Gönderen Konu: Corolla D-4D HB Sol  (Okunma sayısı 5211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Corolla D-4D HB Sol
« : Haziran 08, 2011, 15:26:39 »
Arkadaşlar 2006-2007 hatcback corolla sol yada terra kullananlar araçlarında gördükleri, karşılaştıkları olumsuzluklar nelerdir söyliyebilirler mi? Olumlu görüşleride belirtmeniz yararımıza olacaktır..

Toyota Club Türkiye

Corolla D-4D HB Sol
« : Haziran 08, 2011, 15:26:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D-4D HB Sol
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2011, 23:09:23 »
serkan bey 2004 corolla  sol hb(benzinli) mi 2005 yılından bu yana kullanıyorum.Tek kelimeyle mükemmel bir araba.efsane kasadan sonra bence en sorunsuz en az masraflı araçlar.Yagınız suyunu değiştir bin.6 senedir 4 lastik fren balatası ve rutin bakımları dışında bir masrafım olması.Çok güzel bir araba.Benim için suanda tek eksik yanı bagajı onun haricinde uzun yıllarca sorunsuz binilecek bir araç.Dizelleri de sorunsuz güzel araba.Yeterki kaza yapmış hor kullanılmış bir araca denk gelmeyin.2005 modellden sonra bu araçların bazılarında direksiyon kutusu arızası  şikayetleri oldu.Hatta foruma bakın 2011 kasalarda bile bazen denk gelebiliyor.Sİz servis geçmişine bakın sahibi direksiyondan ses geliyor gibi şikayetlerde bulunmuşmu veya bunla ilgili ne yapılmış bakın.2005 avensislerdede bu direksiyondan ses gelmesi şikayeti var onun haricinde kronik arızası yok.Biraz yol sesi ve rüzgar sesini içeri çok alıyor.
Alırsanız sol donanımın alın maddi imkanınız el veriyorsa.Terra dan fazlası deri direksiyon vites dijital klima yagmur sensörü  kendiligindne kararan iç dikiz aynası 6 hoparlör 8 hava yastıgı direksiyondan kumanda edilebilen cd çalar.Aklıma gelenler bunlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2011, 09:32:20 »
merhabalar bende 2006 ve 2007 corolla hb sol dizel/benzinli düşünüyorum.bu aracın piyasası ne kadar eder. nette çok fazla yazmışlar. ne satıyorlar 2. bilezik mi anlamadım
DÜŞÜNECEK ÇOK ŞEYLERİ OLANLARIN KONUŞACAK HİÇBİRŞEYLERİ YOKTUR...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2011, 11:14:58 »
Toyotanın her modeli pahalı zaten ama alacağınız 2006/2007 1.4 D4-D Corolla hatchback Sol ise daha pahalı :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2011, 12:05:44 »
Arkadaşlar 2006-2007 hatcback corolla sol yada terra kullananlar araçlarında gördükleri, karşılaştıkları olumsuzluklar nelerdir söyliyebilirler mi? Olumlu görüşleride belirtmeniz yararımıza olacaktır..

Bahsettiğiniz aracı 2 yıl kullanmış biri olarak olumsuz bir yönünü görmediğimi söyleyebilirim sahibini üzmeyen sorunsuz sürüşü oldukça keyifli sportif görünümlü bir araçtır yeni model almayacak olsam kesinlikle değiştirmezdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2011, 14:10:18 »
merhabalar bende 2006 ve 2007 corolla hb sol dizel/benzinli düşünüyorum.bu aracın piyasası ne kadar eder. nette çok fazla yazmışlar. ne satıyorlar 2. bilezik mi anlamadım

