Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Mayıs 02, 2026, 07:24:12
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Haberler
»
Otomobil Dünyasından Haberler
»
Konu:
"Türkiye, yüzde 100 yerli otomobil üretim üssü haline gelmelidir"
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: "Türkiye, yüzde 100 yerli otomobil üretim üssü haline gelmelidir" (Okunma sayısı 2935 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
987 kere teşekkür edildi
«
:
Haziran 07, 2011, 09:41:40 »
Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Türkiye, yüzde 100 yerli otomobil üretimi yerine, bu sektöre yatırım yaparak, kolaylıklar sağlayarak, üretim üssü haline gelmelidir" dedi. Bozkurt, Japonya'da meydana gelen deprem ardından, ellerindeki tüm stokların eridiğini söyledi.
Kayseri'de Aksoy Toyato Plaza'nin açılış törenine katılan Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'de marka olarak binek otomobilde yüzde 7.6 pazar payına sahip olduklarını, geçen mart ayındaki depremden sonra araç üretimindeki azalma nedeniyle Japonya'da yeterince üretim yapılamadığına dikkati çekti. Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt, şöyle dedi:
"Depremden sonra Nisan ayına kadar stoktaki tüm araçlarımızı erittik. Depremler gelip, geçici. O nedenle fırsatçılık gösterip, talep fazlalığına karşın fiyatlarımızda artışa gitmedik. Uzun vadede fiyatlarımızda iniş-çıkışlar yapmayarak tüketiciye güvenirlilik sağlıyoruz. Toyota marka otomobiller ikinci elde en değerli araçlardır. Sorunsuzluk ve arıza yapma oranının az oluşu, otomobillerimize olan ilgiyi artırmaktadır. Örneğin, Avrupa ve ABD'deki bazı müşterilerin gaz pedalının yerine yavaş geldiğini öne sürerek yaptıkları şikayet üzerine dünya genelindeki 2 milyona yakın araç servislere çağrıldı. Bu çerçevede Türkiye'de 57 bin araca çağrıda bulunduk. Yapılan incelemeler sonucu, Türkiye'deki araçların sorunsuz olduğu, dünya genelinde de 2 milyon otomobilden sadece 23'ünde böyle bir yakınma olduğu anlaşıldı."
Toyota Türkiye'nin CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2012 yılındaki beklentilerinin yüksek olduğunu anlatırken, bu yıl için daha önce 50 bin araç satma hedefi koyduklarını, Japonya'daki deprem ardından satışların 'fren yaptığını' anlattı. Bozkurt, şöyle devam etti:
"Yeterince otomobil üretilmediği için 40 bin adette kaldık. Türkiye'de tamamen yerli otomobil üretilmesi beklenmekte. Ancak, benim görüşüme göre, Türkiye bunun yerine otomotiv sektörüne daha fazla yatırım yapan, otomotiv üssü olmalıdır. Zira, Türkiye'de otomotiv yan sanayisi ve işçilik kalitesi çok yüksek. Burada herşey hazır. Otomotiv üssü olmak için daha çok yatırım yapılmalı. Bunu da sağlayacak en önemli konum otodaki vergilerin inmesidir."
Kaynak:
GazeteSiz
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
Toyota Club Türkiye
«
:
Haziran 07, 2011, 09:41:40 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
2 kere teşekkür etti
Ynt: "Türkiye, yüzde 100 yerli otomobil üretim üssü haline gelmelidir"
«
Yanıtla #1 :
Haziran 07, 2011, 21:33:54 »
tabiki türkiye hiç üretmesin naapsın yerli otomobili...üretim üssü olması kulağa hoş geliyor ama esas olan düzgün yerli üretim....
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #2 :
Haziran 07, 2011, 21:54:17 »
Kaymağını yiğenler belli bu işin..ne gerek var üretime.Biz yiyelelim ,oturalım ne de olsa soylu bir aileden geliyoruz.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Haziran 08, 2011, 13:35:42 »
tamam haydar bozkurt iyi demiş güzel demişte %100 yerli otomobil türkiyenin ihtiyacıdır. gerek eşdeğerlerine göre biraz daha ucuz olsun gerekse istihdam açısından. ayrıca kıbrıs barış harekatı öncesi nasıl askeri mühimmatın neredeyse tamamını dışardan alırken ambargo yedik ve zor durumda kaldık benzer şeyler yine olabilir. bunların dışında yerli otomobilimizi üretirsek en azından psikolojik olarakta olsa bizde yapıyoruz deriz ve zamanla gelişmiş ülkelerin yanında yer alırız.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
Araç: Corolla
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Haziran 08, 2011, 14:15:37 »
"Toyota Türkiye'nin CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2012 yılındaki beklentilerinin yüksek olduğunu anlatırken, bu yıl için daha önce 50 bin araç satma hedefi koyduklarını, Japonya'daki deprem ardından satışların 'fren yaptığını' anlattı."
Bunlardan biri ben olurum inşallah
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Haziran 09, 2011, 12:40:46 »
Kimden yanasın Ali Haydar Bozkurt? Senin gibi düşünenler yüzünden bu durumdayız zaten.Çok talihsiz açıklama!!!!!!
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 131000
Model Yılı: '07
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Haziran 09, 2011, 19:41:51 »
Evet doğru, yan sanayide kalite yüksek. Yerli üretilen araçların çoğunun parçası yerli. Vergiler tavan yaptıkça yüksek masraflarda kimse araba üretimine kalkışmaz.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2916 kere teşekkür etti
3281 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Haziran 11, 2011, 18:50:38 »
Piyasada hangi kitleyi hedef olarak seçeceğini merak ediyorum. Doğru yapılması gereken oldukça hassas bir yatırım. Satın alma da düşünülmeli bence.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A-
Kilometre: 36000
Model Yılı: '10
15 kere teşekkür etti
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 26, 2011, 15:00:31 »
japonlar da böyle düşünseydi ben şimdi toyota ya binemezdim:) Bizimde bir otomobilimiz olacak elbet.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 26, 2011, 15:14:13 »
bildiğim kadarıyla
Amerikada dört arkadaş lexus marka arabayla trafik ışıklarından hızlıca kalkıyorlar,gaz pedalı takılı kalıyor ve o hızla bir yere çarpıyorlar ve ölüyorlar.bu olaydan sonra toyota amerikada araçları geri çağırma kararı alıyor.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
987 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 26, 2011, 15:21:22 »