Gönderen Konu: corolla elegant yağ eksiltme  (Okunma sayısı 4167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
corolla elegant yağ eksiltme
« : Mayıs 27, 2011, 23:14:35 »
selam arkadaşlar bende aracımın yağını kontrol ettim araba  8500km de ve sorun benım aracımdada var yağ seviyesi mın. noktasının hemen uzerınde servısı aradım rodaj sırasında konan yağ ince o yuzden eksıltmıstır dedıler su ana kadar ısık yanmadı ayrıca arcta 2 tane yağ ışığı varmıs galıba biri sarıymıs erken uyarı.Anlamıyorum yağın bu kadar düşmesi hayret.
Ne yapmam gerktığını sasırdım servis kullan o şekilde 1500 km daha goturur dedi ama bu sekilde kullanmakta başıma bir iş acrmı diye korkuyorum yağ eklesem servisle sorun yaşarmıyım ne yapacağımı bilmiyorum.

Toyota Club Türkiye

corolla elegant yağ eksiltme
« : Mayıs 27, 2011, 23:14:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla elegant yağ eksiltme
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2011, 17:09:36 »
servisin söylediği doğru. her nekadar şu an için çok önemli bir sorun teşkil etmese de, bir kaç yüz km sonra aracının özellikle rampa inişlerinde yağ eksilme uyarı (sarı) ışığının yandığını düz yola çıkınca ise söndüğünü fark edeceksin. benim aracımda olay bu şekilde gerçekleşmişti. aracın yeni olduğu olduğu için yağ ilave etmeni tavsiye etmem. ben aracımda bu sarı ikaz ışığını bu şekilde yanıp söndüğünü  ilk farkettiğim zaman araç yeni olduğu için ışığın tamamen yanmasını beklemeden  10000km. bakımını öne (yaklaşık 1000 km.) çekmiştim. bence, senin için de, en iyisi aynı yolu izlemek.  zaten mevsim değiştiği için de farklı yağ kullanmak durumundasın.
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2011, 16:39:59 »
servisin söylediği doğru. her nekadar şu an için çok önemli bir sorun teşkil etmese de, bir kaç yüz km sonra aracının özellikle rampa inişlerinde yağ eksilme uyarı (sarı) ışığının yandığını düz yola çıkınca ise söndüğünü fark edeceksin. benim aracımda olay bu şekilde gerçekleşmişti. aracın yeni olduğu olduğu için yağ ilave etmeni tavsiye etmem. ben aracımda bu sarı ikaz ışığını bu şekilde yanıp söndüğünü  ilk farkettiğim zaman araç yeni olduğu için ışığın tamamen yanmasını beklemeden  10000km. bakımını öne (yaklaşık 1000 km.) çekmiştim. bence, senin için de, en iyisi aynı yolu izlemek.  zaten mevsim değiştiği için de farklı yağ kullanmak durumundasın.

Cem bey bende sizin yolu izlemeyi düşünüyorum aracı kotrole goturdum serviste  turboyada baktılar sorunlu olanlardan değilmiş  ama yinede yağın eksik olduğunu bilip aracıda kullanmak kafamda soru işareti bu arada sizin bakımdan sonra yağ eksiltme durumu devam ediyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2011, 01:49:17 »
İrfan Bey,

benim aracımda şu ana kadar (aracım 23000km de) yağ eksiltme sorunu olmadı. belirttiğim gibi, aracımda yağ eksik uyarı (sarı) ışığının rampa inişinde yanıp, düzlüğe çıktığında söndüğünü ilk fark ettiğim zaman yağ kontrol çubuğunu ilk kez kontrol edip, yağ seviyesinin üst çizginin biraz altında olduğunu fark etmiştim. bunun üzerine aradığım servis yetkilisi size söylenenlere ilave olarak yeni araçların ilk 10000km de biraz yağ eksiltebileceklerini söylemişti. bunun üzerine ise; daha önce belirttiğim gibi 9000km civarında yapılan 10000km bakımı ardından hiçbir yağ eksilme ikazı almadan 19000km de sırf yağın değişimini sağlamak için 20000km bakımına soktum.

sizin aracınıza gelince;  yağ seviyesinin min. seviyenin (alt çizginin) biraz üstünde olduğunu belirtmişsiniz. burada bahsettiğiniz biraz üstünden neyi kastediyorsunuz (kaç mm gibi). zira yağ seviyeniz iki çizgi arasında aşağıya olan çizgiye daha yakın ise; ya sizin aracınızın yağ eksik uyarı lambası (sarı) geç tepkime veriyor, yada benim aracımın yağ eksik uyarı lambası erken tepkime veriyor olabilir – gerçi ben ışığın geçici olarak yandığını belirtmiştim. ayrıca serviste aracınızın turbosunu kontrol ettiklerini ve bir sorun olmadığını belirtmişsiniz. serviste aracınızın bu yağ seviyesini kontrol edip yeterli bulup bulmadıklarını ve ne gibi bir tavsiyede bulunduklarını paylaşabilir misiniz?

saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2011, 13:17:15 »
İrfan Bey,

benim aracımda şu ana kadar (aracım 23000km de) yağ eksiltme sorunu olmadı. belirttiğim gibi, aracımda yağ eksik uyarı (sarı) ışığının rampa inişinde yanıp, düzlüğe çıktığında söndüğünü ilk fark ettiğim zaman yağ kontrol çubuğunu ilk kez kontrol edip, yağ seviyesinin üst çizginin biraz altında olduğunu fark etmiştim. bunun üzerine aradığım servis yetkilisi size söylenenlere ilave olarak yeni araçların ilk 10000km de biraz yağ eksiltebileceklerini söylemişti. bunun üzerine ise; daha önce belirttiğim gibi 9000km civarında yapılan 10000km bakımı ardından hiçbir yağ eksilme ikazı almadan 19000km de sırf yağın değişimini sağlamak için 20000km bakımına soktum.

sizin aracınıza gelince;  yağ seviyesinin min. seviyenin (alt çizginin) biraz üstünde olduğunu belirtmişsiniz. burada bahsettiğiniz biraz üstünden neyi kastediyorsunuz (kaç mm gibi). zira yağ seviyeniz iki çizgi arasında aşağıya olan çizgiye daha yakın ise; ya sizin aracınızın yağ eksik uyarı lambası (sarı) geç tepkime veriyor, yada benim aracımın yağ eksik uyarı lambası erken tepkime veriyor olabilir – gerçi ben ışığın geçici olarak yandığını belirtmiştim. ayrıca serviste aracınızın turbosunu kontrol ettiklerini ve bir sorun olmadığını belirtmişsiniz. serviste aracınızın bu yağ seviyesini kontrol edip yeterli bulup bulmadıklarını ve ne gibi bir tavsiyede bulunduklarını paylaşabilir misiniz?

saygılar,

cem bey sizin dediğiniz gibi ise sorun dahada buyuk o zaman cunku yağ seviyesi alt cizgiden 1-2mm ancak ustte ve sarı uyarı lambası ne rampada nede inişte hiç yanmadı serviste turbonun sorunlu olanlardan olmadığını söylediler 10bin bakımınıda one cekebileceğimi söylediler yağ eklemektense yağ içinde 0-20 numaraymış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 13:23:17 »
Yağ konusu sıkça işlendi.Bence en iyi yapılacak iş.Tam sentetik yağ koymak.5W40 koyuyorum.Eksilme pek fazla olmuyor.Dizel corollalarda yağ eksiltme sorunu var.Biraz da şansa bağlı.Her corollada aynı oranda olmuyor.Yağ seviyesi minimumun altına inmedikçe sorun olmaz.Ara sıra seviye kontrolü yapmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2011, 17:00:29 »
Herkes turbodan diyor tamam doğrudur ama 0-20de kalın bir yağ değil açıkçası bece bunu ilk bakımda birazcık yükselttiklerinde 5w30-5w40-0w40 gibi derğeler görüldüğü takdirde kesinlikle yağ eksiltme söz konusu olmayacaktır diye düşünüyorum...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2011, 16:27:08 »
bugün dumankaya ve ortaköy toyota servisleri ile görüştüm. yağ ikaz lambası (sarı) yağ seviyesinin kontrol çubuğunun alt çizgisinin altına düştüğünde yanması gerekiyormuş. sonuç olarak sizin araç için bir sorun gözükmüyor. bence, siz yine de tek bir servise bağlı kalmayıp, sizi rahatsız eden bu durum için başka servisler ile görüşün veya aracınız gösterin. sonuçta aracınız garanti kapsamı içinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2011, 09:13:56 »
Selamlar. Bende 2011 comfort extra kullanıcısıyım. Benım aracım su anca 16500km de. yaklasık 10000km de arac duz yolda sıkıstırma olmaksızın yag uyarısı verdı. hemen durup kontrol ettım yag yok denecek kadar az gozukuyordu. Hemen servıse falan gıttım bana dedıler kı: buna bakmayın yag sevıyose ne kadar az gosterırse gostersın ıcınde yaklasık 3 lt daha yag vardır dedıler ve uzerıne 1 lt daha ılave ettıler normal sevıyeye getırdırler. 5000km kadar normal bır sekılde devam ettım sımdı yıne yaptı. gene gıttım servıse, dedıgınız gıbı her arac yapmıyormus ancak sans bıze vurdu. Turbo sarj ve turbonun baska bır parcasının degıstırılmesını ıstedıler. Bu parca 3000tl cıvarındaymıs garantıden halledecekler bu hafta. Benım ısrarla seebebını sormam netıcesınde: bunun normal oldugunu soyluyorlar. Evet bır de yagın ınce olmasından da kaynaklanıyormus. Bu sebeple yenılenmıs turbo dıye revızyona gıdılmıs, boyle sıkayetlerde hemen parca deıgımıyle sorunu cozmeye gıdıyorlar. Parca takılmadı ne olacak bılmıyorum ancak ben yınede toyotaya guvenıyorum. Hıc bır zaman servıs yolda bırakmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2011, 00:19:39 »
merhaba, benim de 2010 mmt dizel elegance corolla var. 17800 km de düşük yağ ikazı verdi. yağ ilavesi yapıldı. 20.000 km bakımı sonrası 23.000 de tekrar düşük yağ ikazı verince bu sefer turbosu geliştirilmiş değişken geometrik açılı olan ve üzerind eyeşil etiketli olan ile değişti. o sırada vakum pompasını da değiştirelim dediler ancak formen vakum pompasında da bir iyileştirme var bekleyelim değince 26.500 km de yeni geliştirilmiş vakum pompası da değişti. şu an yakıt da azaltdi. çekiş arttı. sorun gözükmüyor.
asıl olay şu; corollalarımız euro 5 normuna göre üretilerek gönderiliyor ancak türkiyede hala euro 4 dizel satılıyor. burada oluşan olay şu; euro 4 dizel yakıtının patlama derecesi euro 5 den daha düşük bu nedenle erken patlamadan dolayı turbodaki yağlamada kullanılan yağda bu arada bir nebze yanıyor. son geliştirilmiş tubolar ile bu durum euro 4 ve euro 5 normlarına uygun hale getirilmiş. bundna sonra sorun yaşamayacaksınız dedi servis. ama buna rağmen yinede 30.000 km bakımda "5w 30 dizel mobil" tam sentetk yağ koyduracağım. bu sayede yakıt tasarrufu ve ses azalacağını söylediler. forumdaki arkadaşlarda  aynı şeyleri ifade ettiler. bütün bu yazdıklarım tamamen servis müdür le olan samimiyetim sayesinde öğrenip sizlerle paylaşımlarımdır.
kazasız belasız sürüşler dilerim.

