Gönderen Konu: Servis öncesi sorunlar,yardımlarınızı beklıyorum  (Okunma sayısı 1102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Servis öncesi sorunlar,yardımlarınızı beklıyorum
« : Haziran 02, 2011, 11:05:42 »
Merhaba arkadaşlar.uzun suredın forumda değilim.servise gitmeden once bı uğrayım sıze fıkrı danısayım dedım.Sorunlarımı sıralarsak

1.Viteste uzun suredir bı sorun yaşıyorum.1. viteste ve geri vıtese gecıslerde vitesi kanalında ılerletemıyorum sankı bı yerde bı yere takılıo gıbı tam oturmuo.sonra tekrar bosa alıp yaptıgım zaman vıtes yerıne oturuyor.çok sık olmuyor gerçi.fakat daha once akkoyunlular bursa servısınde solememe ragmen bı sorun olmadıgını soledıler ama sorun devam ediyor.
2.Aracın dıreksıyonunu hareket halındeyken sola tam cevırırken aynı acıda hep bı ufak tık sesı gelıyor.ozellıkle arac hafıf yokus yıkarı cıkarken bu ses gelıo.durduğu yerde ses yok.
3.Nedense son zamanlarda yuksek hızlara cıkınca sol kapıdan surucu tarafından hafıf bı ruzgar sızma sesı gelıyor.hatta ılk zamanlarda cam hafıf acık kalmıs sanıyordum camı kapamaya calısıyordum.
4.Belkıde bu sorun en buyuk sorun.Tamam araclar mekanıktır sorun cıkartabılır fakat,bursa akkoyunlu servısındekı servıste calısan sorumlu arkadas saolsun ne zaman bı sorunla gıtsek,bı sorun yoktur,sıze ole gelıyordur,tarzı hafıf alaycı,hafıf sız ne bılırsınız tarzında konuşmalar yapıyor.bu yuzden çavdarlı bursaya aracımı goturcem bundan boyle.Burdan çavdarlıya aracını goturen arkadaşlardan da bılgı almak ısterim

Şimdiden herkeze teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

Servis öncesi sorunlar,yardımlarınızı beklıyorum
« : Haziran 02, 2011, 11:05:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis öncesi sorunlar,yardımlarınızı beklıyorum
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2011, 11:13:10 »
1. Toyotanın bütün araçlarında vitesler kemiklidir kullandığım ve kullanmakta olduğum bütün toyotalarda böyle bir sorun yağlama yaptırabilirsiniz rahatlar en azından.
2.Pek bir fikrim olmasada bizim araçta geri geri giderken kütür kütür ses geliyordu en sonunda lastikleri değiştirdik bir sorun kalmadı lastik durumunuza veya akslara baktırmakta fayda var.
3.Fitiller özelliğini yitirmiştir malesef çok dandik fitil koyuyorlar bende anlamadım değiştirin diyecem fakat komple değişiyorlar bu da pahalı diye biliyorum.
4.Bursada olmadığım için bi yorum yok.
İyi günlerde kullanın aracınızı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2011, 12:35:06 »
1- 1. ve özellikle geri vitesle ilgili tespitleriniz Toyota için genel bir özellik diyebiliriz. Forumda bu konu ile ilgili bir çok başlık bulabilirsiniz :)
2- Bu tür seslerin kaynağını tespit edebilmek pek kolay değil maalesef. Basit ve önemsiz bir nedenden kaynaklanabileceği gibi, düzeltilmediği takdirde çok büyük masraf çıkarabilecek bir sorunun da habercisi olabilir.
3- Erdem arkadaşımızın da belirttiği gibi fitillerle ilgili bir sorun olabilir.
4- İnsanlar bazen özgüvenli görünmek adına karşı tarafın küçümseyici olarak algılayabileceği tavırlar takınabiliyorlar maalesef. Bu tüm sektörlerin satış sonrası hizmetlerinde yaşanabiliyor :) Ama size tavsiyem servis danışmanı arkadaşı fazla dikkate almayın :) Eğer kendinizden eminseniz ısrarcı olun ve şikayetinizi servis formuna yazdırın. Kararınızı servis performansına göre vermeniz daha doğru olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2011, 22:14:11 »
1. vitesteki kanal sorununuz bilmem ama geri vitesi çok dert etmeyin. Eğer vites kutusu ile ilgili bir araştırma yaparsanız, ileri vites dişlileirnin konik şekilde yani hakaret halindeyken daha kolay birbirlerine geçecek şekilde yapıldıklarını, geri vites dişlisinin ise düz olarak dişlerinin yapıldığı göreceksiniz. bu sebeple aracınızı geri vitese almaya çalıştığınızda dişlilerin oturmaması, karşılıklı iki dişlinin kritik noktada kalması ve çok hafif bir hareket ile bu dişlilerinin konumunu değiştirmekle bu giderilebilir. mesala çift debriyaj gibi. ama aynı şeyin ileri vites dişlilerinde olması yapıları itibariyle geri vites dişlisine göre daha az bir ihtimaldir, yine de yapabilir. bu sorunun ilerleyip ilerlemediği, yani sıklığını tespit etmeye çalışın. Şayet giderek artıyorsa sorun var demektir. ammman sanayi gidip "hallederiz abi" diyen bir ustaya da elletmeyin, vites kutusunun masrafı ağır olur.
DİKKAT:
Ben Çavdarlı'ya gittim. bir daha gitmem. 160 TL.lik bakımın yanına 500 TL.lik masraf daha söylediler. hiç bir özel servis böyle bir şeyden bahsetmedi. neden dediğimde "zamanı gelmiş" diye bir cevap verdiler. eğer dinleseydim 20.000 km önce fren balatlarını değiştireceklerdi. halen kullanmakta olduğum akü, iki klips ile tutturulacak olan alt plastik koruma, üzerinde çizik veya çatlak olmayan V kayış..... Tercih edip gidebilirsiniz ancak aracınız teslim ettiğinizde yapılacak işleri gösterir liste elinize geldiğinde dikkatlice inceleyin, ihtiyacınız olmayan işleri yapabilirler. ben aracımı götürdüğümde verilen iş listesini baktım ve aracımın dışarı alınmasını istedim. sonrada özel servise gittim. ancak 1.000 km sonra yapılacak yağ değişimine Akkoyunluya gitmeyi düşünüyordum. arkadaşlar oranın daha iyi olduğunu söylemişlerdi. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca yine kafam karıştı. sanırım Bandırmadaki servise yönelicem. Ama çavdarlı'ya bu uygulamalarını değiştirmedikçe asla gitmem. zaten bu araçlarda sorun olmuyor. belki bu yönden haklı olabilirler. soruna göre çözüm üretmeye kalksalar adamlar aç kalır...

İyi yolcuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2011, 23:38:52 »
Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Servisten döner dönmez görüşlerimi sizle paylaşacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2011, 00:14:00 »
geri vitese zor geçme olayı düz dişli olduğu içindir. ya debriyajı çok az kontrollü bırakıp grup dişlisinin dönmesini sağlar geçirirsiniz ya da 1. vitese atıp tekrar geriye takarsınız.
ses konusunda yağmurlu havalarda oluyorsa aracın aerodinamik yapısı yağmur suyunun rüzgarla kapı aralığına sesli bir şekilde dolmasına sebep olabiliyor. yağmur yağmıyorsa fitillerde sorun var demektir.
servis elemanı konusunda sessiz kalmak yerine ona rahatsızlığınızı dile getirmenizi öneririm. sonuçta size hizmet vermek için orda olan bir eleman.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.