Gönderen Konu: Ae 101  (Okunma sayısı 2707 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae 101
« : Mart 20, 2008, 13:38:29 »
ben sıralı taktırmak istiyordum bayağı bir araştırma yaptım ancak hangi firmaya yada ustaya gittimse bana normal sistem takalım dediler bende normal istemediğimi sıralı taktırmak istediğimi söyledim nedeni ise normal takılan  arkadaşalarda bir zaman sonra hava fitresinde patlatma yapıyor diye beyanatları var ancak
ustalar ısrarla normal takalım egeğ beğenmez memnun kalmazsan söker paranı iade ederim dedi ve 200 e yakın senin aracına normal sistem taktım bir tanesi gelip problem bildirmedi başka araç olsa önermem dedi benim anlamadığım diğer enjeksiyonlu araçlara zararı varda bizim araca hiç mi yok bunu sorduğumda ustalar özellikle japon araçlarında corollanın bu modelin de hiç sorun yaşanmadığını belitiyorlar ama hava filtresinde patlatma olayını sorun olarak görmüyorlar herhalde ancak şu da bir gerçek arada 1000 ytl fark var 1000 ytl = 1.77.00 ytl  588 lt lpg eder  aylık ortalama 30 lt lpg tüketimim de bu yaklaşık 2 yıllık yakıtıma eş değer birde bu iki yılda alacağım 600 lt diğer lpg yide üstüne ekleyince bayağı bir tasarruflu oluyor karar vermem için yardımcı olun arabam sorunsuz ve onu kullanırken zevk alıyorum bu durumun değişmesini istemiyorum karar vermem için yardımlarınızı bekliyorum
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

Ae 101
« : Mart 20, 2008, 13:38:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ae 101
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2008, 15:30:28 »
Benim acizane fikrim normal taktır derim arabamda hiç sorun yaşamadım filtre patlama olayınıda ilk defa duyuyorum bu konuyla ilgili daha bilgili arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
Ae 101
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2008, 16:08:14 »
ben de ali beye katılıyorum.normal sistem taktır sorun yaşamazsın bence toyotaların lpg uyuumu süper.gerek yok fazla masrafa iyi bir usta ve iyi bir marka ile normal sistem işinizi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2008, 19:05:16 »
plastik manifoltlu araçlarda olur o patlama, bizimkiler plastik olmadığına göre
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ae 101
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2008, 20:27:22 »
Gerçekten de LPG ye en uyumlu araç corollanın bu efsane kasalarıdır.o yüzden normal sistem yeter.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae 101
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2008, 07:05:50 »
Paran varsa sıralı taktır. Düz sistemde de problem yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2008, 08:49:57 »
Evet paran varsa sıralı takdır ! Çünkü bi de arabana durmadan benzin eklemen gerekecek  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ae 101
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2008, 19:04:51 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
Evet paran varsa sıralı takdır ! Çünkü bi de arabana durmadan benzin eklemen gerekecek  
[/quote]

Sıralı da benzin gerekmiyor mu?Cahil cahil konuşmayın beyler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2008, 19:33:21 »
Alıntı yapılan: Berkay Hoca
Sıralı da benzin gerekmiyor mu?Cahil cahil konuşmayın beyler..
[/quote]

