0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracına yag katkı maddesi olan motorsilk kullanananız varmı varsa memnunmu
yokmu başka kullanan bu motorsilk ki arkadaşlar
ben aracımda şu an motor silk kullanıyorum. etkilerine gelince motor sesinde azalma, rampa tırmanışta rahatlık yakıtta %10 kadar bir azalma tespit ettim. daha önce bor power kullanmıştım. oda iyiydi fakat ilk yağ değişiminde bütün etkiler yok oldu. zaten yağdeğişim süresini uzatır diyordu. motor silk ise 100bin km etki vaat ediyor. sonuç olarak ben kullanıyorum vede tavsiye ederim.
motorsilk uygulanacagı zaman yag filtresi değişiyor sanırım öle katılıyor bir de aracın benzin deposuna 100 ml bi katkı maddesi var motoru temizliyomus zannedersem duydunuz mu hiç . motorsilk uygulanısı hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Öncelikle motorsilk'i metal katkısını motora uygulamadan önce aracınızın yağ ve yağ filtresinin yeni olmasına yada 1000 km yi aşmamış olmasına dikkat ediniz. Motorsilki kullanmak biraz meşakatli iştir. Eğer ayrıntılara riayet etmezseniz sonuç beklediğinizin tam tersi olabilir!Uygulanışından Önce Bilgi; 120-130 bin km nin üstündeki araçlarda performansı etkilediği bariz görülmektedir. Aslında motorun perfonmansını artırmaz sadece var olan kapasiteyi hayata geçirir. Yani motorunuzu yeniler, gerçek performansına kavuşturur.Dolayısıyla düşük km li araçlara uygulayanlar performansa etki etmediğini söyleyeceklerdir ki bu gayet normal, beygir değil bu. Motorsilk yağ katkısı değildir, metal katkısıdır. Aynı zeytin yağ ve su gibi düşünün. Motor yağından ayrışır ve metale yapışarak kendisini emmesini bekler(3000 km den sonra olur bu). Emdikten sonra metal üzerinde ipeksi bir doku oluşturur ve bütün sürtünmeler bu ipeklerin üzerinde olur. Yani metal metale sürtmez, ipek ipeğe sürter. Bu da sürtünmeyi azaltır ibarelerinin açıklaması şeklindedir.(bor power'in emilme özelliği olmadığı için her yağ değişiminde yağ ile akar gider, motorsilk yapışır kalır, araç ömrü hayatı boyunca 1 kez uygulanır.) Yüksek km li motorlarda ortaya çıkan aşınmayı, partikülleri ve çatlakları onardığıda söylenir, ama tabi açıp bakmak lazım bence doğrudur. Dolayısıyla yağ eksilten araçlar yağı ya daha az eksiltir yada hiç eksiltmez. Dolayısıyla kaliteli bir yağ filtresinin takılı olması anlamlı olacaktır. Bu aşınan yüzeydeki partiküller elbette filtreye takılacaktır. Hatta bu konu ile ilgili distribitör firma 3500 km sonra sadece yağ filtresini değiştirin der. İlk kullanımda çok temizlik yapacağı ve filtrenin çabuk kirleneceği mantığıyla.. yağ değişmeden filtre nasıl değişir oda ayrı mesele tabi. Sonuç itibari ile motorun metal aksamlarındaki aşınmaları giderir ve temizleyerek metal üzerinde ipekten bir zırh oluşturarak motoru korur ve rahat-sessiz çalışmasını sağlar.Günümüzde üretici firmalar, bor teknolojisini sıfır araçlara uygulayarak satışa sunarlar. Tabi morotsilk&borpower ile değil daha farklı formülasyonlar uygulayarak.Gelelim uygulanışına; Yeni yağ ve yağ filtremiz ile motoru çalıştırıyoruz. Geri vitese takıyoruz. Aracı otoparktan çıkartıp motora nasıl hararet (80 C) yaptırabilirim diye düşünüyorsunuz. Düz bir yolda hız kurallarına riayet edecek şekilde motoru biraz zorlayınız, devir saati 4000 üstü uygundur. Bu şekilde güneşli bir havada 5-10 dk gitmeniz yeterli olacaktır. Sonra motor freni yardımıyla aracı sağa çekerek durdurunuz. Hemen motoru kapatınız ve kabutu açınız. Bu esnada motorsilki iyice çalkalayarak bütün bor parçacıklarının birbirine karşıtırınız. Uzun süre dik durduysa başı aşşağıya gelecek şekilde sallayınız ,zaman kazanırsınız. Çünkü motor soğumadan katmalısınız.Çalkalama işlemi biter bitmez motor yağ kapağını açın ve içine olduğu gibi dökün. İçiniz cız edecek, ben ne yaptım Allahım diyeceksiniz, bu ne böyle beyaz beyaz diyeceksiniz Sakin olun motorunuzun yağ kapağını tekrar sıkıca kapatınız ve derhal motoru çalıştırınız. Ya 30 dakka rolantide çalıştırınız, ya da en az 30 km yol gidiniz. 15 dk rolanti 15 km yol da opsiyonlarımız arasında Amma iştahlı anlattım yahu, belkide yarın 250.000 km deki 1.4 VVT-I ıma uygulayacağımdandır Biraz içimden geldiği gibi yazdım, sürç-i lisan ettimse affola, umarım birşeyler katabilmişimdir..