Gönderen Konu: Hararet yükselme sorunu.  (Okunma sayısı 2811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
Hararet yükselme sorunu.
« : Haziran 06, 2011, 09:15:30 »
Bir arkadaşımın arabasıyla (1996XLİ) dün gezintiye çıkmıştık. Araba durduğu yerde hararet hiç yükselmiyor fan zamanında açıyor. Buraya kadar herşey normal. Ama 2 veya 3 km gidince hararet bir anda hızla yükselmeye başlıyor. Arabayı durduruyoruz bakıyoruz fan açmamış. İki üç defa böyle oldu. Vallahi en sonunda hararet yapmasın diye çekici ile sanayiye çektirdik. Ustalar baktılar devirdaim dediler o normal dediler, termostat dediler o da normal , radyatörü söktüler çok kirliydi bundandır dediler bakalım bugün istanbuldan radyatör siparişi verdi usta gelecek.sizce bunun arızası ne olabilir. ? Yardımlarınız için teşekkürler. (Bende arkadaşa götürelim arabayı servise bursa akkoyunlu yada pendik dumankayaya diyorum dinlemiyor beni deneme yanılma yoluyla arızamı bulunur be kardeşim bumudur ustalık.)
Herşey Gönlünüzce Olsun....

Toyota Club Türkiye

Hararet yükselme sorunu.
« : Haziran 06, 2011, 09:15:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet yükselme sorunu.
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2011, 21:28:50 »
Belki de hararet müşürü arızalanmıştır?... Denemeye devam... :-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2011, 09:49:21 »
Evet arkadaşlar arıza Radyatörde çıktı. Radyatör değişince sorun kalmadı. :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2011, 16:09:14 »
Evet arkadaşlar arıza Radyatörde çıktı. Radyatör değişince sorun kalmadı. :alkis: :alkis:

Geçmiş olsun Cemalettin Bey. Arıza en temiz (kolaylık açısından) yerde çıkmış.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2011, 09:33:51 »
Teşekkürler. En kolay ve en ucuz diyebiliriz ya üst kapak contası olsaydı? En az 1000 tl .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2011, 13:40:47 »
Geçmiş olsun, çatlaktan dolayı kaçakmı varmış ? tıkanıkmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2011, 13:52:38 »
ucuz atlatıldığına sevindim geçmiş olsun :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2011, 13:54:39 »
Su kanallarında tıkanma varmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2011, 14:01:41 »

Neyseki büyük hasarlara yol açmadan çözüme ulaşılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2011, 14:27:09 »
Cemalettin abi KESİNLİK ve KESİNLİK le servise gitsin o arkadaşına yazıklarımı okuttur o zaman ikna olacaktır.
Arabadaki sorun şu:3000 devirden sonra tahliye su deposundan su atıyor ve su eksildiği için durduğumda hararet yapıyor.
 Arabamı yeni aldığım zamanlarda hiç bir sıkıntı yok yükleniyorum,şehir içi dur kalk ,sıcak havada zorla tık yok hararet sabit.Derken arabamı hastalıktan dolayı biri rica etti verdim 3 gün araba onda kaldı.Aldığım gün yalova gittim geldim gece 12,30 da evin önüne geldim bi baktım hararet tavan ve fan devrede değil hemen kapağa açtım su doldurdum vs.. İlk hararet darbesini yedim.Ertesi gün doğruca Çok çok güvendiğim ! ustama arabamı gösterdim radyatör delik dedi.Arabamın başında duramadım sınavlarımın yoğunluğu nedeniyle ve sökerken yanında duramadım. ( öncesinde radyatörü sök kontrol et öyle alalım dememe rağmen ısrarla radyatrden olduğnu söyledi) neyse radyatörü aldık taktık tamam dendi ve ilk izmite gidişimde durduğum zaman aracım hararet yaptı yine ordan arabaya su doldurup apar topar gtirdim ustaya arabayı termostatan dedi o yapıldı, yine aynı, devirdaimi hararet murşunu değiştirdi sorunum yine düzelmedi ve toplamda aracım 4 kere hararet yaptı en sonunda düzelmeyince izmitten araştırıp bir japoncu buldum ve adam direk contadan kaynaklandığını söyledi ve masrafın 450 ile 700 arası olduğunu söyledi.Nitekim garantili olsun diye servise götürdüm en sonda ve conta yanmış 650 tl ye yaptırdım.
 Sonuç mu;
 İşi anlayamayan adama gösterdim 600 küsür (radyatör+devirdaim+termostat+ yağ) bedavaya masraf yaptım düzelmedi izmit git-gel toplamda 120 tl masraf yaptım.Ve radyatörümün sağlam olduğunu şüphelenmem nedeniyle kontrol ettirdiğimde sağlam olduğunu gördüm sinirden delirdim.Servisteki adamın dediği ilk neden braya gelmedeniz.Bizde nedense servise gitmek aklımıza gelmedi belkide pahalı olduğu için gitmedik.Sonuç itibariye 750 tl civarı burdaki usta masraf ettirdi sonuç değişmedi.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2011, 14:29:39 »
Kusura bakmayın görmemişim;sevindim ucuz atlatıldığına :)
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Hararet göstergesi sorunu
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2012, 17:33:52 »
merhaba arkadaşlar
Kardeşim öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım ancak 5-6 aydır takip ediyorum sitenizi benim sana bir sorum olucak bende 1991 model 1.6 motor corolla var ae92 kasa beyaz bu araçta hararet göstergesi yolda giderken kendi kendine kırmızınında üstüne çıkıyor tavana vuruyor arada sırada yolda giderken yarıya geliyor kontak açınca hep yarıdan başlıyor yada tavan yapıyor acaba bunun sorunu neden kaynaklanmaktadır.ben bakıyorum aracın suyu hep aynı seviyede bir gram eksik yok birde motorun ortasında bir vida var onunda contasından yağ atıyor o contanın ismi nedir acaba teşk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2012, 12:24:39 »
1 ay olmadı aynı sorunu bende yaşadım.istanbuldan samsuna gidiyordum çok yüksek hızla seyrederken göstergeye gözüm ilişti ve hararetin çıktığını gördüm.henüz bolu ya bile varmamıştım,geri dönmekte işime gelmedi.motora fazla bindirmeden 80-90 giderek bir tamirci buldum.baktı etti termostat açmıyo dedi.yenisi yok die söktü direk bağladı.çıktım 100-120 derken baktım yine fırladı hararet.sonuç olarak 80-90 ile bitirdim o yolu ve samsuna vardım(başka hangi araç o yolu o şekilde bitirebilir :D ).sanayiye götürdüm radyatörün fabrikanın koymuş olduğu 15 yıllık radyatör olduğunu ve kanalların tıkandığını söylediler.şişlenebilir diyenler oldu fakat ben yenisiyledeğiştirdim,hemen akabinde çıktım otobana test açısından yüklendim çok yüksek hızla yerinden bile kıpırdamadı gösterge :) efsanem saolsun beni yolda koymadı,kazasız belasız sürüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2012, 21:52:28 »
Geçmiş olsun yinede kolay atlatılmış.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2012, 22:12:17 »
saolun teşekkürler