1. vitesteki kanal sorununuz bilmem ama geri vitesi çok dert etmeyin. Eğer vites kutusu ile ilgili bir araştırma yaparsanız, ileri vites dişlileirnin konik şekilde yani hakaret halindeyken daha kolay birbirlerine geçecek şekilde yapıldıklarını, geri vites dişlisinin ise düz olarak dişlerinin yapıldığı göreceksiniz. bu sebeple aracınızı geri vitese almaya çalıştığınızda dişlilerin oturmaması, karşılıklı iki dişlinin kritik noktada kalması ve çok hafif bir hareket ile bu dişlilerinin konumunu değiştirmekle bu giderilebilir. mesala çift debriyaj gibi. ama aynı şeyin ileri vites dişlilerinde olması yapıları itibariyle geri vites dişlisine göre daha az bir ihtimaldir, yine de yapabilir. bu sorunun ilerleyip ilerlemediği, yani sıklığını tespit etmeye çalışın. Şayet giderek artıyorsa sorun var demektir. ammman sanayi gidip "hallederiz abi" diyen bir ustaya da elletmeyin, vites kutusunun masrafı ağır olur.
DİKKAT:
Ben Çavdarlı'ya gittim. bir daha gitmem. 160 TL.lik bakımın yanına 500 TL.lik masraf daha söylediler. hiç bir özel servis böyle bir şeyden bahsetmedi. neden dediğimde "zamanı gelmiş" diye bir cevap verdiler. eğer dinleseydim 20.000 km önce fren balatlarını değiştireceklerdi. halen kullanmakta olduğum akü, iki klips ile tutturulacak olan alt plastik koruma, üzerinde çizik veya çatlak olmayan V kayış..... Tercih edip gidebilirsiniz ancak aracınız teslim ettiğinizde yapılacak işleri gösterir liste elinize geldiğinde dikkatlice inceleyin, ihtiyacınız olmayan işleri yapabilirler. ben aracımı götürdüğümde verilen iş listesini baktım ve aracımın dışarı alınmasını istedim. sonrada özel servise gittim. ancak 1.000 km sonra yapılacak yağ değişimine Akkoyunluya gitmeyi düşünüyordum. arkadaşlar oranın daha iyi olduğunu söylemişlerdi. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca yine kafam karıştı. sanırım Bandırmadaki servise yönelicem. Ama çavdarlı'ya bu uygulamalarını değiştirmedikçe asla gitmem. zaten bu araçlarda sorun olmuyor. belki bu yönden haklı olabilirler. soruna göre çözüm üretmeye kalksalar adamlar aç kalır...
İyi yolcuklar...