0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
servisin söylediği doğru. her nekadar şu an için çok önemli bir sorun teşkil etmese de, bir kaç yüz km sonra aracının özellikle rampa inişlerinde yağ eksilme uyarı (sarı) ışığının yandığını düz yola çıkınca ise söndüğünü fark edeceksin. benim aracımda olay bu şekilde gerçekleşmişti. aracın yeni olduğu olduğu için yağ ilave etmeni tavsiye etmem. ben aracımda bu sarı ikaz ışığını bu şekilde yanıp söndüğünü ilk farkettiğim zaman araç yeni olduğu için ışığın tamamen yanmasını beklemeden 10000km. bakımını öne (yaklaşık 1000 km.) çekmiştim. bence, senin için de, en iyisi aynı yolu izlemek. zaten mevsim değiştiği için de farklı yağ kullanmak durumundasın.
İrfan Bey,benim aracımda şu ana kadar (aracım 23000km de) yağ eksiltme sorunu olmadı. belirttiğim gibi, aracımda yağ eksik uyarı (sarı) ışığının rampa inişinde yanıp, düzlüğe çıktığında söndüğünü ilk fark ettiğim zaman yağ kontrol çubuğunu ilk kez kontrol edip, yağ seviyesinin üst çizginin biraz altında olduğunu fark etmiştim. bunun üzerine aradığım servis yetkilisi size söylenenlere ilave olarak yeni araçların ilk 10000km de biraz yağ eksiltebileceklerini söylemişti. bunun üzerine ise; daha önce belirttiğim gibi 9000km civarında yapılan 10000km bakımı ardından hiçbir yağ eksilme ikazı almadan 19000km de sırf yağın değişimini sağlamak için 20000km bakımına soktum. sizin aracınıza gelince; yağ seviyesinin min. seviyenin (alt çizginin) biraz üstünde olduğunu belirtmişsiniz. burada bahsettiğiniz biraz üstünden neyi kastediyorsunuz (kaç mm gibi). zira yağ seviyeniz iki çizgi arasında aşağıya olan çizgiye daha yakın ise; ya sizin aracınızın yağ eksik uyarı lambası (sarı) geç tepkime veriyor, yada benim aracımın yağ eksik uyarı lambası erken tepkime veriyor olabilir – gerçi ben ışığın geçici olarak yandığını belirtmiştim. ayrıca serviste aracınızın turbosunu kontrol ettiklerini ve bir sorun olmadığını belirtmişsiniz. serviste aracınızın bu yağ seviyesini kontrol edip yeterli bulup bulmadıklarını ve ne gibi bir tavsiyede bulunduklarını paylaşabilir misiniz?saygılar,
selam arkadaşlar bende aracımın yağını kontrol ettim araba 8500km de ve sorun benım aracımdada var yağ seviyesi mın. noktasının hemen uzerınde servısı aradım rodaj sırasında konan yağ ince o yuzden eksıltmıstır dedıler su ana kadar ısık yanmadı ayrıca arcta 2 tane yağ ışığı varmıs galıba biri sarıymıs erken uyarı.Anlamıyorum yağın bu kadar düşmesi hayret.Ne yapmam gerktığını sasırdım servis kullan o şekilde 1500 km daha goturur dedi ama bu sekilde kullanmakta başıma bir iş acrmı diye korkuyorum yağ eklesem servisle sorun yaşarmıyım ne yapacağımı bilmiyorum.