piyasada temiz araç bulmak zor, bu sebeple temiz araca çok fiyat istiyorlar, corollaya istenen paralara dizel auris veya 2008 falan corolla alınır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Makasların vazgeçilmezi!!!
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2011, 16:38:30 »
bende Nisan başında 35.000 km de HB sol aldım, arkadaşların anlattığı gibi gerçekten sorunsuz ve konforlu bir araç.
aldığımda 30.000 km bakımı yapılmıştı, şimdi 40 .000 geldi yağıan abktık arakdaşlarla , inanırmısınız o kadar temiz hatta bazı arkadaşlar değiştirmeye gerek yok diyorlar.
Amam ben yinede 40.000 km bakımı için servise gideceğim. toplamda 300 tl lik bir masrafı olur dediler.
Kesinlikle kullanıcısını tatmin edecek ve üzmeyecek bir araç.
2007 Corolla E12. 1.6 Sol. 3ZZ-FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2011, 08:41:53 »
2006'dan beri corolla hb d4d sol kullanmaktayız (genellikle babam kullanıyor :) ) araçta bir sorunla karşılaşmadık periyodik bakımlar haricinde servise gezmek için gidiyoruz diyebilirim :) ancak bagaj kapağının içinde bulunan plastikten bazen ses geliyor (bozuk yollarda vs vs , arasına kağıt sıkıştırınca düzeliyor :) ) onun dışında iyi araç, yakıt konusunda da  90-110 arası kullanılırsa ekonomik bir araba. alıcaksanız sol alın derim ve hb alın tüm hb'lerde bu durum geçerlimi bilemiyorum ama bizim araba İngiltere'den geldi bildiğim kadarıyla sedanlar türkiyede üretiliyor ve arabanın yalıtımı gibi ayrıntı konularda hb'ler daha iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2011, 17:38:55 »
2006 d4d hb sol arabam su anda 82000 km'de.
*Kronik sorun olarak debriyaj pedalından gelen ve servisin kesemediği bir sesle karşılaştım. Yağlatınca birkaç ay kesiliyor sonra tekrar gıcırtılar başlıyor.
*Bagaj kapağı içerisinde 2 adet plastik kapak bulunmakta. Bunlar ses yapıyor. Bu kapakları kağıt vs. ile sıkıştırınca ses kesiliyor.
*Yağmur sensörü bozuk yollarda cama çarpıyor ve ses yapıyor. Servis kesemedi.
*Triger zinciri ses yapıyordu garantiden değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2011, 20:48:44 »
2007 model plus line corolla hb d4d kullanıyorum.2007 yılında 13 bin km de almıştım şu anda araç 140 bin kmde. yetkili serviste bakımlarını yaptırdım çok şükür öyle büyük bir sorun hiç çıkartmadı araç. memnuniyetle kullanmaya devam ediyorum halen daha. ufak tefek şikayetlerim ve sıkıntılarım olmuştu ama fakat kayda değer şeyler değildi hiçbiri ve hepsini kolayca halledebildim..yakıt olarak çok memnunum ve bir çok 1.4 arabaya göre daha atak bir motora sahip. düzenli olarak bakımlarını yaptırdğnz sürece sizi asla üzmeyecek bir araba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2014, 13:53:39 »
2006 d4d sahibiyim arac kullandıkça keyif veren gaza her basıldığında verdiği tepki sayesinde tatmin edici performansı uzun yolda süzülüşü belli süratlerde tabiki. keyifli bir araç  sizi üzmeyecen yarı yolda bırakmayacak ben bunla her yere giderim diyeceğiniz bir araç. Kullandıkçada şarap gibi dahada tatlı geriyor aracı kullanmanın keyfi diyebilirim. İlk günkü tazeliğini hala koruyor  sıfır almıştık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2014, 14:17:46 »
2005 hb sol vardı bagaj sıkıntısından dolayı sattım 2006  sedan terra aldım her iki araçda iyi ama sedan kasa tabi daha geniş oluyor.Birde sedan daha sessiz geldi bana belki benim arabayla alakalı olabilir .Bu araçlarda kronik sorun direksiyon kutusu ve fren kalepelerinden bozk yollarda gelen tıkırtı sesi haricen ben bir sorun görmedim .Motoru  frenleri donanımı bence hayli yeterli ben sole de bindim tera ya da biniyorum arasındaki fark ( çelik jant ,direksiyondan kumanda , dijital klima ( ben sevmedim dijital olayını ) yağmur sensörü ,kararan dikiz aynası ,8 hava yastığı ,6 hoparlör ) şahsi kanaatim araç temiz ise bu ayrıntılara takılma ben takılmadım ha içlerinde kullandıkların ya çok bir şey dediklerin var ama sonuç olarak yokluguda çok bir şey değiştirmedi bana
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "