Gönderen Konu: auris ranpada kalkmama sorunu...!!!  (Okunma sayısı 1528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
auris ranpada kalkmama sorunu...!!!
« : Mayıs 25, 2011, 20:11:57 »
arkadaşlar bir arkadaşımda 2011 auris d4d m/m var ve aynı araba bendede var bu gün beni aradı ve dik bir ranpada arabanın kalkmadığını söyledi hem otomatikte hemde manualde arabayı geri salmış ve yine denemiş yine kalkmamış yani araba hiç yerinden hareket etmemiş benim başıma böyle birşey gelmedi sizin başınıza böyle bir şey geldimi yada nedendir sizce ...???

Toyota Club Türkiye

auris ranpada kalkmama sorunu...!!!
« : Mayıs 25, 2011, 20:11:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: auris ranpada kalkmama sorunu...!!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2011, 20:13:56 »
benimde gelmedi ,doğrusu denemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2011, 21:19:24 »
Çok dik bir rampada kalkamayabilir,normaldir.Amcamda Astra Cdtı Easytronic var,o durduğu yerden de zor kalkıyor :)

1300kg'lık bir araçta 1.4 dizel üstüne bir de otomatik olunca araba ilk kalkışta hepten bayıyor gayet normal.Bu şekilde kullanım alışkanlığınız varsa daha büyük hacme yönelin,yoksa durmadan debriyaj balatası bitirirsiniz.

Bir de rampa var rampa var,ben arkadaşımın Sorentoyla bir rampa durduktan sonra çıkamadım,ama rampa değil de dağ tırmanışı gibi birşeydi,öyle bir yerde durursanız araba kalkmaz gayet normaldir yani araba her rampadan çıkar diye birşey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2011, 23:12:10 »
arkadaşımın net olarak dediği şu araç manuel konumda iken dik bir ranpada araçda 4-5 kişi varken diyelinki ranpanın ortasında durdun ayağın firenin üstünde firenden ayağını çektin gaza bastın araba gaz yemiyor geri geri kayıyor ve müthiş bir balata kokusu geliyormuş ben böyle birşey yaşamadım ama en kısa zamanda tekrar deniyecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2011, 03:21:32 »
Bu yarı otomatiklerde maalesef kalkış sorunu hep var. Normal mekanik vitesteki debriyaj sistemine sahipler. Bu yüzden de tam otomatikleri satışa sundular 1-2 sene önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2011, 08:28:53 »
arkadaşımın net olarak dediği şu araç manuel konumda iken dik bir ranpada araçda 4-5 kişi varken diyelinki ranpanın ortasında durdun ayağın firenin üstünde firenden ayağını çektin gaza bastın araba gaz yemiyor geri geri kayıyor ve müthiş bir balata kokusu geliyormuş ben böyle birşey yaşamadım ama en kısa zamanda tekrar deniyecem

E birde arabada 5 kişilermiş diyorsun,dediğim gibi motor zayıf kalıyor yapacak birşey yok.Chip tuning yaptırırsanız hem bu sıkıntıdan,hem balata bitmesinden kurtulursunuz,performansınız artar yakıtınızda düşer.