Umut hocam benim araç triptonic ,ayağımı frenden kaldırınca yavaş yavaş gidiyor,önceki aracım yine triptonicti oda aynıydı
Benimki gitmiyor. Bana mantıken de gitmemesi gerekir diye düşünüyorum ama demek her marka teknolojisi farklı bilemedim. Sonuçta tam otomatikte devamlı dönen bir türbin var, o gider. Ama MMT'de gaz vermemek demek vitesi arabanın tam olarak debriyaja basılmış ve gaz vermiyor halidir ki, o durumda araç düz yolda ilerlemez.
Benimki gitmiyor. Bana mantıken de gitmemesi gerekir diye düşünüyorum ama demek her marka teknolojisi farklı bilemedim. Sonuçta tam otomatikte devamlı dönen bir türbin var, o gider. Ama MMT'de gaz vermemek demek vitesi arabanın tam olarak debriyaja basılmış ve gaz vermiyor halidir ki, o durumda araç düz yolda ilerlemez.
evet her marka farklı ablamda mmt c4 var o gitmiyor
evet bugün servise götürdüm..aracımda çok şükür sorun yokmuş..serviste öyle ayarlamışlar...
Benim mmt arabam da baslarda gitmiyordu ki ben hep dusunuyordum gitmesi gerek diye, ne zaman ki baski balata degisti o zaman gitmeye basladi normal olarak.
Motor ve aktarma organları ayrık ise motor rölanti devrinde oluşan güç tekerleklere iletilmez ve araç motor gücü ile gitmez ancak sistem kapandığında hangi araç olursa olsun motor gücü (rölanti devrinde oluşan) aracı durduran güçlere fazla geldiği anda araç hareket eder. Bunda tabikid şanzıman oranları da etkilidir.
MMT araçlar için bu gayet normal bir durum, hafif rampalarda da aracın geri kaçmaması, kendini tutması da çok kez oluyor, servis kalibrasyon ayarı yapmıştır muhtemelen, ondan sonra aracınız böyle yapmaya başlamıştır, ama bu bir sıkıntı değil...
kesinlikle katılıyorum bende uzun süre otomatik vites kullanıcısıydım araç vitesde iken ayağınızı gazdan çekince motor gücüyle ufak ufak hareket ediyor.. mmt şanzımanları bilmiyorum belki onların özelliğidir hareket etmemesi.. neyse bilen arkadaşlar umarım yorum yaparlar..
Kesinlikle katılıyorum, tüm otomatikler böyle davranır
Mehmet Bey durum oldukça doğal.. Bende corolla 2004 vardı birinci vitese atmam yeterliydi aracın hareket etmesi için...ayrıca bizde 2006 model dizel corolla da var aynı durum onda da söz konusu hatta şunu da söyleyeyim antakyanın tatlı yokuşlarında çok denedim yokuşu bile çıkıyor gaza basmaksızın...yine aynı şekilde 2005 dobloda kullandım o da aynı şekilde.. yani demek istiyorum ki bunun örnekleri çok bence motorun sağlıklı olmasıyla ilişkili ki siz de diyorsunuz ya bakımdan sonra böyle bir durum oldu diye bu kanıyı güçlendiriyor... içiniz rahat olsun
ha ayrıca benim kullandığım araçlar otomatik vitesli değil bunu bildirmek istiyorum... bu durum otomatik veya manuel vitesle de alakalı olduğunu düşünmüyorum...
mmt şanzımanlarda debriyajın kontrolü vitese atsanız dahi frenle alakalı. kırmızıda durduğunuzda dikkat edin bir müddet gitmeye zorlayıp fren gücünü yenemeyince boşa laıyor kendini. sonra freni bıraktığınızdakendiliğinden hareket etmeye başlıyor. tabi bu durum 60binde baskı balata değişmeden önce yoktu. değişince bu şekilde davranmaya başladı. olması gerekende bu diye düşünüyorum. adım adım gidilen trafikte gaz vermeden hareket edebiliyorsunuz.
Arkadaşlar, otomatik şanzumanlarda, şanzıman yağının rolü büyüktür... Örneğin baskı balata yerine otomatik kavrama kullanılmıştır ve bu da yağ ile çalışır... Zira eski yağ inceldiğinden, düşük devirlerde (rolantide) hareket ettirebilme kabiliyetini kaybetmiş olabilir... Mehmet Bey'in aracında da şanzıman yağı değiştirildiyse normale dönmüştür, hatta aracın verimi de artmıştır...

Keyifli, kazasız belasız sürüşler dilerim...
aracı 90 bin bakımına götürdüm dörtnal toyota .. bakımdan önce benim aracımda kendiliğinden gitmiyordu şimdi aynı durum bendede var sadık ustayı aradım olması gereken o dedi ..