Gönderen Konu: İç temizlik ve malzemeler  (Okunma sayısı 2000 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
İç temizlik ve malzemeler
« : Haziran 01, 2011, 09:20:22 »
Arkadaşlar Auris aldım bir iki hafta önce. Dış temizlik konusunda çok şey okudum ve aldığım karar şu oldu;

1- Fırça ile yıkatmak yok.
2 -Tampon boyaları ince olduğundan basınçlı su ile çok yakında yıkatmak yok

Bunlar tamam zaten diğer başlıklarda çok bilgi var.

Ama arabamın içini devamlı temiz tutmak istiyorum. Ve ilk hatalı davranışımı anlatayım size. Markette eve alışveriş yaparken şu parlatıcı süngerlerden gördüm. Hani ayakkkabı felan sileriz çoğunlukla.  3 Tanesi 1-2 TL olanlardan. Markası Sitil di. Üzerinde araba torpido resmi de vardı. Alayım dedim yumuşak sünger sonuçta bir zarar vermez. Ara ara tozunu alırım. Ama o gün arabanın göğüs bölgesine sürmeye başlayınca baktım garip lekeler bırakıyor hemen son verdim bu işleme.

Dün bir arkadaşımın tavsiyesi ile metro mağazasına gittim. 2 tane fürth marka microfiber bez aldım. Alman markası imiş. Tanesi 5-6 TL gibi birşeydi.

Bir tanede sonax marka torpido temizleyici aldım.

http://www.koctas.com.tr/U/Sonax-Torpido-Temizleyici/200-ml/50231?R=248

Arkadaşlar ne dersiniz yukarıda ki temizleyici arabanın içini, ön konsolu, gövdeyi vs. temizlemek için uygun mu? Üzerinde bir uyarı vardı boya, direksiyon, vites vs. üzerinde kullanmayın diye. Mesela Auris lerin vites bölümün etrafı, el freni etrafı falan gri kısımlar var. Onlar dahil bütün göğüs bölümünü sonaxı beze sıkıp temizlesem bir mahsuru olmaz herhalde? " Torpido temizleyici" derken sadece torpido dan bahsetmiyor değil mi? Tüm ön bölümlerin tozu alınabilir?

Teşekkürler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Toyota Club Türkiye

İç temizlik ve malzemeler
« : Haziran 01, 2011, 09:20:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İç temizlik ve malzemeler
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2011, 09:34:47 »
Olmaz merak etmeyin.O uyarılar güvenlik için. Yani azda olsa direksiyon ve vitesin kayganlaşması güvenlik için tehlikeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2011, 09:38:17 »
Sevgili dostum aracın hayırlı olsun ilk olarak.
Torpido temizleyicilerin büyük bir kısmı torpidoyu temizleken aynı zamanda parlatıyor.Bazısının bu çok hoşuna gidiyor.Ama benim çok sevdiğim birşey değil açıkçası.Eğer sizde sevmezseniz, ürünü aracın küçük bir yerinde deneyin gerekirse kullanmazsınız.Sonax marka olarak güvenilirdir bu arada.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2011, 10:02:00 »
benim araçtada o parlatıcıdan var ama arabaya dokunmadı daha ayakkabılarımı silmek için kullanıyorum :D

würth bahçelievler ile problem yaşamıştım geçenlerde benzinlikteyken yanıma würthün aracı geldi adamla bu konuyu konuştum aracın motor içinide temizletmiştim ama baya bir kötü olmuştu adam bana würth plastik aksam parlatıcı hediye etti kullanıyorum güzel ürün :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2011, 10:32:04 »
Aracınız hayırlı olsun, içinizi ferah tutun, araç 20.000 km civarına gelince ipin ucunu bırakırsınız yağmur suyuyla yıkanmaya başlar araç :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 10:34:33 »
nemli bezle silin en güzel yöntem bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2011, 11:59:47 »
Değerli Dostlarım hepinize teşekkürler.

Vallahi şu an araba 150 KM de daha. Ve üzerine titriyorum :) Eski arabam Clio yu yıkamaya bırakır birkaç saat sonra gider alırdım.

Auris i yıkmaya götürdüm önce isteklerimi söylediğim sonra bitene kadar 15 metreden fazla uzaklaşmadım :) Araba biraz eskiyince böyle devam eder miyim bilmiyorum?

Ama şu anda ki düşüncen arabama hep iyi bakmak, temzi tutmak olacak gibi gözüküyor. Arabayı insan ikinci evi, gezivi evi gibi düşünmeli. Tüm ailem çocuğum hepimiz o arabada yolculuk yapıyoruz.
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2011, 14:57:07 »
yeni nesil araçların çoğusunda göğüslük mat malzemelerden yapılmış, yanlızca ıslak bezle silmek yetiyor, parlatıcı sürünce berbat ötesi oluyor