Gönderen Konu: 2.el araç alırken... ( Yardım)  (Okunma sayısı 3890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
2.el araç alırken... ( Yardım)
« : Haziran 10, 2011, 22:42:46 »
Arkadaşlar 2. el araç alırken arabayı kullanmak için direksiyona oturdugumuzda nelere dikkat etmemiz gerekir. Sağından solundan ses gelmese bile bazı mevcut sorunları deneyerek ögrenebilirmiyiz. Bi arkadaşım 2. viteste 4500-5000 devire çıkıp ayagı gazdan çekince araba silkeleniyomu diye bak demişti.. Sizin böyle bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.. Bu arada 2007-2008 comfort alacağım söylediklerinizi tek tek uygulayacağım

Toyota Club Türkiye

2.el araç alırken... ( Yardım)
« : Haziran 10, 2011, 22:42:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2.el araç alırken... ( Yardım)
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2011, 22:46:18 »
Hiç uğraşıp yormayın kendinizi bu modeldeki aracı serviste expertiz yaptırıp öyle alın yazılı döküm olarak bütün kusurları versinler. 150 200 tl ye kıyıp daha büyük zararlardan kaçının.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2011, 23:21:35 »
expertiz zaten yaptırıcaz da ama koltuga oturup ilk sürüş sırasında hoşa gitmwyen unsurlar önemli.. Expertiz raporunda bunların ortaya çıkacağını pek sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2011, 10:12:09 »
İnşaallah gönlüne göresini bulursun, sadece git expertiz raporunu al, sorun yoksa bin toyotanın kolduğuna keyfini çıkar, kesin mutlu olursun, toyota da takıntı yapacak bir şey olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2011, 13:26:38 »
Arkadaşlar 2. el araç alırken arabayı kullanmak için direksiyona oturdugumuzda nelere dikkat etmemiz gerekir. Sağından solundan ses gelmese bile bazı mevcut sorunları deneyerek ögrenebilirmiyiz. Bi arkadaşım 2. viteste 4500-5000 devire çıkıp ayagı gazdan çekince araba silkeleniyomu diye bak demişti.. Sizin böyle bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.. Bu arada 2007-2008 comfort alacağım söylediklerinizi tek tek uygulayacağım
  2. el araba alırken dikkat edilmesi gerekenleri bi arkadaşa yazmıştım bende 2008 66000 de corolla comfort var 37 bin tl istiyorum sen ona göre hesap ederek piyasayı araştır derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2011, 16:07:28 »
Hocam yanlış anlama aracına o fiyatı istersin tabi ama 1.5 ay sonra 4 yaşına girecek bi arabaya 37 bin vermem corolla morolla o segmentte hiç bi araba o fiyatı hak etmez türkiyede.. Üstelik tamam araba corolla ama sensörünü bile sonradan taktırıyosun, kapı koruma bantları bile yok basit özellikler bunlar ama arabada extra o parayı hakedicek hiç bi özellik yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2011, 22:25:56 »
Hocam yanlış anlama aracına o fiyatı istersin tabi ama 1.5 ay sonra 4 yaşına girecek bi arabaya 37 bin vermem corolla morolla o segmentte hiç bi araba o fiyatı hak etmez türkiyede.. Üstelik tamam araba corolla ama sensörünü bile sonradan taktırıyosun, kapı koruma bantları bile yok basit özellikler bunlar ama arabada extra o parayı hakedicek hiç bi özellik yok..
serhan kardeşim sölediklerinde haklısın zaten bende sana farkındaysan 0 km alabilirsin demiştim.doğru benim araba o parayı yapmaz ama sende biliyorsunki bu suni piyasayı yaratan bizleriz bide piyasada g.. başı oynamış corolla lar var 37.000 istememin tek sebebi aracıma güveniyor olmam kaldıkibırak piyasada şurası burası ile oynanmış birsürü araba varken bu çok doğal.sen beni nezaman anlarsın gezer dolaşır expertiz raporu için serviste paraları bayılırsın çıldırma noktasına gelirsin hah işte ozaman dersin ki gültekin sen haklıymışsın
    hayırlı olsun kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2011, 09:41:12 »
Sende haklısın yanlış anlama demiştim ben senin aracına birşey dmedim benim eleştirim 2. el piyasasına ve toyotaya.. kuzenimde 2010 dizel corolla elegant var. Ya arabada aux girişi usb girişi, sogutucu torpido falan basit şeyler ama adamlar bunları bile koymamışlar. Arabada turbodan dolayı servisten çıkmıyo.. Ya o kadar para veriyo millet zaten kaliteyi bozmuşsun insan o küçük özelikleri standart yapar. One öyle ya yok kapı bandı alırsanız fiyat şu kadar artar, yok park sensörü taktırırsanız fiyat şu olur. Dalga geçiyolar resmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2011, 14:08:35 »
Bide yeni farkettim toyotanın sitesinde aurisin fiyatını düşük tutmak için liste fiyatına parantez içinde alimünyum jant yok yazmışlar. Böyle bi markaya yakışıyomu ya insan biraz utanır.. Nasıl olsa alıyolar diye kakalayıp gidiyolar araçları millete.. Kimse yüksek vergileri bahane etmesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2011, 17:39:28 »
Sende haklısın yanlış anlama demiştim ben senin aracına birşey dmedim benim eleştirim 2. el piyasasına ve toyotaya.. kuzenimde 2010 dizel corolla elegant var. Ya arabada aux girişi usb girişi, sogutucu torpido falan basit şeyler ama adamlar bunları bile koymamışlar. Arabada turbodan dolayı servisten çıkmıyo.. Ya o kadar para veriyo millet zaten kaliteyi bozmuşsun insan o küçük özelikleri standart yapar. One öyle ya yok kapı bandı alırsanız fiyat şu kadar artar, yok park sensörü taktırırsanız fiyat şu olur. Dalga geçiyolar resmen
serhan kardeş dediklerinde haklısın benimde bu ince aksesuar lardan yana birtakım sıkıntılarım var çok basit şeyleri opsiyonel olarak sunmaları sonrada pişkin pişkin bu aksesuar ve sensörleri satmaları yüzsüzlüğün ötesinde bişeyy.ama kabahat bizde adamlar zorla satmadıki benim eşşek kafam kendim aldım velhasıl kelam
   toyota malesef donanım fakiri diyebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2011, 09:44:48 »
Gültekin bey aracın fiyatını düşürürseniz araçla ilgilenebilirim. öyle bi fiyat söyleyinki hemen gelip alıyım çünkü acil araç almam lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2011, 09:57:37 »
Hiç uğraşıp yormayın kendinizi bu modeldeki aracı serviste expertiz yaptırıp öyle alın yazılı döküm olarak bütün kusurları versinler. 150 200 tl ye kıyıp daha büyük zararlardan kaçının.

