Gönderen Konu: ön kaput değişmiş  (Okunma sayısı 6457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
ön kaput değişmiş
« : Mayıs 31, 2011, 01:45:42 »
arkadaşlar 97 model corolla xei alacağım bir araba ile ilgileniyorum arabanın her yeri sağlam fakat sahibi taş düşmesi sonucu ön kaput orjinali ile değişti dedi sizce ne kadar doğrudur kaput değişiminin bir zararı var mıdır ?
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Toyota Club Türkiye

ön kaput değişmiş
« : Mayıs 31, 2011, 01:45:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ön kaput değişmiş
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2011, 06:57:03 »
  Bence şüpheli bir durum. Emin olmak gerek ki; bu bence zordur. Eğer taş düşmesi değil de motor aksamını etkilemiş bir darbe sonucu kaput değişti ise ileride sorunlar çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2011, 15:20:39 »
Kaputu değişmiş arabayı sakın alma, satamazsın sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2011, 17:27:15 »
Değişiminin bir zararı şöyle olmayabilir. Taşın düştüğü an ile ilgili ve aracın o haldeki durumunu, hasarını gösteren farklı açılardan fotoğraflar varsa kaputun değişiminin kullanım ve satışta pek sorun çıkaracağını sanmıyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2011, 19:24:19 »
bi tane temiz xei bulamadım ya hepsi ya kaput değişik ya da tamponlarda boya var diyor kazalı araçlar büyük ihtimalle ... ne yapacağım şimdi ben temiz bir araba bulmam lazım ?
1996 Corolla 1.6 XEİ AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2011, 19:47:19 »
13-14 yaşında boyasız bir xei bulmanız biraz güç hadi buldunuz diyelim o zamanda 14-15 bin tl den aşağı vereceklerini sanmıyorum, o parayı verdikten sonrada hala almayı düşünürmüsünüz bilmiyorum.

Sizi rahatlatması adına bir örnek vereyim dedemde 98 model bir xei var, ben aracı yıllarca kullandım, birgün  kavşakta dönüş yaparken sağ yoldan gelen arabayı bekliyordum, arkamdan gelen belediye otobüsü duramayıp yaklaşık 5 km/s hızla arabaya tıkladı. Vurdu diyemem ama tıkladı işte, sağ arka stop lambası ve tampon çatladı. Sigortadan tampon değişti. Şimdi siz bu şekilde kazası olan bir araç bulursanız tamponu değilmiş diye düşünürseniz işin içinden çıkamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2011, 21:11:53 »
sadece kaput değişiminden bişey olmaz ama bununla beraber aynı kazada camurluklarda değişmişse sıkıntı olabilir.Kazası büyük demektir.İyi bir ustaya gösterin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2011, 21:15:41 »
Tampon boyalıysa sorun olmaz bence şase başlarında sorun yok ise
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2011, 21:20:26 »
sadece tamponlarda boya olması sıkıntı değil arabamın ön tamponu 2 arka tamponu 1 kez komple boyandı. park ederken sürtmeler oluyor bu yüzden boyattım. önemli olan çamurluklar ve kaputta falan işlem olmasın varsa da fotoğrafını iste. çok basit bir darbeden dolayı boyanmış olabilir. geçen ay aracıma binerken tavanda ve kapılarda boydan boya beyaz bir çizgi gördüm neredeyse inme iniyordu. sanırım birisi üzerine halı vb bişey düşürmüş. şans ki pasta ile çıktı. ya ezilseydi? kimseye anlatamazsın işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2011, 21:34:34 »
kaputun değişmeden önceki halinin fotoğraflarını isteyin, ve eğer serviste yapılmışsa bu işlem, kayıtları iyice inceleyin, sadece kaput mu yoksa başka parçalar(motor aksamları da olabilir) da değişmiş mi...
eğer sadece kaputsa sıkıntı yok bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2011, 21:49:31 »
ilginiz ve de verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim umarım en kısa sürede bir toyota sahibi olurum dediklerinizi dikkate alıp ona göre bir seçim yapacağım
1996 Corolla 1.6 XEİ AC