Gönderen Konu: BENZİN VE LPG TÜKETİM DEĞERLERİNDE ARTIŞ YARDIM...  (Okunma sayısı 3313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhaba arkadaşlar. 2001 model terra special vvti aracımda brc lpg kiti takılı. 2yıldır sıorunsuz kullanıyorum geçenlerde yolda seyir halindeyken depoda lpg olmasına rağmen diiit şeklinde sinyal verip benzine geçti durdurup tekrar çalıştırdım gaza geçti bir müddet sonra yine aynı şeyi yaptı tüpü taktırdığım yere gittim gaz filtresi değişecek dedi değiştirdim zaten 15000 km geçmişti üzerinden ve ayar yapıldı. Şimdi yolda giderken benzine geçme sorunu ortadan kalktı  ama yol bilgisayarı tüketim değerleri bariz şekilde arttı eskiden 100 ile giderken düz yolda  en fazla 5.0 gösterirdi şimdi 7.0 lara çıkıyor. Bunu danışmak için tekrar gittim her şey normal dedi usta benzin ve lpg zamanlamasının tamamen aynı olduğunu söyledi gerçekten de aynı gösteriyor bilgisayara takılınca. Peki yol bilgisayarına yansıyan bu fark neden kaynaklanıyor fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. ustaya sordum her şey normal diyor ama bariz bi artış var tüketim değerlerinde...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: BENZİN VE LPG TÜKETİM DEĞERLERİNDE ARTIŞ YARDIM...
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2011, 14:41:01 »
Peki fiili tüketim rakamları ekrandaki değerler ile uyuşuyor mu, kontrol etme imkanınız oldu mu acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2011, 15:09:17 »
ş.dışıı 5 lt. çok iyi ben o rakama bir türlü düşemedim 6.5 lt ortalama bende. geçenlerde atiker lpg filtresi değiştirdim çok fena pislik dolmuş o da birşeye zarar veriyormuş bir araştır istersen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2011, 17:11:31 »
İyi günler ben sivastan yazıyorum. bu verdiğiniz değerler LPG değerlerimi! çünkü benim aracım 1994 model 123.000 km de 1.6GLİ ve şu an şehir içi 12,5-13 Lt şehir dışı 8-8,5 lt yakıyor ne yaptıysam düşüremedim. en sonunda başka bir usta efsaneler çok yakıyor dedi bende çok yakmasını kanıksadım artık nomal değerler nedir acaba!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2011, 21:02:19 »
Usta bir daha tıkanıp benzine geçmesin diye gaz ayarını biraz yüksek tutmuş olabilir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2011, 09:54:39 »
İyi günler ben sivastan yazıyorum. bu verdiğiniz değerler LPG değerlerimi! çünkü benim aracım 1994 model 123.000 km de 1.6GLİ ve şu an şehir içi 12,5-13 Lt şehir dışı 8-8,5 lt yakıyor ne yaptıysam düşüremedim. en sonunda başka bir usta efsaneler çok yakıyor dedi bende çok yakmasını kanıksadım artık nomal değerler nedir acaba!

Arkadaşlar bu söylediğim anlık tüketim verileri ortalama veriler değil tabi ki. Yolda 100 km hız  ile giderken seyir esnasında görünen veriler. ortalamaya vursak çok daha yüksek çıkar tabi. önceden 100 km hız ile giderken 5.0  5.5 civarı gösteriyordu ayardan sonra 7.0 lara çıktı anlık tüketim değerleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2011, 09:56:39 »
Peki fiili tüketim rakamları ekrandaki değerler ile uyuşuyor mu, kontrol etme imkanınız oldu mu acaba?

Fiii tüketim değerleriyle karşılaştırma imkanım olmadı henüz. Yol bilgisayarı aldatıcı olabilir mi sizce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2011, 14:57:35 »
LPG işin içine girdiği için olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2011, 16:59:51 »
arkadaşlar şöyle bişe buldum uzun ama sorun tespit edici gibi görünüyo...başka konuyada yazdım burayada  yazıım  dedım...

...FAZLA YAKIT...
