Gönderen Konu: Auris 1.33 comfort Motordan Koku geliyor  (Okunma sayısı 3118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Auris 1.33 comfort Motordan Koku geliyor
« : Haziran 10, 2011, 21:50:42 »
Arkadaslar,

Aracı aldığım ilk andan itibaren (dumankayanın cıkısından) rampada kalkarken ileri/geri veya yolda aracı biraz sıkıstırsam debriyajdan balata kokusu geliyor.İlk basta cok önemsemedim,yenidir balaata alısınca kokuyu  keser dedim ama arac 4500km oldu,az bişey sıkıstırayım hemen koku geliyor.

Aynı tip motorda ve ya diğer motorlarda bu sorunu yasanyan varsa tecrürebelerini parlaşmasını rica ederim...

Toyota Club Türkiye

Auris 1.33 comfort Motordan Koku geliyor
« : Haziran 10, 2011, 21:50:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Auris 1.33 comfort Motordan Koku geliyor
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2011, 23:01:19 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33495.0
link için tesekkürler....yazılanlardan anladığım kadarıyla bu sorunun sonuna kadar gitmem gerekiyor...Ben bu aracı iade edicem...Uçarı kacarı yok...

Aracı aldığım zaman farlarda buğu oluyordu...arac kullanılmıyor otoparkta öylece yatıyor..Yanı motor ısısı falan kesinlikle yok..Sabah işe giderken diğer aracımla aurisin yanından geciyorum...Farların üst tarafı içten buğu yapmıs..Servise götürdüm yok bişey dediler(bir de utanmadan salağa yattılar)...Resimledim delillerle gittim...Arkadaslar burayı dıkkatli okuyun....

Servisin Cevabı: Aracın farları plastik olduğundan soğuk havalarda buğu yapması normaldir...(yazılı rapor olarak bunu verdiler bana) Yahu arkadas piyasadaki aracların %99 unun farı plastik onlar niye yapmıyor..corolla niye yapmıyor avensis niye yapmıyor diyorum...Tık yok!

İşin özü tasarım hatalarını belgeliyerek kabul ettiler...Ve bunun gibi bir kac konu daha var...hepsi raporlu..ben debriyaj olayınada raporlatarak bu aracı cok fazla sayıda üretim hatası olduğuna istinaden iade etmeyi ciddi anlamda düşünüyorum..

bu nedir ya...paramızla rezillik cekiyoruz :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2011, 23:04:29 »
Bakalım sonucunu buradanda paylaşın. inşallah ya sorunlarınıza çare bulurlar yada iade telebinizi kabul ederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2011, 23:14:33 »
Bakalım sonucunu buradanda paylaşın. inşallah ya sorunlarınıza çare bulurlar yada iade telebinizi kabul ederler.

Eğer kabul ettirebilirsem ciddi anlamda 1.33 iadesine kapılar acılır..Adam gibi araba yapsınlar.

Toyatası olarlar toyata gibi adamsa 1.33 olanların hali harap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2011, 23:20:41 »
Valla bence birazda şans meselesi çok memnun olanlarda vardır ben aklımda kalanın linkini verdim size insanlar memnuniyetlerini 9 kişiye söylüyorsa şikayetlerini 25 kişiye söylüyormuş bakın bunca konu arasında o konu benim nasılda aklımda kalmış. yani malın kötüsü sizede denk gelmiş olabilir ama olayın müsbet şekilde sonuçlanmasını dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2011, 23:23:02 »
tesekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2011, 10:33:12 »
Auris 1.33'ü Mayıs ayı sonunda satın aldık. Şu an 1500 km.de. Araçta 3-4 kişi dur-kalk rampa çıkıyoruz. Ancak böyle bir koku gelmedi (Hanım geçen yaz "Traction Control'u" kapatmadan saplandığı kum yığınından kurtulmaya çalışırken Verso'nun balatasını yaktığı için o kokuyu iyi bilirim!). Araç kapalı otoparkta duruyor. Farlarda böyle bir buğulanma görmedim. Bazen böyle şanssızlıklar olabiliyor. İnşallah çözersiniz. Gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2011, 15:50:19 »
bende far sorunundan servise gittim ısrarcı oldum mahkemeye vereceğim sizi dedim sonunda bana müşteri memnuniyetini kazanmak için farları değiştirelim dediler değiştirdik ama yeni farlarda buğu yapıyor bende takıntı oldu kışın yeni auris ve versoların farlarına hep baktım çoğunda aynı sorun var..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2011, 15:59:23 »
hakan abi servise gidin ve değişimini isteyin benim aracımda aynı şekilde stopta ve farlarda buğulanma yaptı. stop hemen garanti kapsamında değişti. farlarda sıkıntı yaptılar ama mecbur değiştirmek zorunda kaldılar. değiştirmeme gibi bir imkanları yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2011, 16:59:27 »
Cumartesi günü servise gidiyorum...Karıstırıcam ortalığı...Sonuçları aktarırım size...