Gönderen Konu: klima kompresörü kilitlenmesi  (Okunma sayısı 11115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
klima kompresörü kilitlenmesi
« : Mayıs 27, 2011, 20:49:10 »
arkadaşlar arabayı kışın aldığım için  klimaya gerek duymadım.bu gün gaz bastırıyım diye sanayii nin yolunu tuttum 80 lira gaz birde kaçak olup olmadığını anlamak için 25 liraya bir boya varmış 100 liraya anlaştık.usta doldurdu gazı.klimayı açtık dumanlar çıkmaya başladı ön taraftan.klima kompresörü kilitlenmiş dedi değişmesi gerekiyormuş.çıkma getirtiriz dedi 500 lirayı gözden çıkaracakmışım.
         size sormadan hiç birşey yapmadım başına gelen varmı ? tamir takımı olmaz  içinde piston gömlek falan var dedi. sen illaki değiştireceksin diyor.ne yapmalıyım. bana bir yol gösterebilirmisiniz.........

Toyota Club Türkiye

klima kompresörü kilitlenmesi
« : Mayıs 27, 2011, 20:49:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: klima kompresörü kilitlenmesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2011, 20:59:50 »
serhat bey ben de yaklaşık 2 ay önce klimaya gaz bastırmıştım. ben de 80tl verdim. kaçağa bakıldı ancak bunun için herhangi bir ek ücret alınmadı. sizin her zamanki gittiğiniz yer mi yoksa ilk defa mı gidiyorsunuz o dükkana? bence birkaç yere daha sorun. geçmiş olsun.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2011, 21:19:33 »
Klima kompressörü eğer kolay sökülüyorsa ae 101 lerde nasıldır bilemiyorum başka ustalarada gösterin derim ben önceki aracımda kitlenme aşamasına gelmeden araç devriyle paralel uğultu oluşunca söktürüp revize ettirmiştim.umarım sizde kurtarırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2011, 22:06:19 »
ae101'lerde klima nispeten kolay bir yerde. değişimi için öyle çok bir aparatın sökülüceğini ve 500TL'den fazla tutacağını zannetmiyorum. Tekrar geçmiş olsun Serhat bey
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2011, 19:18:05 »
    Serhat Bey, öncelikle geçmiş olsun, klima motorunun kilitlenmesi fazla gaz basılmasından da olabilir... Bence daha iyi bir klimacıya baktırın... Kolay gelsin
"Sabır her işin başıdır"... Seyr-ü sefer halinde sabırlı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2011, 00:25:29 »
yazın klimanın arıza yapmaması vede gaz eksiltmemesi için, klimayı kışında en az 1-2 günde bir çalıştırmanız gerekiyormuş. aksi halde bütün kış boyu çalışmayan klimanın içindeki yağ çöküyor ve sakızlaşıyormuş. bu da arıza nedeni. ben bu duyumla 2004 model arabada hala klima bakımıa ihtiyaç duymadım. kışında klimadan ısıtıyorum aracı. bilgilerinize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2011, 13:21:56 »
Kışın klimayı azda olsa çalıştırmak lazım.Yoksa uzun vadede böyle sıkıntılar olabiliyor.Arabada ae101 zaten.

Japon araçlarının klimaları Almanlar gibi direkt tahrikli değilde elektrikli olduğundan hem tüketimi az etkiler hem de motor devrinden etkilenmeyip arızası düşüktür.Klimacıların en sevdiğide Opeldir,kliması gerçekten problemli.

Keşke İstanbulda olsaydınız klimacı tavsiye ederdim ama karabükte belki klimacı bile yoktur,bilemiyorum.Lakin kompresör+işçilik fiyatı o civarlarda çıkar çok pahalı değil yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2011, 19:10:38 »
karabük'te bırakın klimacıyı usta diyebileceğimiz bir kaç kişi var onun dışındakilerin sadece dükakının tabelasında yazıyo usta diye
              ankaraya gitmeyi düşünüyorum yakında ya çıkma bulacam yada revizyon başka çaresi kalmadı aklımada gelmiyo değil satayım arabayı kompresöre vereceğim gaz+işçilik+kompresör gibi giderleri üstüne biraz daha verip başka bir araba alıyım diye vazgeçemiyorumda toyotadan  satsam aynı paraya geri alamam nasıl bir arabadır anlamadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2011, 19:16:16 »
Alacağınız arabanında sıkıntıları olacaktır,o yüzden hiç satmayın bence.