*Yağ yakan ve su eksilten araç benzini de gazı da fazla yakar, ama bu belirtiler, LPG’de değil motorda sorun olduğunu gösterir. Motordaki sorun giderildikten sonra gaz ayarı yapılmalıdır. Sente’de ayarsızlık aracı benzinde de gazda da fazla yaktırır. Triger kayışı, sente atlamışsa, yani sente aralığı normalden fazla ise, onu düzelttirip sonra gaz ayarı yaptırmalıyız.
*Supaplardaki ayarsızlık, fazla yakıt sebebidir. Supaplar çok sıkı veya gevşek olmamalı. Burada da önce, supap ayarı, yani benzindeki sorunun giderilmesi, sonra gaz ayarı gerekir.
*Motorunuz hararet yaptı ve motor kapağı zarar gördü ise araç fazla yakar. Motor yaptırıldığı halde fazla yakıt devam ediyorsa, motor üst kapağı fazla taşlanmış olabilir. Çünkü bu yanma odasının hacmini daraltarak motora gene hararet yaptırır.
*Buji ve buji kablolarının kalitesiz veya eskimiş olması, aracın tam ateşleme yapamamasına neden olur ve egzosttan çiğ yakıt atar. Bu da doğal olarak yakıtı arttırır. Buji tırnak aralığı normalden büyük olursa tam yanma sağlanamaz. Bu ise hem fazla yakıta, hem de aracın çekişten düşmesine sebep olur.
*Platindaki sorun da ateşleme hatası verdireceğinden benzini de gazı da arttırır.
* Karbüratör ayarı çok önemlidir. Karbüratöre fazla hava girmesi yakıtı arttırır. Aynı zaman da fazla hava girişi patlatmaya da sebep olur.
* LPG beynine kaloriferden gelen su yanlış yerden alınmış olup da beyin tam ısınmıyorsa veya sıcak suyun beyne girişini engelleyen bir durum varsa, beyin gazı tam buharlaştıramaz, dolayısıyla da tam yanma sağlanamadığı için araç gazı fazla yakar. Bu durum aracın çalışmasında da sorun yaratır.
* Kilometre telinin arızalı olması bütün yakıtlarda artışa neden olur.
* Emme manifoldunun hava alması, rölantiyi düşürür, araç rölanti de durmaz ve fazla yakar. Daha ziyade enjeksiyonlu araçlarda bulunan hava ayar vidası ile yakıt- hava ayarı iyi yapılmalıdır. Aksi halde hem patlatmaya sebep olabilir, hem de yakıtı arttırır.
* Karbüratörlü araçlarda, karbüratörün üzerine konulan ve ideal yakıt- hava karışımını sağlayan mikser fazla hava alıyorsa, arcın yakıtı artar ve stop etmelere neden olabilir.
* LPG beyninde diyafram denen elastiki bir zar vardır ve gaz geçişi bununla sağlanır. Bu zar kalitesizse veya zaman içerisinde deforme olup ta görevini yapamıyorsa, araç fazla yakabilir.
* LPG kullanan bir aracın fazla yakıt sorunu varsa, yapılması gereken ilk şey, gaz kaçağı olup olmadığını kontrol etmek olmalıdır. Gaz kaçağı koku yapar, ayrıca kaçak olan yerde buzlanma olur.
* Karbüratörlü bir aracın, karbüratör kelebeği arızalı ise bu, rölantide soruna yol açar ve LPG’nin fazla harcanmasına sebep olabilir.
* Hava Filitresi’nin tıkalı olması, gazın da benzinin de fazla yakılmasına etki eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2011, 17:32:30 »
arkadaşlar şöyle bişe buldum uzun ama sorun tespit edici gibi görünüyo...başka konuyada yazdım burayada  yazıım  dedım...

...FAZLA YAKIT...
*Yağ yakan ve su eksilten araç benzini de gazı da fazla yakar, ama bu belirtiler, LPG’de değil motorda sorun olduğunu gösterir. Motordaki sorun giderildikten sonra gaz ayarı yapılmalıdır. Sente’de ayarsızlık aracı benzinde de gazda da fazla yaktırır. Triger kayışı, sente atlamışsa, yani sente aralığı normalden fazla ise, onu düzelttirip sonra gaz ayarı yaptırmalıyız.
*Supaplardaki ayarsızlık, fazla yakıt sebebidir. Supaplar çok sıkı veya gevşek olmamalı. Burada da önce, supap ayarı, yani benzindeki sorunun giderilmesi, sonra gaz ayarı gerekir.
*Motorunuz hararet yaptı ve motor kapağı zarar gördü ise araç fazla yakar. Motor yaptırıldığı halde fazla yakıt devam ediyorsa, motor üst kapağı fazla taşlanmış olabilir. Çünkü bu yanma odasının hacmini daraltarak motora gene hararet yaptırır.
*Buji ve buji kablolarının kalitesiz veya eskimiş olması, aracın tam ateşleme yapamamasına neden olur ve egzosttan çiğ yakıt atar. Bu da doğal olarak yakıtı arttırır. Buji tırnak aralığı normalden büyük olursa tam yanma sağlanamaz. Bu ise hem fazla yakıta, hem de aracın çekişten düşmesine sebep olur.
*Platindaki sorun da ateşleme hatası verdireceğinden benzini de gazı da arttırır.
* Karbüratör ayarı çok önemlidir. Karbüratöre fazla hava girmesi yakıtı arttırır. Aynı zaman da fazla hava girişi patlatmaya da sebep olur.
* LPG beynine kaloriferden gelen su yanlış yerden alınmış olup da beyin tam ısınmıyorsa veya sıcak suyun beyne girişini engelleyen bir durum varsa, beyin gazı tam buharlaştıramaz, dolayısıyla da tam yanma sağlanamadığı için araç gazı fazla yakar. Bu durum aracın çalışmasında da sorun yaratır.
* Kilometre telinin arızalı olması bütün yakıtlarda artışa neden olur.
* Emme manifoldunun hava alması, rölantiyi düşürür, araç rölanti de durmaz ve fazla yakar. Daha ziyade enjeksiyonlu araçlarda bulunan hava ayar vidası ile yakıt- hava ayarı iyi yapılmalıdır. Aksi halde hem patlatmaya sebep olabilir, hem de yakıtı arttırır.
* Karbüratörlü araçlarda, karbüratörün üzerine konulan ve ideal yakıt- hava karışımını sağlayan mikser fazla hava alıyorsa, arcın yakıtı artar ve stop etmelere neden olabilir.
* LPG beyninde diyafram denen elastiki bir zar vardır ve gaz geçişi bununla sağlanır. Bu zar kalitesizse veya zaman içerisinde deforme olup ta görevini yapamıyorsa, araç fazla yakabilir.
* LPG kullanan bir aracın fazla yakıt sorunu varsa, yapılması gereken ilk şey, gaz kaçağı olup olmadığını kontrol etmek olmalıdır. Gaz kaçağı koku yapar, ayrıca kaçak olan yerde buzlanma olur.
* Karbüratörlü bir aracın, karbüratör kelebeği arızalı ise bu, rölantide soruna yol açar ve LPG’nin fazla harcanmasına sebep olabilir.
* Hava Filitresi’nin tıkalı olması, gazın da benzinin de fazla yakılmasına etki eder.
+1
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2011, 17:37:28 »
bendede geçenlerde check engine uyarısı verdi.Lpg yi taktırdığım yere gittim,şansıma istanbuldaki masterda oradaymış baktı uğraştı,gaz ayarını açtı şimdi yol bilgisayarında 7,6 litre gösteriyor.şehir içi trafiğinde normal bence.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2011, 01:27:27 »
benzer bir problemle bende karşı karşıyayım..yakıt bölümüne konuda açtım...en son fulledim ölçüyorum ona göre bir sonuç elde edebilirim belki..yol bilgisayarı aynen bendede sende ki gibi oldu konuyu incelersen ortak yönlerimiz var..çaresini ilk kim bulursa diğerine haber versin..2003 corolla sedan atiker sıralı...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36168.0