Gönderen Konu: aracımın yakıtı çok fazla -- yardım --  (Okunma sayısı 1799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
aracımın yakıtı çok fazla -- yardım --
« : Haziran 05, 2011, 23:16:35 »
selam arkadaşlar 93 model, XL,  karbüratörlü, 1.6, lpg, klima özelliklerinde bir corollam var.

aracım ile ilgili bir sıkıntım var ve son çare yardımlarınızla ben çözmek istedim.
karbüratör kabininin/hava filtresinin alt tarafında küçük boru/hortum/hava tertibatı var. arabamı periyodik bakımları için oto sanayine her götürüşümde o hava hortumlarının yerlerini sürekli değiştiriyorlar, bazı hortumlar açık bırakıyorlar, bazılarını ise tıkama yapıyorlar gerek yok diye. ustaya sorduğumda ise bu şekilde olması gerektiğini söylüyor. Aracımı yetkili servise götürdüm. karbüratör tertibatının komple sökülmesi gerektiği söylendi. fakat sök tak sadece işçilik + parça dahil yaklaşık olarak 1500 tl civarı masraf olacağını söylediler.  anlayacağınız bu buralarda toyotadan anlayan yok, anlayanda çok üzüyor. bana nasıl yardımcı olursunuz arkadaşlar. bu arızadan olsa gerek aracımın yakıtı aşırı derecede arttı.  (en azından aynı marka ve model aracı olan arkadaşlar karbüratör aksanının (yukarıda izah ettiğim) detaylı fotoğrafını çekip gönderebilirlerse kendim de çözebilirim diye düşünüyorum.) şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım. saygılar     
tuncay çobanlar

Toyota Club Türkiye

aracımın yakıtı çok fazla -- yardım --
« : Haziran 05, 2011, 23:16:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: aracımın yakıtı çok fazla -- yardım --
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2011, 00:01:04 »
Araban çok yaşlı tuncay kardeş
bunu yaptırsan başka yerden masraf açacak
sen en iyisi sat onu , birazda üstüne koyup daha yeni bir araç al
bu meret bir başladımı masraf çıkarmaya , ardı arkası kesilmez
ev bakar gibi masraf çıkarır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2011, 22:45:38 »
aslında düşünüyorum.
teşekkürler kemal bey
tuncay çobanlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 277000
  • Model Yılı: '93
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2011, 15:15:47 »
Tuncay Bey benim araç da XL Corolla, klimalı. Aşağı yukar benzer özelliklere sahip.  Fakat benimki 1.3 motor,  faydası olacaksa bu haftasonu bahsettiğiniz yerlerin fotoğraflarını çekip yollayabilirim. Kemal Beyin dediği kısmen doğru. Benim aracın önceki sahibi 1.5 yıl bakım yapmadan kullanmış. Ben aldığımda da fazla yakma sorunu vardı ama benimki subap ayarlarından kaynaklanıyormuş. eksoz emisyon değeri 1300 idi. Subap ayarı yapılınca fabrika seviyesi olan 190 a düştü.  :o şu anda yakıt sarfiyatı gayet güzel. Bakımsız kaldığından bugüne kadar aracıma 660 tl ön takım, 215 tl direksiyon tertibatındaki bir sorun, 50 tl subap ayarı-gaz ayarı-rölanti ayarı-benzin hortumu-hava filtresi vs... olmak üzere 925 tl harcadım. Geçen ekimde aldım aracı ama şu anda bir sıkıntısı kalmadı.
Toyota Corolla AE 101 1.6 XL