Gönderen Konu: Auris'e El Yapmı Açık Hava Filtresi  (Okunma sayısı 2096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris'e El Yapmı Açık Hava Filtresi
« : Haziran 04, 2011, 18:01:46 »
Aracıma Uzun zamandır hava filtresi taktırmak istiyordum. Ancak kutu ici oldugu icin ses alamama olayı canımı sıktı. bugün bi arkadasımla düsündük tasındık kafa yorduk el yapımı kitle filtre yapmaya karar verdik :) Denem amaclı oldu ama güzelde oldu . Ses konusnda sıkıntı yok. işin ilginc tarafı arıza ısıgı yanar mı dedik ama o da yanmadı :) bi süre kullanmayı düsünüyorum bu sekilde bakalım nasıl olacak.

Pimaş Borusunu delerek , akışmetreyi icinden gecirdik. filtreyide ucuna takıp iki taraflı kelepce ve vida taktık.

Toyota Club Türkiye

Auris'e El Yapmı Açık Hava Filtresi
« : Haziran 04, 2011, 18:01:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris'e El Yapmı Açık Hava Filtresi
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2011, 18:10:26 »
hadi hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2011, 18:23:15 »
Eyvallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2011, 23:05:21 »
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2011, 00:34:25 »
Hayırlı olsun,
Ben Aracımı (auris 1.33) alalı 6 ay kadar oldu ve ozaman filtre takmaya kalktığımda ne Türkiye'de ne de baska bir yerde akısmetre için orjinal bir ürün bulamadım.Nereye gitsem Bilmem ne markanın bilmem ne modelininki uyuyormuş cevabını aldım..Ama kimse şu bilmem ne markanın ne olduğunu bilmiyor..Herkes kafasına göre atıyor..Kısacası yok öyle birşey.Bizde Elimizde her türlü teknik ekipman olduğundan yekpare alüminyum gövdeden birebir orjinal ölçülerde gerekli aparatı yaptık.Ses ve performans iyi..Şimdilik ürün Ömür Testinde.4000km oldu,her 1000 km de parcayı sökerek Ölçüsel ve fiziksel kontrollerini yapıyoruz..Şuan için hersey yolunda...Önümüzdeki günlerde piyasaya bu ürünü sürmeyi planlıyorum.. İlerisi için birkaç ek parça ile motor ısısını minimize edecek ve dısardan soğuk hava emişini sağlayacak parçaları üretmek gibi planlarım var..Prototipler yapıldı ama halen Ar-Ge sürmekte..

Ayrıca Auris'in sesi gercekten çok hoş...

güzel çalısma olmus eline sağlık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2011, 21:24:43 »
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/6/12596.jpg"></a>

Bu arada aracıma deneme amaclı taktığım K&N filtreyi akısmetre aparatını satıyorum..filtre 1 gün dahi kullanılmadı...Simota carbon ile değiştirdim..