Gönderen Konu: Balata Sesi  (Okunma sayısı 1890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Balata Sesi
« : Haziran 10, 2011, 22:16:34 »
Arkadaslar 2010 modeL Auris Aracımın son Zamanlarda (1-2 Ay) balatalardan ses gelmeye basladı. Mesela trafikte seyir halindeyken frene yavasca dokunup yavaslamaya baslarken tam durma esnasında cok ince ve gıcık bir ses geliyor. öyleki yanımda duran araclar bile sesi duyuyor. hatta camlar kapalıyken bile geliyor ses iceri. arac henüz 9.400 km'de . 10.000 bakımına gitmeden önce burada böyle bi sorun yasayan arkadaslar var mı diye merak ettim. Servise gittigimde büyük ihtimal degistirilmesi gerekiyo diycekler. malum servislerin para kazanma arzusu. ancak bilgisi olan varsa belki masraftan kurtarbilir beni ?

Toyota Club Türkiye

Balata Sesi
« : Haziran 10, 2011, 22:16:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Balata Sesi
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2011, 23:20:32 »
Arkadaslar 2010 modeL Auris Aracımın son Zamanlarda (1-2 Ay) balatalardan ses gelmeye basladı. Mesela trafikte seyir halindeyken frene yavasca dokunup yavaslamaya baslarken tam durma esnasında cok ince ve gıcık bir ses geliyor. öyleki yanımda duran araclar bile sesi duyuyor. hatta camlar kapalıyken bile geliyor ses iceri. arac henüz 9.400 km'de . 10.000 bakımına gitmeden önce burada böyle bi sorun yasayan arkadaslar var mı diye merak ettim. Servise gittigimde büyük ihtimal degistirilmesi gerekiyo diycekler. malum servislerin para kazanma arzusu. ancak bilgisi olan varsa belki masraftan kurtarbilir beni ?

Şehir içi kullanılan bir aracta 10.000km civarı balataların dejenarasyona uğrayarak ses yapması veya performans kaybı bence normal...(bir de agresif kullanıyorsan aracı buda tuz-biber)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2011, 14:35:26 »
Bir ihtimal balatalarınız paslanmış ve kirlenmiş olabilir, uygun bir yerde trafik güvenliğini tehlikye düşürmeyecek şekilde sert bir frenaj belki  bir miktar işe yarayabilir. Bunun dışında maalesef Auris ve yeni nesil Corollalar balata sesi konusunda biraz sabıkalılar. Gerçi iyileştirme yapıldığını biliyorum ama yine de servise kontrol ettirmenizde fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2011, 14:50:04 »
Yağmurdan,sudan,çamurdan dolayı ses gelebiliyo sanırım.ama sürekli geliyosa bir sorun olabilir.bende de fren balataları paslı gibi onu soraym ben de size.sizce bi sorun teşkil eder mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2011, 14:52:02 »
Sürekli bir ses varsa servise gösterin. Bir sıkıntı olabilir şayet varsa garantiden disk ve balataları değiştirebilirler.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2011, 16:00:48 »
Yağmurdan,sudan,çamurdan dolayı ses gelebiliyo sanırım.ama sürekli geliyosa bir sorun olabilir.bende de fren balataları paslı gibi onu soraym ben de size.sizce bi sorun teşkil eder mi ?

Hayır, hiç bir sorun teşkil etmez, gayet normal  bir durum. Sadece ses yapabilir.
Folgsamkeit macht frei...