0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oktay o işin maliyetini görsen osb ye daha sağlam küfür edip, mastır yapacağından beyan edemem, bir araya gelirsek belki ))))oktayı düşündüklerinden bırakmamışlar vedat )))) o sistem birde arıza yaparsa bak gör oktayı, ikramiyeleri almak için arıza yapmasını bekliyoruz ))))))))))))
Şimdiiii söyleyin bakalım hangi ikinizden biriniz akp ye oy verdi .
bu oy verme konusuna hastayım az önce patronumla olağan sabah toplantımızı yaptık. birden konu cari açığa geldi. bende başladım hükümet hakkındaki fikirlerimi belirtmeye. patronun cevabı "valla bende bunlara oy verdim ama yaptıklarını onaylamıyorum" oldu şimdiye kadar satıp satıp yol, köprü vs. yaptılar artık para bitti. benzinden de bi yere kadar nemalanırlar, herhalde 10TL/lt falan da yapmazlar. benzini boş verin memleketi zor günler bekliyor. bu gidişle ne arabanın kıymeti kalacak ne de benzinin...
kimse AKP ye oy verdiğini söyleyemiyor vedat... demek ki ya sen verdin yada ben )))))))))))benzindeki artışların kıyasları dünya genelindeki artışlarla kıyaslanırsa daha doğru sonuçlar elde edilebilir... petrol borsası üzerinden alınacak değerler dahA net gösterge niteliği görebilir... yinede benzin pahalı, grafiğe bakıldığında benzin yukarı yapacak gibi )))
Sonuç olarak olması gerekenden ortalama 2 katı fazla veriyoruz ...
berkcan neyle kıyasladığını yada hangi verilere bakarak bu sonuca ulaştığını belirtirsen yanlış bilgimi düzelteceğim...
Rafineri çıkış fiyatı: 1,40 TL/ltSatış fiyatı : 4,20 TL/ltFazladan verilen: 2,80 TL/lt2,80/1,40 = 2Berkcan'ın ne düşündüğünü bilmiyorum ama ben böyle bir hesap yapabilirim
hızır gibisin hakkı hocam eline sağlık, teşekkür ederim.... aslında istediğim bundan ziyade geçmiş yıllardan bugüne kadar dünyadaki ham petrol yada brent petrol ün artışında diğer ülkeler ile türkiyeye yansıyan oranlar yada tutarlar üzerinde fark var mı?
Eyvallah Muhammet Hocam, senin için ayrı bir başlık açtım:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35018.0
-2002 enflasyonla 2002+ enflasyonu karşılaştırdım.8 yılda enflasyon sırası ile 18.4 , 9.3 , 7.7 , 9.7 , 8.4 , 10.1 , 6.5 , 6.4. 2003 yılında 1 lira olan bir şeyin su anda olması gereken fiyat 2.07 lira.Max. iki katı yani.Fakat benzine 8 senede 4 katı zam yapıldı . Basit hesap rafineleri katmadım ben çok oynak net hesap yapmak zor Edit: Yanlış yeri alıntı yapmışım düzelttim.
Bu yaz 500 lira benzin parası verecez , bir memur ailesi olarak nasıl verecez bilmiyorum , saçma sapan birşey..
Lpg yok mu la ?