selam arkadaşlar 93 model, XL, karbüratörlü, 1.6, lpg, klima özelliklerinde bir corollam var.
aracım ile ilgili bir sıkıntım var ve son çare yardımlarınızla ben çözmek istedim.
karbüratör kabininin/hava filtresinin alt tarafında küçük boru/hortum/hava tertibatı var. arabamı periyodik bakımları için oto sanayine her götürüşümde o hava hortumlarının yerlerini sürekli değiştiriyorlar, bazı hortumlar açık bırakıyorlar, bazılarını ise tıkama yapıyorlar gerek yok diye. ustaya sorduğumda ise bu şekilde olması gerektiğini söylüyor. Aracımı yetkili servise götürdüm. karbüratör tertibatının komple sökülmesi gerektiği söylendi. fakat sök tak sadece işçilik + parça dahil yaklaşık olarak 1500 tl civarı masraf olacağını söylediler. anlayacağınız bu buralarda toyotadan anlayan yok, anlayanda çok üzüyor. bana nasıl yardımcı olursunuz arkadaşlar. bu arızadan olsa gerek aracımın yakıtı aşırı derecede arttı. (en azından aynı marka ve model aracı olan arkadaşlar karbüratör aksanının (yukarıda izah ettiğim) detaylı fotoğrafını çekip gönderebilirlerse kendim de çözebilirim diye düşünüyorum.) şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım. saygılar