Gönderen Konu: PERT OLAN KASKOLU ARAÇLARIN EXPERTİZ DEĞERLERİ NEDEN DÜŞÜYOR?  (Okunma sayısı 5591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
[center]Arkadaşlar öncelikle toyota club ailesine selamlarımı ve paylaşılan bilgilerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum...30 Mayıs 2011 tarihinde corolla sol 2004 model aracımla kaza gecirdim. Aracımla bankete saplanıp, karterden motora kadar aldığım hasar neticesinde PERT olduğu bilgisini aldım.Araç aksigortanın toyota gümüş kaskosuna sahiptir.Kasko değeri 21.275 TL OLARAK belirlenmiş. aldığım ön bilgi neticesinde expertizin araca en fazla 18.000 değer biçeceği ve bize bu değeri vereceklerini öğrendim.Aracı ben 2010 eylülünde zaten 23.000 almıştım.Öğrenmek istediğim konu şudur ki; madem ki bu aracın kasko değeri 21.275 TL'dir bana neden bu meblağın tamamı ödenmek yerine
bu şekilde sözde bir kaç yerden aldıkları piyasa fiyatının en düşüğü veriliyor. Ben bugün benim pert olan aracımın muadili aracı piyasa da 18.000'e bulmam mümkün dahi değil...Bu nasıl bir çelişkidir!!!Sizlerden acilen konuya dair bilgi istiyorum şimdiden herkese teşekkürlerimi ederim kazasız belasız günler dilerim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: PERT OLAN KASKOLU ARAÇLARIN EXPERTİZ DEĞERLERİ NEDEN DÜŞÜYOR?
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2011, 19:10:22 »
Merhaba

Kasko yapılırken sigorta poliçesindeki rakam yani değer hazine müsteşarlığı tarafından belirlenen değerler. Pert durumunda ise ödeme kısmında aracın piyasa değeri araştırılıp ona göre bir rakam belirleniyor. Sanırım bu durum birazda ekspertiz yapan kişinin eline kalıyor. Emsal durumdaki araçların piyasa değerlerini belgeleyerek sigorta şirketine dava açabilirsin. Bir avukata danışırsan daha iyi olur sanırım.

İyi forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2011, 19:36:52 »
İnternette araştırırsanız ilk defa sizin başınıza gelmeyen birşey olduğunu bir çok örnekle göreceksiniz, benim bizzat başıma gelmedi ancak çeşitli forum sitelerinde okuduğum şu;
Sİgorta şirketleri (a,b veya c farketmez hemen hepsi)  size her zaman aracınızın değerinin altında bir değer teklif ediyor, eğer konuya hakim olmayan birisi iseniz, demek böyleymiş deyip kabul edersiniz belki diye şanslarını deniyorlar (bir nevi kurnazlık), yapılması gereken kesinlikle o miktarı kabul etmediğiniz bildirmek, ve fiyatı artırmalarını beklemeğinizi bildirmek,(aksi takdirde dava açacağınız tehdidini unutmuyoruz) yine tabi ilk artırdıkları rakamda 18.500 yada 19.000 olabilir,onu da kabul etmeyip 2. yada 3. teklife kadar uzatın.Siz aracınızın piyasa değerini bulduramasanızda değerine en yakın teklifi almaya çalışın, baktınız olmuyor, gerçekten dava edersiniz. Bu gibi şirket/tüketici davalarında %99 mahkemeler tüketiciyi haklı bulur. Dava süreci uzar ve başım ağrır diyorsanız ben yerinizde olsam 20.000 tl gibi rakamda anlaşmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2011, 17:47:28 »
Kaza yapana "allah vurmuş , birde biz vuralım" diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2011, 19:52:27 »
çok saçma bir durum, raçların kasko değerleri zaten düşük oluyor genelde, bir de onun üzerinden de düşürüyorlar, e madem öyle yapacaklar, hurdayı da üstüne versinler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2011, 20:58:33 »
yahu gerçekten saçmalık diz boyu... siz kasko yaptırırken diyorsunuz başıma kaza bela gelirse hiç olmazsa kaskom var her şeyi halleder zararımı karşılar diye düşünürken yanlış düşündüğünüzü anlıyorsunuz. çünkü olay hiçte düşündüğünüz gibi değil. kasko yaptırmaktaki mantık aracın pert olması durumunda zararın bir kısmının karşılanması esasına dayalı...zararınız tam olarak kesinlikle ödenmiyormuş...ha belki pert olmazsa 3-5 boya kaporta işinizi yapıyorlar ama pert olursa topyekün zarardasınız ben onu anladım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2011, 21:43:37 »
kuntay bey sigorta dolandırıcılığının önüne geçmek için böyle yapıldığını duymuştum, onşar açısından haklı sayılabilecek bir gerekçe ama gene de saçma bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2011, 23:54:56 »
aracınızı kasko yaptırırken size bildirdilermi bilmiyorum ancak muayyen bedeli ....tl. ve biz bu fiyata göre size kasko değeri ... tl çıkardık demeleri gerekiyor.
sizde poliçenizde seçenekleri belirlerken aracın pert olması durumunda bu bedelin yıpranma vs payları düşülmeden direkt olarak ödenmesini istiyorum demeniz gerekiyor. hatta burda değeri siz bile belirleyebilirsiniz, eğer aksesuar ses sistemi vs varsa. bu seçenek sizin kasko bedelinizi arttırıyor ancak başınıza gelen bu gibi bir durumda tespit edilen kasko bedelini almanızı sağlıyor.
bende 2003 yaris var kaskosunda muayyen bedeli 16400 gözüktü ve ben o maddeyi kabul ettim. sizlerinde kulağına küpe olsun arkadaşlar 50-100tl yi hesap etmeyin kasko poliçenizi istediğiniz maddeleri ekleterek yaptırın.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2011, 10:40:14 »
ben her bir şeyi kasko poliçeme ekletiyorum fazla fazla, zira en fazla 50 lira değişiyor, ama başına bir zarar geldiği zamanda da pişman olmamak için önlemini almak lazım...