Arkadaşlar Auris aldım bir iki hafta önce. Dış temizlik konusunda çok şey okudum ve aldığım karar şu oldu;
1- Fırça ile yıkatmak yok.
2 -Tampon boyaları ince olduğundan basınçlı su ile çok yakında yıkatmak yok
Bunlar tamam zaten diğer başlıklarda çok bilgi var.
Ama arabamın içini devamlı temiz tutmak istiyorum. Ve ilk hatalı davranışımı anlatayım size. Markette eve alışveriş yaparken şu parlatıcı süngerlerden gördüm. Hani ayakkkabı felan sileriz çoğunlukla. 3 Tanesi 1-2 TL olanlardan. Markası Sitil di. Üzerinde araba torpido resmi de vardı. Alayım dedim yumuşak sünger sonuçta bir zarar vermez. Ara ara tozunu alırım. Ama o gün arabanın göğüs bölgesine sürmeye başlayınca baktım garip lekeler bırakıyor hemen son verdim bu işleme.
Dün bir arkadaşımın tavsiyesi ile metro mağazasına gittim. 2 tane fürth marka microfiber bez aldım. Alman markası imiş. Tanesi 5-6 TL gibi birşeydi.
Bir tanede sonax marka torpido temizleyici aldım.
http://www.koctas.com.tr/U/Sonax-Torpido-Temizleyici/200-ml/50231?R=248Arkadaşlar ne dersiniz yukarıda ki temizleyici arabanın içini, ön konsolu, gövdeyi vs. temizlemek için uygun mu? Üzerinde bir uyarı vardı boya, direksiyon, vites vs. üzerinde kullanmayın diye. Mesela Auris lerin vites bölümün etrafı, el freni etrafı falan gri kısımlar var. Onlar dahil bütün göğüs bölümünü sonaxı beze sıkıp temizlesem bir mahsuru olmaz herhalde? " Torpido temizleyici" derken sadece torpido dan bahsetmiyor değil mi? Tüm ön bölümlerin tozu alınabilir?
Teşekkürler,