Gönderen Konu: 2005 Corollaya Lpg  (Okunma sayısı 5746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2005 Corollaya Lpg
« : Mart 21, 2008, 21:30:37 »
lpg taktırmanın nietine girdim sıralı ama ne marka taktırsam faydasını gorurum zararı nedir ne degildir taktıran arkadaslarımız varsa bana yardımcı olursanız sevinirim
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Toyota Club Türkiye

2005 Corollaya Lpg
« : Mart 21, 2008, 21:30:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2008, 01:49:56 »
zze ve sonrası kasaya sahip araçlara lpg işine girmeyin sorunlarla karşılaşırsınız

artık çoğu motor parçası alüminyum alaşımlı lpg ninde yağlayıcı ir özelliği olmadığında zamanla parçalarda aşınmalar meydana geliyor özellikle supap e pistonda sıkıntı yaşarsınız araanızı heba etmeyin..

az yakmasını istiyorsanız satın dizelini alın
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2008, 17:09:52 »
sıralı taktırınca zaten bnznle karısık calısıo sıralı denmesinnde amacı o yane pistonlara bi sorunu olcanı sanmıorm
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2008, 23:43:04 »
arkadaşım taktırdı.benzinli corollaya çok memnun...zavoli 1.600 ytl vadeli
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2008, 08:43:13 »
2004 Sol Hb 'e BRC SEqulent Ms07 taktırdım.Çok memnunum.km de şehir içi 150-155 arası şehirlerarası 125-130 arası(90 km hız da) yakıyor.Performansını söylersek de ben çok az bi fark hissttim onuda araba yüklüyken hissettiriyor.Onun dışında benzinle aynı.Hesab basit aslında forumda da okumuştum. km de 130 ytl kar etseniz benzine göre ; 130x10000=1300ytl , 20000x130=2600 ytl. Ben BRC yi 1600 ytl ye taktırdım var gerisini sen hesap et.zaman hesap kitap zamanı kardeş..BRC 2 yıl yada 100.000 km garantisi veriyor.Bence en iyisi BRC.Tek taktırırsan takdır karlısın şimdiden hayırlı olsun derim....
2004 Corolla Sol HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2008, 08:55:15 »
levent abi bu konuda en bilgililerimizdendir benzinle beraber çalıştığı konusunda şüphelerim var bildiğim kadarıyla yalnızca ilk çalıştırmalarda belirli bir süre benzinle çalışıyor sürekli kullanımda bir karışım söz konusu değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corollaya Lpg
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2008, 15:12:59 »
abi bu sıralarda hepsi cok iyi yapıyor işlerini
fiyat önemli değil derseniz TELEFLEX GFİ(2000ytl) diye bi marka var harika bişi.o kadar abartmaya gerek yok derseniz BRC(1500ytl) olabilir.
benim gibi fiyatta önemli derseniz ECOGAZ(900ytl)-ATİKER(1100ytl)-voltran(950ytl) olabilir.ama kesinlikle FEMA olamaz.başa bela dır kendileri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2008, 15:17:33 »
voltran da baya bi beladır başa, sorunlarını yaşamış biri olarak kesinlikle voltran tavsiye ETMEM
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2008, 15:20:11 »
abi burayı lpg taktırmayı düşünenler bi ziyaret etsin
ben evo dergisinde okumustum
http://www.tunali.com.tr/lpg.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2008, 19:33:36 »
zze ve sonrası kasaya sahip araçlara lpg işine girmeyin sorunlarla karşılaşırsınız

artık çoğu motor parçası alüminyum alaşımlı lpg ninde yağlayıcı ir özelliği olmadığında zamanla parçalarda aşınmalar meydana geliyor özellikle supap e pistonda sıkıntı yaşarsınız araanızı heba etmeyin..

sıralı sistemde araç zaten ilk başta benzinle çalışıyor. diğer husus; kaliteli gazlar (ör. aygaz euroLPG) gazın içinde yağ ihtiva ediyor. yani anlatılan gibi saf kuru bir yakıt değil. Aygazın yağlı olduğunu LPG servisim söyledi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2009, 23:00:28 »
Merhaba
Benimde 2005 corolla sol um var.  Tartarini marka  LPG taktırdım daha 1 ay olmadı.Yakısından cok memnunum.Uzun vadede kendini çok rahat öder. Daha önce de yine bir toyotada kullanmıstım yaklasık 35 000 km yapmıstım ve hiçbin piston ya da subap sorunu yasamadım. Tavsiye ederim
--2005 Gümüş Gri Toyota Corolla Sol  Tartarini LPG--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2009, 03:11:09 »
1800 e landirenzo taktırdım. memnunum.
bence motora da gayet uyumlu. sıkıntı yaşamadım.
ama en az brc olmalı ve ondan yukarısı...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2009, 20:59:36 »
Bende bugün tartarini taktırıyorum bakalım hayırlısı 1450 / 10 taksit. Bu arada aracım 2005 corolla sol. Saygılar.
2005 corolla sol sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2009, 23:10:27 »
1,5 senedir kullanıyorum allaha  şükür hiçbir sorunla karşılaşmadım,lovato easyfast lpg sistemi mevcut.size tavsiyem aracına lpg taktırmamış amcamın,halamın,dayımın bir arkadaşın arabasında lpg var hiç memnun değil diyenleri dikkate almayın.sadece kullananları dinlemenizi tavsiye ederim ben öyle yaptım hiç pişman olmadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2009, 23:52:47 »
Bu kuru yakıt meselesinin şehir efsanesi olduğu yolunda pek çok makale okudum. İlk çalıştırmada benzin kullanılmasının nedeni evoporatöre sıcak su girmeden LPG nin tam verimli çalışamaması.

Zarar vermek istemediğiniz ince bir yağ tabakası varsa, onun üzerine benzin püskürtmek, sonra onu yakıp is oluşturmak ve benzinin tamamen yanmayıp bir bölümünün egzostan atılması, o yağ tabakasına en çok zarar veren senaryodur.
LPG ise yağı çözen bir solvent değildir, gazdır ve ateşlendiğinde neredeyse tamamen yanar ve is oluşturmaz. Egzostan da yine yağla karışmayan su buharı ve karbondioksit atılır. Bu yüzden çoğu uzman yağ ömrünü ve motor ömrünü uzattığını söylüyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2010, 21:28:02 »
arkadaşlar ben omvl taktırdım bugün.arabanın çekişinde bi değişiklik olmadı .cok araştıırdım servis tavsiye etti.mükemmel bi usta buldum.işçilik kusursuz.yakıtta %50tasarruf edeceğim söylendi.ankara ivedik organize sanayide ahmet çuhadar usta.a.r.o mükemmel bi insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2010, 23:39:11 »
Onur arkadaşın dediği gibi kendisi taktırmamış başkasından duyduklarını konuşanlara inanmayın.2005 corollamda 3 yılı aşkın ve 35.000 km yaptım.zavoli kullanıyorum ve en küçük sıkıntı yaşamadım.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2010, 11:52:30 »
Marka daönemli şüphesiz ama işçilik en az onun kadar önemlidir.