2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2011, 00:24:05 »
Honda'da bu yüzden dizel araçlarını mazot kalitesi düşük olduğu için Türkiye'ye getirmiyormuş.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2011, 10:37:06 »
mehmet Bey sizin yazdıklarını gercekten de cok aydınlatıcı. Ben sorun oldugunu ustunu ortmeye calıstıklarını dusunuyordum. Ama su da var her servıs farklı bırsey soyluyor...Madem ortak bı sorun neden merkezden bılgılendırme yapmayıp her kafadan ses cıkıyo kı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2011, 01:22:08 »
merhaba arkadaşlar benım aracın 7000 bakımını yaptırdım.12000 de yağ lambası yandı servise getirdim 5000 km'de 1,5 litre yağ eksitmiş servis normal olduğunu söyledi ben tabi itiraz ettim toyotaya mail atıp durumu bildirdim.Cevap olarak takipe alındığını aracınızın söylediler bakalım ne olacak.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort d4d
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2011, 08:45:55 »
arkadaşlar bende 2011 corolla dizel kullanıcısıyım aracım şu anda 50.000 km de ve bugüne kadar sürekli yağ eksiltti normal olduğunu söylediler bende artık sabrımın taştığını defalarca söyledim yetkili servise en son 50.000 km de bakıma girdi ve bugün 54724 km de tekrar yağ eksiltme uyarısı verdi yetkili servise götürdüm 1,8 lt yağ eklediler ve bunu toyotaya rapor edeceklerini söylediler hala beklemedeyim ve bu durum çok can sıkıcı bir hale gelmeye başladı
2011 Corolla Comfort Metalik Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2011, 11:12:02 »
Yenilenmiş turboyu deneyın. Ben taktırdım ve üzerinden 15bın km gectı hala bı sıkıntı yok. Sorun ortadab kalktı acıkcası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2012, 00:38:49 »
selam arkadaşlar bende aracımın yağını kontrol ettim araba  8500km de ve sorun benım aracımdada var yağ seviyesi mın. noktasının hemen uzerınde servısı aradım rodaj sırasında konan yağ ince o yuzden eksıltmıstır dedıler su ana kadar ısık yanmadı ayrıca arcta 2 tane yağ ışığı varmıs galıba biri sarıymıs erken uyarı.Anlamıyorum yağın bu kadar düşmesi hayret.
Ne yapmam gerktığını sasırdım servis kullan o şekilde 1500 km daha goturur dedi ama bu sekilde kullanmakta başıma bir iş acrmı diye korkuyorum yağ eklesem servisle sorun yaşarmıyım ne yapacağımı bilmiyorum.
servise götürdüğünüzde bakıma,  müşteri kabul emrine mutlaka  yağ uyarı lambasının yandığını ve  yağ eksilmesi olduğunu yazdırın..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2012, 23:13:23 »
merhaba
şu anda araba 43000 km de. turbo ve vakum pompası değişince bütün sorun ortadan kalktı. 30-40.000 km arasında ikaz vermedi şu anda her şey yolunda bilgilendireyim dedim.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance