorumuna aynen katılıyorum japon arabaları lpg ye en kolay ve sorunsuz dönüştürülebilen arabalar.Eğer arabana uzun süre bineceksen kesin taktır.
+1 Aynı yolu daha ucuza gitmek varken neden benzinde bineyim ki
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2011, 21:42:55 »
bence berece
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2011, 00:10:47 »
Daha önce yazmış olduğum bu konu ilgili cevabımı sizinlede paylaşayım...
LPG kiti seçimi aracı ne kadar kullanacağınız ile alakalı bir durum bence...
Derseniz ki ben aracımı 1-2 yıl içerisinde satarım şimdilik idare etsin derseniz  Atiker taktırın, ama yok ben satmayı düşünmüyorum kalite önemli derseniz BRC tavsiyemdir çünkü;
LPG kitlerinin en önemli parçaları yakıt enjeksiyonlarıdır ve enjeksiyonların kalitesi ve yapısı yakıt ekonomisi ile doğrudan orantılıdır.
Atiker kitlerin enjeksiyonlarında yaylı bir yakıt debisi ayarlama sistemi kullanılmaktadır, malumunuz bütün yayların bir yorulma ömürleri vardır (bu içerisinde yay olan herşey için geçerlidir) bu ömürde siz aracınızı kullandıkça azalacak ve zamanla yakıt tüketiminizde tutarsızlıklar ortaya çıkaracaktır. Ama BRC kitlerinde enjeksiyon yapısı mekaniktir ve yay ömrüne bağlı bir enjeksiyon ömrü söz konusu değildir. Başlangıçtada söylediğim gibi bu sizin tercihinizle alakalı bir durum.
Bunlara ek olarak 1(4 yıl) lavato 2(1 yıl)(2 ay) brc sistem kullandım ve hala brc kullanıyorum ne lavato'da nede brc'de sıkıntı yaşamadım.
Saygılarımla...
2007 1.6 Avensis Elegant M/T
2005 1.6 Corolla Terra A/T
1998 1.6 Corolla XEi LTD M/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2011, 00:56:08 »
benim aracımda atiker var ama ben brc tavsiye ederim gercekten şu ana kadar sorun çıkartmadı ama aracım fazla yakıyor 50 tl gaz alıyorum 1.99 litresi inanın 170 km zor yapıyorum bu yüzden atikeri tavsiye etmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2011, 12:21:40 »
arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ve bu foruma katıldığım içinde çok mutluyum. vermiş olduğunuz bilgiler oldukça doyurucu ve etkileyici, arabaya uzun yıllar binmeyi düşünüyorum, galiba yapılan yorumlardan sonra sonuç,    lpg taktırıcam ve bu da brc olcak.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2011, 19:45:15 »
arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ve bu foruma katıldığım içinde çok mutluyum. vermiş olduğunuz bilgiler oldukça doyurucu ve etkileyici, arabaya uzun yıllar binmeyi düşünüyorum, galiba yapılan yorumlardan sonra sonuç,    lpg taktırıcam ve bu da brc olcak.  :alkis:

bende de atiker var senin corolla tam olarak hangisi...?2.13 ten 50 lt lpg ile ben karışık 250 yi geçiyorum..hava filitresi yağ ve buji önemli baktır istersen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2011, 10:45:48 »
tüm bakımlarını yaptırıyorum filitresi yeni değişti lpg nin hava buji yeni ve servisten aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Temmuz 09, 2011, 13:15:33 »
bende 1,33 2011 corolla var.1 haziranda BMD marka sıralı LPG taktırdım.5000 km dir kullanıyorum çok şükür bir sorun çıkmadı.şehiriçi 16 kuruş yakıyor.1 ay önce kayseri den antalya avsallar köyüne gittim .550 km lik mesafede 71 liralık lpg yaktı.zaten 1,33 motorluk bir araçtan performans beklenilemez ama ekonomi açısından benim için çok iyi oldu.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2011, 19:16:13 »
ya arkadaşlar bakım yaptırdım bujisi yağı filitresi debriyajı değişmedik yer kalmadı 2 kezde tüpe ayar yaptırdım yok olmuyor daha fazla yakmaya başladı..yukarda verdiğim değerlere hasret kaldım anlamadım gitti ne iş..?bakım yaptırmakla hata mı ettim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2011, 17:32:58 »
4 yıldır kullanıyorum çok şükür sıkıntı yaşamadım,sistemim ise milano italyan sıralı sistem
tavsiye edebilirim
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 05, 2011, 17:42:03 »
ben de atiker taktırdım 4 ay önce 15000 km oldu çok şükür bir sorun çıkmadı km de 0.190 tl yakıyor.performans ta çok iyi araç corolla hb 2006
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 05, 2011, 18:55:33 »
ya arkadaşlar bakım yaptırdım bujisi yağı filitresi debriyajı değişmedik yer kalmadı 2 kezde tüpe ayar yaptırdım yok olmuyor daha fazla yakmaya başladı..yukarda verdiğim değerlere hasret kaldım anlamadım gitti ne iş..?bakım yaptırmakla hata mı ettim?
Bujiler, araca uygun bujiler mi acaba? Konularda hangi bujilerin kullanıldığı vardı sanırım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2011, 14:18:33 »
merhaba saygılar arabam 2005 model 1.6 sol lpg taktırmak istiyorum lütfen bana görüş ve önerilerinizi iletirmisiniz.