Ya ben işin şakasındayım
yoksa lagunanın güzel araba olduğunu biliyorum
oturduğum apt. da 3 tane var, birisi yeni aldı , fransadan geleniymiş, arabada parmak izi okuma bile var,
sahibi elini uzatınca açlıyor kapı, başkası açamıyor, inanılmaz donanımlı ve 50 bine almış, benim arabadan pahalı yani
Kemal Abi, benimki o kadar donanımlı değil ama sonuçta maaşla çalışan insanlarız ve hesabımızı iyi yapmak zorundayız.. Bu gün 37.000.TL bağlayacağım 2008 model Avensisi 3 yıl sonra taş çatlasa 33.000.TL ye verebilirim. Bu gün 27.000.TL bağladığım Laguna'yı ise 22.000.TL ye biraz nazlı da olsa satabilirim.. Zaten hesaplı aldığım için kesinlikle zarar edeceğimi düşünmüyorum..
Kullanım maliyetleri ise tamamen şans işi . Ben Lagunanın çok masraflı kronik bir sorununa rastlamadım.. Sürüş keyfi açısından da sınıfının standartlarında..
Sattığım aracı arkasından konuşmak gibi olmasın ama sağlamlığı ile ünlü Avensis sadece bir kez arıza çıkardı (ESP motorunu değiştirdim.) Ama bu arıza bana 2300.TL ye mal oldu..
Sonuç olarak Toyota Renault'tan elbette daha kaliteli ve imajı daha sağlam bir otomobil.. Ama aynı kategorideki farklı ve elverişli alternatifleri de değerlendirmek gerekir. Ben de bunu yaptım.. İnşallah pişman olmayız..