izmir otokentte ekspertizi 60-70 e yapan girişte bir yer var... ama her zaman ekspertizede güvenmemek lazım
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2011, 16:46:12 »
140 a bugun expertiz yaptırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2011, 17:16:52 »
serhan kardeşim hem eleştiriyorsun hemde yana yana arıyorsun bu aracı ben anlamadım bu işi :D.. expertizde bişe çıkmamıştır umarım.. hakkında hayırlısı olsun
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2011, 23:35:48 »
Gültekin bey aracın fiyatını düşürürseniz araçla ilgilenebilirim. öyle bi fiyat söyleyinki hemen gelip alıyım çünkü acil araç almam lazım
önce istanbul türkiyede nekadar corolla varsa araştır gez dolaş plaka sorgula yetkili serviste expertiz yap paraları bayıl sinir krizleri geçir sonra ya kardeşim sen haklıymışsın dersin
sana vereceğim son fiyat 37.000 tl nedenmi
araçta damla boya yok(arka tampon lokal boya)
cen max 941 serisi alarm takıldı
kapı koruma bandı takıldı
4 adet mıchelin prımace hp lastik takıldı faturası var 1000 km yapıldı
4 adet elegant jant var ve servisin taktığı jw marka ben yalvar yakar bi arkadaştan aldım.faturası var
bir çift orjinal silecek taktım servisten faturası var
şubatın 7 sinde aldım aracı o günden beri shell v power ve gtl yakıt kullandım fişleri torpidoda
hafta sonu iç detaylı temizlik yapılıcak.
sonuç git istediğin yetkiliserviste expertiz yaptır araç 66000 de gedizler yetkili servis bakımlı
turbo aracı koşturmam yormam
aracı satma taraftarı değilim satarsam böle bi aracı zaten alamam
alırsam da 2011 alıcam
çok kıl bi adamımdır arabaya ailemden daha çok titrerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 15, 2011, 23:38:21 »
serhan kardeşim benim arabamla ilgilenmeye bilirsin fakat sana 2. el araç alırken elimden geldiğim gibi yardımcı olurum beraber bakarız yada fikir verebilirim eski oto boya ustasıyım ben alırken ona göre aldım hiç yoktan paranı sokağa atma kardeşim adres istersen  bana  msj yolla  görüşürüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 16, 2011, 14:53:34 »
serhan kardeşim hem eleştiriyorsun hemde yana yana arıyorsun bu aracı ben anlamadım bu işi :D.. expertizde bişe çıkmamıştır umarım.. hakkında hayırlısı olsun

Emrah kardeşim eşelştiriyorum eleştirme nedenlerimi az çok anlamışsındır. Arama sebebimde Bu adamlar 94/98 kasa toyotları baya saglam yaptılar. Memleketimizde piayasa sahibi oldular. Şimdiki yeni nesil 2007 kasalardan sonlrakilerde baya bi tutuldu. wolkswagen ve toyota aldıgın zaman fazla zarar etmiyosun. Bende sattıgım zaman zarar etmiycegim ve sorun çıkarmıycak bi araba arıyodum. Bende efsane vardı aldım 2 sene bindim geçtigimiz haftasonu 2 milyar karla sattım. Sattıgım araba gli ydi ne klima ne abs vardı.
Sonunda 2008 bi comfort buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2011, 02:18:53 »
Emrah kardeşim eşelştiriyorum eleştirme nedenlerimi az çok anlamışsındır. Arama sebebimde Bu adamlar 94/98 kasa toyotları baya saglam yaptılar. Memleketimizde piayasa sahibi oldular. Şimdiki yeni nesil 2007 kasalardan sonlrakilerde baya bi tutuldu. wolkswagen ve toyota aldıgın zaman fazla zarar etmiyosun. Bende sattıgım zaman zarar etmiycegim ve sorun çıkarmıycak bi araba arıyodum. Bende efsane vardı aldım 2 sene bindim geçtigimiz haftasonu 2 milyar karla sattım. Sattıgım araba gli ydi ne klima ne abs vardı.
Sonunda 2008 bi comfort buldum

hayırlı uğurlu kardeş.. toyota alan pişman olmaz zaten ;)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2011, 00:16:08 »
2.el corolla aldım exp raporunda boya yapıldı hasar gorulmedı denıyor bu boya yok anlamına mı gelıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2011, 00:19:01 »
2.el corolla aldım exp raporunda  boya kontrolu yapıldı hasar gorulmedı denıyor bu boya yok anlamına mı gelıyor