ben eklemek gerekiyor dedim !
siz nasıl gerekmiyor diye okudunuz?
Bodrum

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ae 101
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2008, 12:35:05 »
Alıntı yapılan: Adem Korkmaz
ben sıralı taktırmak istiyordum bayağı bir araştırma yaptım ancak hangi firmaya yada ustaya gittimse bana normal sistem takalım dediler bende normal istemediğimi sıralı taktırmak istediğimi söyledim nedeni ise normal takılan  arkadaşalarda bir zaman sonra hava fitresinde patlatma yapıyor diye beyanatları var ancak
ustalar ısrarla normal takalım egeğ beğenmez memnun kalmazsan söker paranı iade ederim dedi ve 200 e yakın senin aracına normal sistem taktım bir tanesi gelip problem bildirmedi başka araç olsa önermem dedi benim anlamadığım diğer enjeksiyonlu araçlara zararı varda bizim araca hiç mi yok bunu sorduğumda ustalar özellikle japon araçlarında corollanın bu modelin de hiç sorun yaşanmadığını belitiyorlar ama hava filtresinde patlatma olayını sorun olarak görmüyorlar herhalde ancak şu da bir gerçek arada 1000 ytl fark var 1000 ytl = 1.77.00 ytl  588 lt lpg eder  aylık ortalama 30 lt lpg tüketimim de bu yaklaşık 2 yıllık yakıtıma eş değer birde bu iki yılda alacağım 600 lt diğer lpg yide üstüne ekleyince bayağı bir tasarruflu oluyor karar vermem için yardımcı olun arabam sorunsuz ve onu kullanırken zevk alıyorum bu durumun değişmesini istemiyorum karar vermem için yardımlarınızı bekliyorum
[/quote]
öncelikle şunu belirtmek isterim her iki sistemde de araç ilk çalışma anında benzin kullanacaktır.
sıralı sistemde benzinde gaza geçme durumu motor sıcaklığına göre ayarlanmıştır.bu değer ortalam 20 derecedir.soğuk iklim şartlarında benzinden gaza geçme süresi uzayacağına göre ilk kullanımda benzin sarfiyatı artacaktır.
normal sistemde ise: benzinden gaza geçiş motor devrine göre ayarlıdır.2000-2500 devirler arasına gelince Gaza geçiş olayı gerçekleşir.
diğer bir olay ciddi bir fiyat farkı.
kendi aracımda da eski sistem hem de yerli marka lpg mevcut.2002 yılında beri kullanmaktayım.hiçbir problem yaşamadım.
size tavsiyem normal sistem taktırın.paranız cebinizde kalsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ae 101
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2008, 20:26:53 »
Alıntı yapılan: Adem Korkmaz
[/quote]
 arkadaşım eğer şehir içi kısa mesafede  aracını kullanıyorsan bence sıralı sistem taktırma. ben de de düz sistem lpg var ama sıralı sistem lpg kullanan arkadaşlarım en çok, kışın araba kısa mesafede ısınmadığı için nerdeyse aracı her kullanışlarında benzinde kullandıklarından dolayısyla taktıkları lpg sisteminin bir hayrını görmediklerinden şikayet ediyorlar. ama devamlı uzun yolda kullanıyorsan aracını sıralı sistemin faydasını görürsün. çünkü bildiğim kadarıyla sıralı sistem olanlar düz sistemlere göre daha az yakıyor.
hayallerim gerçek oldu. 97 corolla xei. markası, modeli ne olursa olsun hayallerinizin gerçekleşmesi için bir toyota yeter...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ae 101
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2008, 16:38:05 »
ardakadaşlar lpg de aracınız enjeksiyonlu ise KESİNLİKLE EVET KESİNLİKLE SIRALI SİSTEM.eski düzen kalktı ustalar ellerindekini eritmeye çalışıyo bence.(dürüst ustalarımızı tenzih ederim)sıralı sistemin motorada hiç zararı yok,var diyen gelsin.lpg eski sistemde karbüratörlülerde zarar veriyor idi.sıralıda motor suyu sıcaklığı 30 derceye gelince lpg devreye girdiği için motora -30 derecede lpg gitmesi ve motora zarar vermesi mümkün değil.-30 derece lpg nin kaynama sıcaklığıdır.ve likit gidip temas ettiği bölgeyi bu dereceye kadar anında soğutur.eskiden zarar vermesinin sebebi buydu.selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2008, 22:24:37 »
Alıntı yapılan: irfan alver
eski düzen kalktı ustalar ellerindekini eritmeye çalışıyo bence
[/quote]

bu kısmı gayet yanlış

lpg bayilerinin %90ı şu an ısrarla sıralı tavsiye ediyorlar. bunun birinci nedeni karları daha yüksek. ellerindeki çok erimiştir emin olabilirsiniz.

ben aracımı eski sistem ile 50.000 km dir kullanıyorum ve daha yeni yoldan geldim, özellikle yokuşlarda 3-5 araba tokatladım. mikserli takdırın paranız cebinizde kalsın.  
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ae 101
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2008, 00:22:14 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
bu kısmı gayet yanlış

lpg bayilerinin %90ı şu an ısrarla sıralı tavsiye ediyorlar. bunun birinci nedeni karları daha yüksek. ellerindeki çok erimiştir emin olabilirsiniz.

[/quote]

Katılıyorum.Aracın durumuna göre sistem takıp o şekilde garanti veriyorlar.Ben nissan primeraya düz LPG sisteminden takdırmak istemiştim.Fakat usta takarım ama olası problemlere karşı garanti veremem,bu arabaya sadece sıralı sistem olur  dedi.Fakat 98 corollada sıralı-düz farketmeyeceği,çünkü tüpe en uyumlu arabaların başında corollaların geldiğini söyledi.Fakat diğer model corollalarda sıralı şart,çünkü onların motoruna düz LPD uyumsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
Ae 101
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2008, 01:37:11 »
selam arkadaşım arabanda benzin gibi performans istiyorsan sıralı taktır benim gibi pişman olma derim.Normal da oluyor ama sıralı gibi mümkün deyil
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ae 101
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2008, 02:43:29 »
şu an ki kitim ile tüm sıralıları geçerim
Bodrum