Gönderen Konu: aurisin turbosu deyişti  (Okunma sayısı 1733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
aurisin turbosu deyişti
« : Haziran 10, 2011, 21:51:45 »
arkadaşlar 2011 aurisimin turbosu deyişti aracın üstündeki turbo eski nesil turboymuş şimdi aracımın cekişi daha kuvvetli oldu :alkis:
2011 COROLLA EXTRA D4D

Toyota Club Türkiye

aurisin turbosu deyişti
« : Haziran 10, 2011, 21:51:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
Ynt: aurisin turbosu deyişti
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2011, 21:55:32 »
hayırlı olsun,
Şikayetiniz mi vardı da değiştirdiler yoksa revizyon için onlarmı çağırdı? Birde anlayamadığım 2011 aracın üzerinde eski nesil turbo nasıl olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2011, 21:57:09 »
arkadaşlar 2011 aurisimin turbosu deyişti aracın üstündeki turbo eski nesil turboymuş şimdi aracımın cekişi daha kuvvetli oldu :alkis:

Sizin adınıza sevindim.

Benim aracın turbosuda 12000km de değişecek araç 11000 de 7000 de bakıma gittiğimde ciddi yağ eksiltme vardı ve aracı 5000 km takibe aldılar yağ eksiltme devam ederse turbonun değişeceğini söylediler ve halen eksiltme devam ediyor umarım benim aracın performansıda azda olsa artar gerçi performansı beni tatmin ediyor ama artarsada fena olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2011, 22:20:25 »
hayırlı olsun,
Şikayetiniz mi vardı da değiştirdiler yoksa revizyon için onlarmı çağırdı? Birde anlayamadığım 2011 aracın üzerinde eski nesil turbo nasıl olur?
9700 km de yağ lambası yandı serviste aracın konturolü yapıldı yağ eklendi  tekrar konturol edilecek dendi ve 14200km de servise gittim yağ seviyesi normaldi ama isterseniz turboyu deyiştirelim dediler olur dedim bu gün sabah bıraktım akşam aldım aracımı şimdi gayet iyi olmuş
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2011, 22:28:12 »

Benimde evvelki hafta değişti. 8500 km'de ışık yakmıştı. 10000'de yağını değiştirip, tamamladılar. 19000 civarında minimuma indi yağ seviyesi. Götürdüm servise hem turbo değişti hemde 20000 bakımına girdi.
  Şu anda yakıt tüketimi 0.2 lt arttı gibi. Daha takip ediyorum.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2011, 22:51:04 »
9700 km de yağ lambası yandı serviste aracın konturolü yapıldı yağ eklendi  tekrar konturol edilecek dendi ve 14200km de servise gittim yağ seviyesi normaldi ama isterseniz turboyu deyiştirelim dediler olur dedim bu gün sabah bıraktım akşam aldım aracımı şimdi gayet iyi olmuş

Bukadar kolay değiştiriyorlara kesinlikle üretim hatası var...Müşteri memnuniyeti adı altında beceriksizlikleri örtbas ediyorlar...Sizin için hayırlı olsun tekrardan...umarım aynı sorunu tekrar yasamazsınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2011, 22:54:50 »
aracın garantisini 5 yıla cıkarıcam zaten
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2011, 23:07:40 »
aracın garantisini 5 yıla cıkarıcam zaten

gecenlerde yine aradılar toyotadan...5 yıl olayı için..aracı aldığımda sol arka cam fitilimde yırtık vardı.Kontrol ettiler montaj hatası dediler.garantiden değiştiriz dediler...

Arayan bayana dedimki,siz benim kayıtlarıma bir bakın..6 aydır cam fitili bekliyorum birde utanmadan 5 yıl diyorsunuz..Önce 3 yılın işe yaradığını göreyim 5 i düşünürüm dedim...O da bana dediki numaranızı verin ben sizi arayayım ...yahu iyide siz aradınız zaten dedim....derin bir sessizlik sonrada telefon kapandı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2011, 23:13:15 »
hakan ben izmirde toyota servislerinden çok memnunum şimdiye kadar ne istedimse ellerinden gelen her şeyi yaptılar :alkis:
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2011, 23:17:01 »
hakan ben izmirde toyota servislerinden çok memnunum şimdiye kadar ne istedimse ellerinden gelen her şeyi yaptılar :alkis:
Şanslısınız...insallah aracınıla baska sorunlar yasamazsınız..Buradakiler aracı satana kadar......Sonra tanımıyorlar...(en azından dumankaya)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 10, 2011, 23:35:19 »
bazı arkadaşların da yağ yakıyor diye servise gittiğinde dizel araç olabilir cevabı aldıklarını hatırlıyorum, yanlışım varsa düzeltin. nedir şimdi bu? bu işler servislerin inisiyatifinde mi? toyota iyice sapıttı! 2011 araçta eski nesil turbonun ne işi varmış onu da anlamadım. yine de değiştirebilen arkadaşlara gözünüz aydın diyeyim darısı aynı problemi yaşayan diğer arkadaşların başına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2011, 08:58:29 »
Nasıl yani arkadaşlar? 3 hafta önce aldığım 2011 model Auris in üzerinde eski nesil turbo mu var??
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 11, 2011, 10:12:43 »
Acaba benim araçtada aynı sorun var mı :S Ben yağını 9500 km de değiştirmiştim yağ çubuğuna baktığımda min ile max arasındaydı. 20 bine kadar varsa bir sorun çıkar herhalde.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 11, 2011, 11:31:51 »
Mesut Bey bir cümle söylediniz, forumda ki tüm 2011 Auris sahipleri tedirgin oldu.

Tabii bunu ciddi anlamda yazmadım, bir Auris sahibi olarak mizahi yaklaştım konuya  :) İnşallah sizde tekrar bir sıkıntı olmaz, bizlerde de hiç olmaz diyelim.

Saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2011, 18:18:17 »
Mesut Bey bir cümle söylediniz, forumda ki tüm 2011 Auris sahipleri tedirgin oldu.

Tabii bunu ciddi anlamda yazmadım, bir Auris sahibi olarak mizahi yaklaştım konuya  :) İnşallah sizde tekrar bir sıkıntı olmaz, bizlerde de hiç olmaz diyelim.

Saygılar,
sinan bey ben herkezin bilgilenmesini istiyorum kimse alınterini veripte üzülmesin ama yinede toyotaya ğüveniyorum güvenmesem 2009 , 2010, 2011 toyota sahibi olmazdım şimdiki aracım 3 cü toyotam hepside dizeldi ve 2010 ve 2011 dizel araclarımın ikisininde turbosu deyişti bu tür sorunlar  ufak tefek sorunlar .ilk aracım megane2 sıfır aldım 20 bin km de 14bin tl lik masraf çıkarmışdı satana kadar ğöbeyim çatladı birdaha toyota dan başka araç almam
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 12, 2011, 00:04:13 »
Paylaşımınız hepimiz için iyi oldu tabii ki. Ona göre tedbirli oluruz, teşekkürler.