Gönderen Konu: auris ve led ampüller  (Okunma sayısı 13446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
auris ve led ampüller
« : Haziran 08, 2011, 10:05:16 »
arkadaşlar makyajlı kasa aurise sahibim arka stop, sinyal ve sis ampülünü led yapmak istiyorum. ampülleri buldum ama ampül ebatları kullanma kılavuzunda bulunmamakta bana yardımcı olabilirmisiniz.

Toyota Club Türkiye

auris ve led ampüller
« : Haziran 08, 2011, 10:05:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: auris ve led ampüller
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2011, 18:43:18 »
2010 Toyota Auris 1.6 Elegant 132hp - Füme, Makyajlı

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2011, 21:52:20 »
abi eyvallah zahmet etmişsin ama bende biraz inceleyince buldum az önce teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2011, 09:47:25 »
Herhangi bir çalışmanız olur ve sonuç alırsanız bizlerle de burda detayları ve yapım aşamalarını ya da yapılan adres konusu paylaşırmısınız? :)
Güzel sonuçlar doğrubilir :)
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2011, 02:27:20 »
Gerçekten güzel bir görüntü için farları komple değişmek gerekir ampul değişikliği fazla bir işe yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2012, 13:34:46 »
yeni konu açmak istemedim arkadaşlar. ben aracın iç tepe lambalarını led yapmak istiyorum ( neden derseniz 4 aylık bebişim var akşamları içi lambaları yakmam icap ediyor bu yüzden çok ısınıyor plastikler falan ) ama nasıl sökülecek bulamadım orta iç lambalar- ön iç lambalar  yapmışken bagajıda değiştireyim. bagajı lambasını kurcaladım ama elimde kalacak diye korktum. varmı yardım edecek arkadaş !! teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2012, 13:37:25 »
Led ampül almadan önce bence bir kez daha düşünmekte fayda var. Çünkü çok çabuk patlıyorlar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2012, 15:56:29 »
Led ampıllerin montaj öncesi halini merak ediyorum. Resim paylaşırmısınız lütfen.
Ve aldığınız yer neresi?

Led ampül almadan önce bence bir kez daha düşünmekte fayda var. Çünkü çok çabuk patlıyorlar.
Patlıyorlar mı? Nasıl yanıi?
Led'lerin ömrü, normal ampullere çok daha yüksektir. Uygun devre ile kullanılırsa, ömürlük denebilir derecede dayanıklıdırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2012, 16:17:31 »
yeni konu açmak istemedim arkadaşlar. ben aracın iç tepe lambalarını led yapmak istiyorum ( neden derseniz 4 aylık bebişim var akşamları içi lambaları yakmam icap ediyor bu yüzden çok ısınıyor plastikler falan ) ama nasıl sökülecek bulamadım orta iç lambalar- ön iç lambalar  yapmışken bagajıda değiştireyim. bagajı lambasını kurcaladım ama elimde kalacak diye korktum. varmı yardım edecek arkadaş !! teşekkürler.

Benim aracımdaki tüm ampülleri 4 ledli ampüller ile değiştirdim. Bagaj aydınlatmasına orjinal lambasına parelel 65 adet led döşedim. Hiç bir sorun yok ve hiç birinde patlama ve bir problem oluşmadı. Bir tornavida yardımıyla okuma lambaları ve tavan lambasının dış seffaf parçasını çıkartın ve led ampüllerinizi takın. Bagajdaki ampülün dış koruma plastik parçası tırnaklıdır yanlardan bastırıp çıkartabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2012, 16:20:37 »

Aracımdaki tüm ampüller led hiç birinde problem çıkmadı. Bugün yine beyaz ledlerle plaka aydınlatma yaptım ledler daha az akımla çalıştıklarından aküye fazla yük bindirmiyor ve kesinlikle en ufak bir ısınma yapmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2012, 17:47:31 »
Benim aracımdaki tüm ampülleri 4 ledli ampüller ile değiştirdim. Bagaj aydınlatmasına orjinal lambasına parelel 65 adet led döşedim. Hiç bir sorun yok ve hiç birinde patlama ve bir problem oluşmadı. Bir tornavida yardımıyla okuma lambaları ve tavan lambasının dış seffaf parçasını çıkartın ve led ampüllerinizi takın. Bagajdaki ampülün dış koruma plastik parçası tırnaklıdır yanlardan bastırıp çıkartabilirsiniz.
Arka stop lambalarındaki ampuller için uygun led ampul bulabildiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2012, 18:03:43 »
teşekkürler bilgi için. ama bagaj lambasının plastiğini çok kastırdım ama çıkmadı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2012, 20:13:20 »
Arka stop lambalarındaki ampuller için uygun led ampul bulabildiniz mi?

Arka stoplar ve sinyaller içinde olması gerek çok araştırmadım. T20 denilen büyük dipsiz ampüller stop lambası çift duylu sanırım parkları açtığınızda 5 watt yanıyor frene basınca 21 watt sanırım. Ön sinyallere  gold modül ile amerikan park ve sinyal uyguladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2012, 20:16:13 »
teşekkürler bilgi için. ama bagaj lambasının plastiğini çok kastırdım ama çıkmadı :(

Plastiğe yandan bastırıp aşağıya doğru çekin. Ya da yanında mandallı bir kapağı da var tamamen sökmenize de gerek yok . Çok basit aslında nasıl sökemediniz anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2012, 09:49:01 »
Plastiğe yandan bastırıp aşağıya doğru çekin. Ya da yanında mandallı bir kapağı da var tamamen sökmenize de gerek yok . Çok basit aslında nasıl sökemediniz anlayamadım.
abi şeffaf plastikten bahsediyoruz dimi ? okadar ugrastım ınce tornavıda bıcak ama nafıle o seffaf plastık oval hal aldı neredeyse ama cıkaramadım. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2012, 10:24:45 »
abi şeffaf plastikten bahsediyoruz dimi ? okadar ugrastım ınce tornavıda bıcak ama nafıle o seffaf plastık oval hal aldı neredeyse ama cıkaramadım. :(

Bagaj lambasından bahsediyoruz sanırım bendekin de şeffaf parça yok gri sepet şeklinde bir plastik ampülde içerisinde ve mandallı açılabilen bir kapağı var kapağıda tırnaklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2012, 14:43:41 »
Bagaj lambasından bahsediyoruz sanırım bendekin de şeffaf parça yok gri sepet şeklinde bir plastik ampülde içerisinde ve mandallı açılabilen bir kapağı var kapağıda tırnaklı
http://img412.imageshack.us/img412/809/fotoraf064.jpg
abi resimde gözüken ufak dikdörtgen şeffaf plastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 04, 2012, 15:07:27 »
bende tavan ampüllerini değiştirdim önde üç tane vardı ortaya 9 ledli kenarlara 2 ledli koydum kapı açıldıgında baya parlıyor ortadaki.. diğerlerinide iki ledli yaptım cünkü aksam yolda giderken açıldıgında şöforun gözünü almasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2012, 13:38:25 »
Peki ben birşey sormak istiyorum.. acaba göstergelerdeki ışıkları da beyaz yada led olarak değiştirme şansımız olurmu ki..? Yada değiştirirsek nası görünür.. ben acayip takmış durumdayım, en dandik markalarda bile beyaz ışık var ama 2012 toyota auris de yok...!! >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
auris ve led ampüller
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2012, 15:43:05 »
Sinyalleri bir led yapabilsem benden mutlusu olmayacak :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(